Gereedschap ordenen met eenvoudige doe-het-zelf-methoden

Inhoudsopgave:

Gereedschap ordenen met eenvoudige doe-het-zelf-methoden
Gereedschap ordenen met eenvoudige doe-het-zelf-methoden
Anonim
Man in garage
Man in garage

Nooit weten waar je hamer is kan een probleem zijn, vooral als je een losse spijker op je veranda hebt die aan de kleding van je zoon blijft haken. Daarom kan gereedschapsorganisatie belangrijk zijn. Ontdek verschillende manieren waarop u uw hand-, kracht- en seizoensgereedschap kunt organiseren. Organisatorische tips en trucs zullen helpen om dit zo te houden.

Handgereedschapsorganisatie

Je hoeft geen garage-expert of monteur te zijn om handgereedschap rondslingeren. Deze zijn geweldig voor allerlei dingen, van doe-het-zelf-projecten tot snelle reparaties in uw badkamer. Het kan echter een beetje moeilijk zijn om die hamer te vinden waarvan je weet dat je die vorige week hebt gezien als je gereedschap niet op orde is. Het organiseren van uw gereedschap hoeft ook niet veel geld uit te geven. Voordat je begint, moet je een paar benodigdheden pakken:

  • Gereedschapskist of plastic ladekar
  • Lade-organizers/verdelers
  • Etiketten
  • Wandopbergpaneel
  • Hangende manden
  • Haken
  • Mason-potten
  • Pegbord
  • Schroeven
  • Niveau
  • Montagegereedschap
  • Markering
Werkbankladen met schroeven
Werkbankladen met schroeven

Toolbox

Een gereedschapskist is veruit een van de gemakkelijkste manieren om uw handgereedschap te ordenen en een alternatief voor een gereedschapskast. Om een handgereedschapsorganisatiestation te maken, kunt u deze stappen volgen.

  1. Organiseer de gereedschappen in categorieën (schroevendraaiers, sleutels, tangen, doppen, enz.).
  2. Gebruik de lade-organizers en verdelers om elk verschillend type gereedschap een eigen gedeelte te geven in de plastic kar of gereedschapskist.
  3. Label de laden met elk gereedschap dat ze bevatten.

Wandpaneel

Als je niet veel vloeroppervlak hebt maar wel een open muur, dan is dit het organisatiehulpmiddel voor jou. Voor deze methode zul je:

  1. Gebruik het waterpas om een recht gebied op de muur te markeren. Je wilt het wandopbergpaneel niet scheef monteren.
  2. Monteer het paneel aan de muur met schroeven en montagegereedschap.
  3. Organiseer het gereedschap in manden.
  4. Gebruik de Mason-potten om uw schroeven, moeren, penselen, schroevendraaiers, enz. te ordenen voordat u ze in de manden plaatst.
  5. Sluit de manden aan op je muurbeugel.
  6. Gebruik de haken om groter gereedschap te bevestigen dat misschien niet naadloos in de manden past.

Dit is niet alleen een geweldige manier om alles georganiseerd te houden, maar je kunt je manden ook verplaatsen als dat nodig is. Het werkt ook uitstekend voor tuingereedschap.

Pegboard

Net als het wandpaneel werkt een prikbord ook prima om je handgereedschap georganiseerd te houden. Het is ook een geweldige manier om antiek gereedschap te laten zien. Voor deze organisatiemethode heb je het volgende nodig:

  1. Monteer uw ophangbord aan de muur. (Volg de instructies van het bord voor wandmontage.)
  2. Manipuleer de haken op het bord zodat ze het beste voor jou werken. Groepeer bijvoorbeeld de tang aan de ene kant en de schroevendraaiers aan de andere kant. Je kunt dan de rest van de ruimte vullen met zagen, tuingereedschap enz.
  3. Gebruik de draadmanden om grote voorwerpen op te bergen die mogelijk niet goed op het ophangbord passen.
  4. Pak de markering en schets waar de specifieke gereedschappen naartoe gaan.

Uw elektrisch gereedschap organiseren

Je zou denken dat het gemakkelijk zou zijn om grote, omvangrijke voorwerpen zoals je elektrische boormachine of Sawzall bij te houden, maar je zou verbaasd zijn hoe gemakkelijk deze zijn om te verliezen op het moment dat je ze nodig hebt. In plaats van al het gereedschap uit uw schuur of garage te gooien, kunt u deze unieke gereedschapshacks eens proberen. Om te beginnen heb je nodig:

  • Grote plastic bakken
  • Stoffen of plastic manden die in de tas passen
  • Etiketten
  • Lamelmuurhaken
  • Magnetische strips
  • Montagegereedschap
  • Draadplank
  • PCV-buis
  • Sawzall
  • Ritssluitingen
  • Boor
  • Meetlint
Garage gebruikt als gereedschapsruimte
Garage gebruikt als gereedschapsruimte

Draadplankorganizer

Het vinden van een manier om je gereedschap op te hangen zonder gebruik te maken van haken of een prikbord kan onmogelijk zijn. Als je echter een draad zelf hebt die je niet gebruikt en een stukje PVC-buis, ben je goed op weg naar een doe-het-zelf-systeem voor het organiseren van elektrisch gereedschap.

  1. Meet de breedte van uw rek en knip uw PCV-buis een halve centimeter korter dan die lengte.
  2. Met de Sawzall wil je inkepingen halverwege de PVC-buis maken. De inkepingen moeten breed genoeg zijn zodat het elektrische gereedschap er goed in kan glijden.
  3. Bevestig het rooster veilig aan de muur.
  4. Boor in de PCV-buis, direct boven de inkeping, aan elke kant een gat. (Dit is om hem aan het rek te bevestigen.)
  5. Gebruik de ritssluitingen om de buis aan het rek te bevestigen.
  6. Schuif je gereedschap in de inkepingen.
  7. Plaats gereedschap dat te groot is voor de pijpen bovenop het rek. (Dit kan ook prima dienen als laadstation)
  8. Gebruik de magneetstrip langs de muur om handgereedschap of accessoires vast te houden.

Grote plastic bakken

Het bewaren van uw elektrisch gereedschap in afsluitbare bakken is een goede manier om ze buiten de elementen te houden, vooral als ze in een schuur worden bewaard. Het is ook een geweldige organisatiemethode als u uw elektrisch gereedschap niet zo vaak gebruikt. Volg gewoon deze stappen om te organiseren.

  1. Organiseer de manden in de tas. Afhankelijk van de grootte van je draagtas en mand, kun je ze misschien stapelen.
  2. Plaats verschillende gereedschappen en accessoires in elke mand. Voor kleinere elektrische gereedschappen kunt u ze misschien groeperen, bijvoorbeeld als u specifieke gereedschappen heeft die u altijd gebruikt en andere niet.
  3. Label de tas met het gereedschap.
  4. Zet het deksel erop en schuif het in een hoek.

Seizoensgebonden gereedschapsorganisatie-ideeën

Als het gaat om seizoensartikelen die je misschien niet vaak gebruikt, zoals sneeuwscheppen, harken, onkruidvreters en trimmers, heb je een systeem nodig dat het hele jaar door werkt. Meestal is de beste manier om deze gereedschappen te organiseren het gebruik van haken en containers. De haken houden ze aan de muur en uit de weg, en de containers kunnen na het seizoen onder een bank of op een plank worden geschoven. Voor dit project heb je montagehaken, bakken en labels nodig.

  1. Bedenk hoe je het gereedschap het beste in de kleinste ruimte kunt ophangen. U kunt overwegen een ruwe blauwdruk te maken.
  2. Monteer de haken en hang op.
  3. Plaats klein gereedschap in een draagtas en label ze op basis van het gebruik ervan (zoals tuingereedschap, gazon, sneeuwruimen, enz.).
Tuingereedschap opgeslagen in garage
Tuingereedschap opgeslagen in garage

Hulpmiddelen georganiseerd houden

Het is leuk om achterover te leunen en naar je verbazingwekkend georganiseerde gereedschappen te kijken. Maar als dat niet zo blijft, had het geen zin. Probeer deze tips eens om ervoor te zorgen dat alles netjes en opgeruimd blijft.

  • Maak tools die je veel gebruikt gemakkelijk toegankelijk. Als je moeilijk bij je schroevendraaiers kunt komen en ze niet terug kunt plaatsen, is de kans groot dat je ze gewoon weglaat.
  • Maak systemen die veelzijdig zijn. Als u pinnen gebruikt, kunt u deze zo ontwerpen dat elk gereedschap vrijwel overal naartoe kan. Dit betekent dat de kans groter is dat je het opbergt.
  • Label waar ze naartoe gaan. Het hebben van een uitgebreid systeem is geweldig, maar als je niet weet wat waar naartoe gaat, kan het een grote mislukking zijn.
  • Gebruik planken of manden voor willekeurig of vreemd gereedschap. Zo kun je ze er gewoon in gooien.
  • Houd de dingen gegroepeerd. Als ze allemaal bij elkaar staan, kun je gemakkelijk zien of er een schroevendraaier ontbreekt.

Een georganiseerde werkruimte

Je hebt misschien niet veel nagedacht over de gereedschapsorganisatie. Dat is totdat u een nieuwe hark koopt, omdat uw oude verloren is gegaan in de grote afgrond die uw schuur is. Door alles netjes en opgeruimd te houden, kunt u ervoor zorgen dat u nooit meer gereedschap kwijtraakt. Je hebt de knowhow, probeer het nu eens.

Aanbevolen: