9 meest waardevolle basketbalkaarten met een waarde van minstens zes cijfers

Inhoudsopgave:

9 meest waardevolle basketbalkaarten met een waarde van minstens zes cijfers
9 meest waardevolle basketbalkaarten met een waarde van minstens zes cijfers
Anonim

Controleer je oude collectie basketbalkaarten om te zien of je deze hebt. Ze kunnen veel geld waard zijn.

John Arronis verkoopt enkele basketbalkaarten Tom aan potentiële kopers
John Arronis verkoopt enkele basketbalkaarten Tom aan potentiële kopers

Voor sommigen is basketbal de beste sport die er is, maar voor de meeste millennials diende het als de vermakelijke achtergrond voor de iconische film uit de jaren 2000, Space Jam, met de legende zelf, Michael Jordan. Hoewel je als kind misschien geen sportkaarten hebt verzameld, heb je waarschijnlijk wel een heleboel losse mappen vol gezien in kringloopwinkels en tweedehandswinkels. De volgende keer dat u door de schappen dwa alt, moet u ze niet voorbij laten gaan, want sommige van die ruilkaarten kunnen een duizelingwekkende hoeveelheid geld waard zijn. Aan de meest waardevolle basketbalkaarten hangt immers een prijskaartje van zes cijfers.

De meest waardevolle basketbalkaarten die je in je collectie kunt vinden

Meest waardevolle basketbalkaarten Recordverkoopprijs
2009-10 Gesigneerde Stephen Curry Logoman Rookie Card $ 5,9 miljoen
2003-04 LeBron James Upper Deck Exquisite Collection Rookie Card $ 5,2 miljoen
1996 Topps Kobe Bryant Rookie-kaart $1, 795, 800
2018 Nationale Schatten Luka Doncic Rookie-kaart $ 4,6 miljoen
1997 Gesigneerde Michael Jordan Upper Deck Game Jersey $ 1,44 miljoen
1980 Topps Magic Johnson Rookie-kaart $799, 500
1986 Fleer Michael Jordan Rookie-kaart $738.000
1948 George Mikan Rookie-kaart $426.000
1961 Fleer Wilt Chamberlain Rookie-kaart $348.000

Je zult jezelf er niet van kunnen weerhouden om vol te raken met dat speciale merk March Madness-vurigheid als je ziet hoeveel deze zeer waardevolle basketbalruilkaarten kosten. Van wereldwijde legendes als Magic Johnson tot doorgewinterde fans als George Mikan: deze NBA-basketbalkaarten van jou en de generaties van je ouders zijn vandaag de dag een fortuin waard.

Gesigneerd 2009-10 Stephen Curry Logoman Rookie

Gesigneerd 2009-10 Stephen Curry Logoman Rookie
Gesigneerd 2009-10 Stephen Curry Logoman Rookie

Ondanks dat deze Stephen Curry-rookiekaart uit het seizoen 2009-2010 twee niveaus lager was dan Gem Mint met een 8, werd hij in 2021 verkocht voor $ 5,9 miljoen. Curry is een duizendjarige legende die de tennisbanen siert en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste gezichten van het spel, dus het is niet meer dan normaal dat zijn rookie-kaarten veel belangstelling zouden wekken. In het bijzonder ontleent deze kaart van meerdere miljoenen dollars zijn waarde aan zijn handtekening van Gem Mint 10. Niemand kan tenslotte een knappe Hancock weerstaan.

2003-04 LeBron James Upper Deck Exquisite Collection Rookie Card

2003-04 LeBron James Upper Deck Exquisite Collection Rookie-kaart
2003-04 LeBron James Upper Deck Exquisite Collection Rookie-kaart

Als mensen willekeurig zouden worden ondervraagd om een beroemde basketbalspeler te noemen, zou LeBron James bovenaan de lijsten van veel mensen staan. Met een doorgewinterde carrière die in 2003 begon bij de Cleveland Cavaliers, is de rookie-kaart ter herdenking van zijn eerste seizoen inderdaad bijzonder. Hoewel de Upper Deck Exquisite-kaartenreeks zelf in de detailhandel voor ongeveer $ 500 wordt verkocht, zijn deze James-kaarten van hoge kwaliteit zeldzaam omdat er maar zo weinig van worden geveild. Voor één dankbare koper verscheen er in 2021 een mint 9-kaart, die werd verkocht voor $ 5,2 miljoen.

1996 Topps Kobe Bryant Rookie-kaart

Topps Kobe Bryant Rookie-kaart uit 1996
Topps Kobe Bryant Rookie-kaart uit 1996

De rookie-kaart van Kobe Bryant, vervaardigd door Topps, het iconische bedrijf voor sporthandelskaarten, biedt een dynamisch portret van de basketballegende die maar al te vroeg vertrok. Toch is het zijn tragische dood die de waarde van zijn ruilkaarten enorm omhoog heeft gekatapulteerd, waardoor de veilingmarkt is overspoeld. Eén specifieke kaart, niet beoordeeld door PGA maar door BGS, bevond zich in zo'n goede staat dat deze de status Pristine/Black Label 10 kreeg, waardoor het een van de slechts twee kaarten is die ooit het label hebben gekregen. In 2021 werd de kaart verkocht voor $ 1.795.800, waarmee het de best verkochte Kobe Bryant-kaart in de geschiedenis is. Maar je kunt ook uitkijken naar andere Bryant Rookie-kaarten, aangezien de belangstelling van verzamelaars ervoor nog niet is verdwenen.

2018 Nationale Schatten Luka Doncic Rookie-kaart

Een heel ongebruikelijke kaart op de lijst is de rookiekaart van Luka Doncic uit het Dallas Mavericks-seizoen 2018-2019. Uit de National Treasure-serie (een krachtig ruilkaartpakket waarvan bekend is dat het de zeldzaamste van de zeldzame kaarten bevat) en voorzien van de iconische 'logoman'-patch (een superzeldzame toevoeging), ha alt het veel van zijn waarde uit de handtekening die erlangs loopt de onderkant. Bovendien is het werkelijk uniek in zijn soort. Wordt op een veiling verkocht voor $ 4,6 miljoen, waarmee de vorige recordhouder – de Mickey Mantle-kaart uit 1952 – wordt verslagen voor de duurste sportkaart ooit verkocht.

1997 Michael Jordan Game Jersey op het bovendek + handtekening

1997 Michael Jordan Upper Deck Game Jersey met handtekening
1997 Michael Jordan Upper Deck Game Jersey met handtekening

Soms brengt een kaartenbedrijf een superinteressante, unieke kaart op de markt die meer aantrekkingskracht heeft dan alleen de illustraties op de omslag. Dit is het geval voor een Upper Deck-kaart uit 1997 met de handtekening van Michael Jordan en een stuk van zijn NBA All-Star Game-trui uit 1992. Het vooruitzicht een tastbaar stukje van je held te hebben kan iedereen een beetje irrationeel maken, en dat is wat er gebeurde tijdens deze veiling waar de PSA-kaart van klasse 7 werd verkocht voor $ 1,44 miljoen. Hoewel je misschien niet veel van deze kaarten zult tegenkomen, is het een goede herinnering om je ogen open te houden voor niche- en nieuwe basketbalkaarten die op je pad komen.

1948 George Mikan Rookie-kaart

George Mikan Rookie-kaart uit 1948
George Mikan Rookie-kaart uit 1948

George Mikan, die met de Lakers naar basketbalsterrendom schoot voordat ze naar het westen vertrokken, wordt door de meeste fans en spelers beschouwd als de eerste grote superster van de professionele sport. Toen hij in 1949 debuteerde in de NBA, maakte hij naam als winnaar, terwijl hij de meest onpraktische vintage bril droeg die je ooit hebt gezien. Basketbalkaarten uit deze periode zijn moeilijker te vinden in goede staat, vooral die van sterspelers, dus het vinden van een herkenbare George Mikan-rookie is een geluksvogel. Zelfs kaarten van lage kwaliteit zijn de moeite waard om te koop te zetten, maar de hogere kaarten zullen grote bedragen opleveren, zoals deze PSA-kaart van klasse 9 die in 2021 voor $ 426.000 werd verkocht.

1980 Topps Magic Johnson Rookie-kaart

Topps Magic Johnson Rookie-kaart uit 1980
Topps Magic Johnson Rookie-kaart uit 1980

Je kunt de snelle opkomst van Magic Johnson volgen in HBO's dramatische hervertelling van het Lakers-team in de jaren tachtig in Winning Time; De release van de show herinnerde mensen er alleen maar aan hoeveel Magic Johnson voor de sport betekende, en dus hadden verzamelaars een hernieuwde interesse in het verkrijgen van merchandise en memorabilia gerelateerd aan deze sterspeler. Rookie-kaarten zijn veruit de meest waardevolle kaarten van de meeste spelers, en hetzelfde geldt voor Magic Johnson. Zijn drieluik uit 1980 is niet bepaald moeilijk te vinden, maar omdat er zo veel zijn geproduceerd (en met een onmetelijk aantal fouten), is het vinden van een mint- of bijna mint-kaart als het vinden van de heilige graal. Eén PSA gem mint 10-kaart had net zo goed de heilige graal kunnen zijn voor de hoeveelheid die er op een veiling werd verkocht - een indrukwekkende $ 799.500 om precies te zijn.

1986 Fleer Michael Jordan Rookie-kaart

1986 Fleer Michael Jordan Rookie-kaart
1986 Fleer Michael Jordan Rookie-kaart

Michael Jordan veranderde de aard van basketbal voor altijd toen hij in het seizoen 1986-1987 op het toneel verscheen met de Chicago Bulls. Omdat hij zo'n populair figuur in de sport is, zijn alle verzamelobjecten die verband houden met zijn tijd in het spel zeer begeerd. Een daarvan is zijn rookie-kaart, gedrukt door Fleer en waarop hij mid-dunk staat afgebeeld. Uiteraard vind je ze voor de hoogste bedragen onder de Gem Mint 10-voorwaarden. In 2021 werden bijvoorbeeld twee 10-edelstenen verkocht voor $ 738.000 per stuk.

1961 Fleer Wilt Chamberlain Rookie-kaart

1961 Fleer Wilt Chamberlain Rookie-kaart
1961 Fleer Wilt Chamberlain Rookie-kaart

Hoewel deze kaart lang niet zo duur is als de best verkopende basketbalkaarten aller tijden, is de kans groot dat een van je ouders of grootouders de rookie-kaart van Wilt Chamberlain nog heeft liggen. Wilt Chamberlain ging in het seizoen 1961 in première bij de Philadelphia Warriors en maakte snel naam als dominante speler, en zijn rookie-kaart toont een onwankelbaar portret van zijn macht. Naarmate de belangstelling van de popcultuur voor alles wat met vintage te maken heeft, blijft stijgen, zullen we zien dat mensen meer aandacht besteden aan deze krachtpatsers uit het midden van de eeuw. We zien het al bij de recente verkoop van een munt 9-kaart van Heritage Auctions voor $ 348.000.

Tips voor het verkopen van waardevolle basketbalkaarten

Als je aan sportruilkaarten denkt, denken de meeste mensen aan honkbal, maar er is een enorme markt voor allerlei soorten sportkaarten. Vooral basketbalkaarten zijn enkele van de waardevollere, waarbij sommige kaarten voor miljoenen dollars worden verkocht. Maar als je door een kringloopwinkel of de kasten van je oudoom bladert en een map vol vintage basketbalkaarten tegenkomt, dan wil je er zeker van zijn dat je de kaarten kunt uitkiezen die misschien wat geld waard zijn.

Als je kaarten gaat verkopen, wil je eerst een paar dingen overwegen:

  • Je hoeft de speler niet te herkennen- Tenzij je een encyclopedische kennis van basketbal hebt, is de kans groot dat je niet de naam van elke speler herkent die je ziet. Je bent waarschijnlijk in de verleiding om kaarten te pakken van spelers die je kent, maar enkele van de meest begeerde kaarten kunnen kaarten zijn van spelers waar je nog nooit van hebt gehoord.
  • Zoek naar de rookiekaarten - Als een speler een serieuze basketbalcarrière doormaakt, is zijn rookiekaart veel waard, omdat deze zijn debuut in het seizoen markeerde en Waarschijnlijk zijn er veel minder kaarten gemaakt dan de daaropvolgende kaarten na hun lovende kritieken. Helaas is niet elke kaart gemarkeerd als Rookie of RC, dus het kan zijn dat je de b-ball-periode van een speler moet opzoeken om er zeker van te zijn dat je een echte Rookie in handen hebt.
  • Hoe hoger het cijfer, hoe hoger de waarde - Kaartverzamelaars willen kaarten die in de best mogelijke staat verkeren, en dat betekent dat ze het meeste geld betalen voor de kaarten met de hoogste kwaliteit die er zijn. Dit betekent dat alle kaarten die je wilt verkopen een beoordeling moeten krijgen, maar kaarten met heldere kleuren, zonder verbuigingen/vouwen/beschadigingen, enzovoort, krijgen de felbegeerde status van edelsteenmunt en mint.
  • Handtekeningen verhogen altijd de waarde - Zolang een handtekening authentiek is, verhoogt dit altijd de waarde van een kaart. Zoals je kunt zien bij de kaarten van een miljoen dollar, kunnen handtekeningen een basketbalkaart uit het middensegment veranderen in iets legendarisch duurs.

Ga aan de rechterzijde zitten op deze waardevolle basketbalkaarten

Basketbal is misschien niet de meest populaire sport in Amerika, maar de fans zijn net zo enthousiast over hun geliefde sport als elke voetbal- of honkbalfan. Als het gaat om gelicentieerde merchandise, blijven basketbalkaarten een populair item voor zowel fans als verzamelaars. Hoewel er veel meer goedkope kaarten zijn dan waardevolle, maakt het vinden van die kaart van één op een miljoen het doorzoeken van de muffe stapels de moeite waard.

Aanbevolen: