20 beste zonminnende vaste planten die gedijen in fel licht

Inhoudsopgave:

20 beste zonminnende vaste planten die gedijen in fel licht
20 beste zonminnende vaste planten die gedijen in fel licht
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Dromen van zonneschijn? Droomt u van planten die gedijen in constant zonlicht omdat uw tuin niet veel schaduw biedt? Je kent dat motto: geen schaduw, geen probleem. Deze vaste planten in de volle zon leven voor de zon. Letterlijk. Pak je autosleutels en je portemonnee, je moet wat planten. Wacht, je moet deze lijst meenemen!

Bijenbalsem

Afbeelding
Afbeelding

De bijenbalsem is niet alleen een uitstekende aanvulling op uw tuin als bestuiversplant, maar het is ook een zonminnende vaste plant. Plant uw bijenbalsem in de lente of herfst, met een stevige watergift. Zorg ervoor dat je een plek uitkiest met volle zon en voldoende ruimte voor deze bloesems om van de wind te genieten.

Salvia

Afbeelding
Afbeelding

Laat deze hoge salviabloemen ontploffen in de zon, met de kleuren rood, wit, geel en blauw. Plant ze in het voorjaar, maar pas nadat het gevaar van de laatste nachtvorst geweken is. Geef na het planten grondig water en laat de bloesems de hele dag van de zon genieten. Verwijder de bloesems zodat ze het hele seizoen door blijven komen.

Canna-lelies

Afbeelding
Afbeelding

Bereid je voor op het genieten van cannabloesems in de lente en herfst, met de kleuren wit, oranje, rood, geel en roze. Plant je canna's rond dezelfde tijd dat je je tomaten plant, of bereid je voor om deze warm en binnen te houden totdat het weer meewerkt. Als je koude, bittere winters krijgt, breng deze schoonheden dan naar binnen.

Bellflower

Afbeelding
Afbeelding

Goed nieuws voor degenen die in koelere klimaten leven. Bellflowers staan klaar om uw zonnige tuinen te sieren. Nadat je hebt gezegd dat het zo lang moet vriezen voor het seizoen, kun je klokjesbloemen op een zonnige plek planten, zodat ze van de stralen kunnen genieten en kunnen bloeien.

Pioen

Afbeelding
Afbeelding

Geniet van de bloesems die pioenrozen te bieden hebben met deze zonnige vaste plant. Met bloemen van de late lente tot de vroege zomer kun je die felgekleurde tuinplekken ook vullen met andere soorten die op verschillende tijdstippen bloeien. Voordat je je pioenroos tijdens een herfstplanting op een zonnige plek zet, zorg ervoor dat hij niet op een winderige plek staat, want daar hebben deze topzware planten niets aan.

Snel feit

Wist je dat sommige pioenrozen meer dan 100 jaar oud kunnen worden? Dat is een ontluikende verbintenis.

Paarse zonnehoed

Afbeelding
Afbeelding

Geef je zonnige tuin een vaste plant die de hele zomer zal bloeien. En dat menen wij. Deze vaste planten zullen uw tuin sieren tijdens de eerste nachtvorst in de herfst. Wees erop voorbereid dat deze bloemen zichzelf in uw tuin zullen uitzaaien. Plant de zaailingen in de lente of vroege zomer op een plaats in de volle zon in uw tuin.

Black-Eyed Susan

Afbeelding
Afbeelding

Je Susan met de zwarte ogen zal het prima redden in de gedeeltelijke zon, maar ze zullen echt bloeien op een zonnige plek. Plant uw vaste planten in de herfst of lente zodra het gevaar van vorst voorbij is, maar als u aan het zaaien bent, kunt u ze zes weken vóór de laatste vorst van de lente in de grond begraven.

Daglelie

Afbeelding
Afbeelding

Een zonnige plek zorgt voor vrolijke daglelies. Met de kleuren rood, oranje, geel, roze, paars en wit kun je een bloeiende, kleurrijke tuin bouwen rond meerjarige daglelies. Zodra u in het voorjaar de grond in kunt graven, kunt u beginnen met het planten van daglelies. Of je kunt deze in de vroege herfst planten.

Dekenbloem

Afbeelding
Afbeelding

Begin uw zonnige vaste tuin met makkelijke dekenbloemen, uit zaad of als zaailingen. Nadat je een zonnige plek hebt uitgekozen, geef je je zaailingen water en zie je ze bloeien. Zorg ervoor dat je deze bloemen doodkopt, zodat je van meer bloesems kunt genieten.

Baardiris

Afbeelding
Afbeelding

Je baardiris zal genieten van een zonnige plek in de tuin, hoewel hij ook een gedeeltelijk zonnige ruimte verdraagt. Er is geen tekort aan kleuropties, waaronder veelkleurige bloemen, voor uw zonminnende vaste tuin. Plant je baardiris in de vroege herfst of zelfs in de late zomer, wanneer de temperatuur rond de 40 graden schommelt.

Tuinmoeder

Afbeelding
Afbeelding

Kleurrijke, zonaanbiddelijke moeders dragen verschillende boodschappen uit, maar als de boodschap is dat je een tuin vol moeders in de zon wilt, dan is dat ook geweldig. Zorg ervoor dat je zonnige plek uit de buurt is van bomen en grote struiken die de zon stelen.

Plant deze vaste planten in het vroege voorjaar, of je kunt je moederdromen een vliegende start geven door ze binnen twee maanden vóór de laatste voorjaarsvorst binnen te planten. Dan kun je ze buiten verplanten.

Handige hack

Raar maar waar, moeders zullen niet zo gemakkelijk of snel bloeien als de jouwe 's nachts in de buurt van een veranda staat.

IJsplant

Afbeelding
Afbeelding

Een droogtetolerante, zonminnende vaste plant? Dromen komen uit, vooral als je iemand bent die geen goede reputatie heeft als het gaat om het volgens schema water geven van planten. Omdat het vetplanten zijn, kun je deze zelfs helemaal niet vaak water geven. Ze zijn de set en vergeet vaste planten in de volle zon.

Lupin

Afbeelding
Afbeelding

Als u uw lupine geen volledig zonnige plek kunt geven, kunt u deze vaste planten op een plek met een beetje schaduw planten. Plant de zaden in de herfst of lente, maar je zult het meeste succes boeken als je ze eerst een nacht in warm water laat weken.

Snelle tip

Deze vaste planten zijn niet alleen prachtig, maar ze trekken ook kolibries aan en voeden ze. Win, win, win voor jou en die vliegende vogels.

Maximilian Zonnebloem

Afbeelding
Afbeelding

Net als de dekenbloem zijn jouw Maximiliaan-zonnebloemen lid van de madeliefjesfamilie. Onderhoudsarm, het enige wat deze vaste planten nodig hebben is zon, regelmatig water geven en liefde.

Kroontjeskruid

Afbeelding
Afbeelding

Laat je niet misleiden door de naam, dit is in feite een wilde bloem. Plaats deze kroontjeskruidzaailingen op een zonnige plek in de tuin, een maand tot twee maanden na de laatste nachtvorst, of plant de zaden in het late voorjaar of in de herfst.

New England Aster

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl uw zonnige tuin en andere vaste planten beginnen te hangen, zullen uw asters tot leven komen - in de herfst! Die laatbloeiers zullen uw zonnige tuin sieren. Houd deze waterig en geef ze een goede snoei in de lente en juni voor een overvloedige plant.

Sedum

Afbeelding
Afbeelding

Geniet van het lage onderhoud van een vaste plant in de volle zon met prachtige bloesems en bladgroen blad. Maak u geen zorgen als uw zonnige tuin arme grond heeft; zolang de grond goed doorlaat, zal uw sedum goed gedijen. Na de laatste nachtvorst, maar voordat de hitte begint aan te komen, is dit de beste tijd om te planten.

Dusty Miller

Afbeelding
Afbeelding

Als je eenmaal je zonminnende, stoffige vaste plant van de molenaar hebt, kun je een stap terug doen, omdat het meeste van je werk is gedaan. De stoffige molenaar geeft je midden in de zomer bloemen - kleine gele knoppen - maar meestal zal deze zilverachtige plant een lang leven leiden, ook met weinig water.

Russische wijze

Afbeelding
Afbeelding

Zie hoe je Russische wijze gedijt met een plekje in de zon. Deze droogtetolerante plant zal ook uw zeldzame watergiften vergeven. Zet je zaailingen in het vroege voorjaar in hun huis in de grond.

Dianthus

Afbeelding
Afbeelding

Geurige, mooie meerjarige dianthus in de volle zon. Zolang je deze bloemen doodt, kun je van de lente tot de herfst van hun bloesems genieten. Gebruik alleen de zonnigste plek in de tuin en je kunt de zaden planten zolang er geen strenge vorst is, of je kunt ze later in de lente of herfst planten.

Vaste planten voor zonnige tuinen en erven

Afbeelding
Afbeelding

Maak je geen zorgen over hoe je zonnige tuinen in je voordeel kunt gebruiken. Werk slimmer, niet harder door zonminnende vaste planten toe te voegen. Met slechts één keer vuil tot aan uw ellebogen kunt u jaar na jaar genieten van bloemen, bloemen en bladgroen van vaste planten in de volle zon.

Aanbevolen: