Stichting Wishing Well

Inhoudsopgave:

Stichting Wishing Well
Stichting Wishing Well
Anonim
Stichting Wensput
Stichting Wensput

Wishing Well Foundation, USA, Inc. was een liefdadigheidsinstelling die in 1996 werd opgericht als een buitenlandse onderneming die in Texas opereerde met als doel geld in te zamelen om de wensen van kinderen met terminale ziekten te vervullen. De laatst bekende activiteit was in 2016, maar toen het actief was, werd het gerangschikt als een van de slechtste non-profitorganisaties in het land vanwege de manier waarop het zijn fondsen gebruikte.

Geschiedenis van Wishing Well Foundation USA

Nadat Lizbeth en Elwin Lebeau de stichting in Texas hadden opgericht, breidde de stichting haar non-profitregistraties uit naar Californië en Nevada, en begon ze ook zakelijke adressen in Louisiana te gebruiken. In 2008 heeft Nevada het Certificate of Authority van het bedrijf ingetrokken, maar dit in 2010 hersteld. In 2009 heeft Texas het Certificate of Authority van de stichting ingetrokken en er is geen bewijs dat Texas dit heeft hersteld.

Volgens de lijst met ingewilligde wensen vervulde de stichting ongeveer 134 wensen en de laatste wens die werd ingewilligd was in 2016 aan een kind in Texas dat in afwachting was van een harttransplantatie. Het kind wilde naar een basketbalwedstrijd van Hornets.

De laatste zakelijke aanvraag van de Wishing Well Foundation USA was 14 maart 2016. Ondanks dat het niet meer lijkt te werken, is de website van de stichting nog steeds online gepubliceerd en lijkt deze donaties te kunnen accepteren.

Hoe de stichting wensen vervulde

De standaardprocedure voor het doorgeven van wensen was als volgt:

  • Elk kind met een terminale ziekte in de leeftijd van 3 tot 18 jaar kwam in aanmerking voor een wens.
  • Slechts één wens per kind werd vervuld.
  • De stichting ontving verwijzingen van iedereen, niet alleen van artsen of verpleegsters.
  • Aanvragen voor een wens werden gedaan door het online formulier in te vullen en te verzenden.
  • Er werd een wachtlijst met wensen bijgehouden en online gepubliceerd.

Als donoren geld gaven, konden ze aangeven welk kind op de wachtlijst ze wilden steunen.

Slechte beoordelingen en klachten

Goede doelen waakhonden beoordeelden Wishing Well Foundation USA als een van de slechtste non-profitorganisaties in het land. In één rapport werd opgemerkt dat de stichting slechts ongeveer vijf procent van de opbrengst gebruikte om wensen te vervullen. Charity Navigator gaf Wishing Well Foundation USA een score van 14,48 uit 100, wat extreem laag is. Donoren klaagden dat ze werden lastiggevallen door voortdurende oproepen om geld in te zamelen van de telemarketeers van de stichting, die naar verluidt gebruik maakten van verkooptechnieken onder hoge druk.

Non-profitorganisaties worden aangezien voor goede wensen

Naast de slechte reputatie als liefdadigheidsinstelling, werd Wishing Well Foundation USA vaak verward met andere goede doelen die momenteel operationeel zijn en vrijwel identieke namen hebben maar er niet bij aangesloten zijn. Deze andere goede doelen, die een goede reputatie hebben, zijn nog steeds actief en omvatten de volgende goede doelen.

Wishing Well Foundation, Inc

Wishing Well Foundation, Inc., opgericht door Vicki Torbush, is een liefdadigheidsinstelling gevestigd in Naples, Florida, opgericht in 1994. Hun doel is om door lokale bewoners ingezamelde wensdollars uitsluitend te gebruiken voor kinderen in de omgeving van Napels. Daarnaast:

  • Het is er trots op dat het continu contact heeft met de kinderen en helpt nadat hun wensen zijn ingewilligd, waaronder het sturen van verrassingskaarten en geschenken, en het uitnodigen van de kinderen en hun families voor speciale evenementen.
  • De stichting probeert publiciteit te vinden voor gezinnen die hulp nodig hebben bij het inzamelen van geld voor medische rekeningen.
  • De organisatie organiseert ook fondsenwervende evenementen, waaronder een modeshow, een golftoernooi en een cruise bij zonsondergang. Alle bijdragen zijn fiscaal aftrekbaar omdat de stichting een geregistreerde 501(c)(3) non-profitorganisatie is.

Volgens de openbare registers van de liefdadigheidsinstelling heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Florida deze liefdadigheidsinstelling vermeld als nog steeds actief vanaf januari 2018.

De Wishing Well Foundation (Washington)

De Wishing Well Foundation in Seattle, Washington bedient de pleegkinderen van Pierce County, Washington, en gebruikt donaties en vrijwilligers om nieuwe en zacht gebruikte kleding te verstrekken aan pleegkinderen van 0-18 jaar. Naast de website heeft het een recentelijk actieve Facebook-pagina die regelmatig berichten plaatst. De pagina heeft ook een groot aantal uiterst positieve recensies en opmerkingen van gebruikers.

Doneer met voorzichtigheid

Het verhaal van Wishing Well Foundation USA is bitterzoet: in werkelijkheid heeft het blijkbaar echt een verschil gemaakt in de levens van de kinderen die hun wensen ontvingen. De liefdadigheidsinstelling gebruikte echter een zeer klein percentage van haar donaties voor het vervullen van wensen, en dit riep ernstige vragen op over de legitimiteit ervan. Het verhaal ervan biedt een nuttige les: maak altijd je huiswerk over een goed doel via sites zoals Charity Navigator voordat je een donatie doet.

Aanbevolen: