Welke professionals zijn vatbaar voor burn-out?

Inhoudsopgave:

Welke professionals zijn vatbaar voor burn-out?
Welke professionals zijn vatbaar voor burn-out?
Anonim
Politieagent op het werk
Politieagent op het werk

Volgens de Mayo Clinic is een burn-out op het werk een vorm van werkstress waarbij je je fysiek, mentaal en emotioneel uitgeput kunt voelen. U kunt ook twijfels hebben over uw beroepskeuze en de waarde van uw bijdrage op het werk. Hoewel iedereen een burn-out kan ervaren, zijn er bepaalde beroepen waarbij burn-out vaker voorkomt dan andere.

Tien beroepen met hoge burn-outcijfers

1. Arts

De American Medical Association schat dat bijna 50 procent van de artsen symptomen ervaart van een ernstige burn-out op hun werk, die gedeeltelijk worden toegeschreven aan de eisen en stress van de patiëntenzorg, lange werkdagen en de toenemende administratieve lasten die gepaard gaan met het beoefenen van de geneeskunde. Het optreden van burn-outklachten komt veel vaker voor bij de specialismen spoedeisende geneeskunde, huisartsen en internisten.

2. Verpleegster

Burn-out komt ook vaak voor in het beroep van verpleegkundige. In een artikel in de Journal of American Medical Association wordt de hoge burn-out onder verpleegkundigen toegeschreven aan de hoge verhouding tussen verpleegkundigen en patiënten, terwijl Science Daily de burn-out toeschrijft aan de lange diensten die vaak nodig zijn in dit beroep.

3. Maatschappelijk werker

Volgens Compassion Fatigue door Tracy C. Wharton, M. Ed., MFT, sijpelt de pijnlijke realiteit waarmee maatschappelijk werkers dagelijks worden geconfronteerd als gevolg van het werken met cliënten door in hun persoonlijke leven. Dit kan resulteren in een burn-out die verband houdt met het ervaren van persoonlijk leed en een aandoening die door de National Institutes of He alth wordt beschreven als het Secondary Traumatic Stress (STS)-syndroom.

4. Leraar

Volgens THE Journal heeft het lesgeven "het hoogste burn-outpercentage van alle banen in de publieke sector", wat op zijn minst gedeeltelijk wordt toegeschreven aan problemen met de arbeidsomstandigheden en de toegang tot technologie. THE Journal citeert onderzoeken die aangeven dat het voorkomen van burn-out mogelijk erger is onder de jongste leraren, waarbij leraren onder de 30 jaar ervoor kiezen om het beroep te verlaten in een tempo dat 51 procent hoger ligt dan onder leraren onder de 30 jaar.

5. Schooldirecteur

De Nationale Vereniging van Basisschooldirecteuren geeft aan dat de burn-out van schoolhoofden toeneemt. Maar liefst 75 procent van de directeuren van basisscholen ervaart ernstige stresssymptomen die verband houden met de voortdurende en constante druk van hun baan.

6. Advocaat

Volgens een artikel in Law Practice Magazine, een publicatie van de American Bar Association, komt burn-out onder advocaten vaker voor dan in veel andere beroepen. Burn-out onder advocaten kan het gevolg zijn van de aard van het werken in een vakgebied dat zich richt op problemen, maar ook door de extreme concurrentiepositie voor cliënten en medewerkers.

7. Politieagent

Volgens officier.com, burn-out is niet ongewoon onder politieagenten. Werken op dit gebied vereist het omgaan met risicovolle en stressvolle situaties, gecombineerd met een hectische levensstijl waarin professionals voortdurend worden blootgesteld aan de ergste menselijke natuur. Burn-out heeft vaak gevolgen voor politieagenten die in het begin het meest betrokken waren bij hun beroep.

8. Openbare boekhouding

Volgens de Ledger Link van Monster.com is burn-out een algemeen erkend probleem op het gebied van de openbare boekhouding. Professionals op dit gebied moeten omgaan met zware klantenlasten en hebben vaak te maken met frequente zakenreizen, gekke belastingseizoenschema's en driemaandelijkse indieningsdeadlines gedurende het hele jaar, factoren die leiden tot langdurige perioden van stress en uitputting.

9. Fastfood

Burn-out is niet beperkt tot beroepen die een aanzienlijke hoeveelheid training en voorbereiding vereisen voordat ze het vakgebied betreden. Market Watch, een publicatie van de Wall Street Journal, geeft aan dat de lage lonen en de eentonige taken die gepaard gaan met werken in de fastfoodindustrie leiden tot een extreem hoog verloop onder werknemers. Volgens de Society for Human Resource Management is personeelsverloop een van de belangrijkste indicatoren en potentiële voorspellers van beroepsmatige burn-out. Werkgerelateerde depressie is een andere belangrijke indicator van burn-out, een aandoening die volgens dr. Deborah Serani veel voorkomt onder fastfoodwerkers.

10. Detailhandel

De omzet is ook vaak behoorlijk hoog onder werknemers in de detailhandel. Uit hetzelfde MarketWatch-artikel dat de omzet onder fastfoodmedewerkers besprak, blijkt ook dat de omzet voor niet-leidinggevende banen in de detailhandel zo'n 60 procent bedraagt onder fulltimewerknemers en 110 procent (wat betekent dat gemiddeld tien procent van de posities twee keer per week moet worden ingevuld). één jaar) onder parttimers. In een artikel op Monster.com wordt de omzet in de detailhandel toegeschreven aan een omgeving waarin werknemers zich niet gewaardeerd voelen door het management en worden behandeld alsof ze vervangbaar zijn.

Burn-out is een wijdverbreid probleem

Dit zijn niet de enige beroepen waar burn-out mogelijk is, maar eerder een paar voorbeelden van carrièregebieden waar burn-out tamelijk vaak voorkomt. Volgens een artikel van USA Today uit oktober 2012 komt burn-out op de werkplek over de hele linie voor, deels als gevolg van de economische omstandigheden, maar grotendeels gerelateerd aan de werkomgeving en de aard van het werk zelf. Iedereen kan, ongeacht hun beroep, een burn-out ervaren als ze een verhoogd stressniveau hebben, lange dagen werken, uitgeput raken en zich niet gewaardeerd of gedevalueerd voelen.

Aanbevolen: