Vogelbadverwarmer op zonne-energie

Inhoudsopgave:

Vogelbadverwarmer op zonne-energie
Vogelbadverwarmer op zonne-energie
Anonim
Blue Jay zit in het wintervogelbad
Blue Jay zit in het wintervogelbad

Winterzon is je vriend als je op een goedkope en onderhoudsarme manier van drinkwater voor wilde vogels wilt voorzien. Er zijn een paar manieren waarop zonne-energie kan helpen het ijs op afstand te houden en de mezen, rouwduiven en roodbuikspecht goed gehydrateerd te houden.

Bewegend water in wintervogelbaden

Bewegend water bevriest niet en zonnepanelen die worden blootgesteld aan een beperkte winterzon kunnen een kleine fontein van stroom voorzien om de inhoud van het vogelbad vloeibaar te houden. Wanneer watermoleculen in beweging zijn (kinetische energie), stuiteren ze tegen elkaar en bewegen ze verder uit elkaar. Een toename van de kinetische energie komt overeen met een toename van de temperatuur, wat voldoende kan zijn om bevriezing te voorkomen. Hoe kouder het water, hoe dichter de moleculen totdat het water bevriest.

Dus een zachte fontein houdt de watermoleculen in beweging en gescheiden; ze kunnen niet dicht genoeg bij elkaar blijven om tot ijs te stollen. Het zachte geluid van druppelend water is ook een waarschuwing voor vogels dat er water in de buurt is.

fontein op zonne-energie

Smart Solar maakt een vogelbad op zonne-energie, verkrijgbaar bij Serenity Home & He alth Decor, dat wordt geleverd met een batterij om energie op te slaan voor bewolkte dagen. Een klein zonnepaneel in de kom van het vogelbad op voetstuk zorgt voor een sproei- of spuitfontein. Bij de uitloop is de doorstroom regelbaar en bij de uitloop kan het water aan- of uitgeschakeld worden. 's Nachts levert de batterij ongeveer 6 uur energie voor de fontein. Recensenten merkten op: "De fontein ziet er fantastisch uit en de installatie was ook heel eenvoudig" en "de keramische afwerking is heel gemakkelijk schoon te maken, waardoor het water altijd fris blijft."

Het Ashbourne-model wordt geleverd in een verouderde graniet- of geolied brons-afgewerkte hars, kost nul dollar in gebruik en wordt voor ongeveer $ 200 verkocht bij Serenity He alth & Home Decor. Verzending is gratis. Een levendig blauw keramisch model, de Athena, is een meer opvallende stijl met dezelfde zonnetechnologie voor ongeveer $ 250.

Oplossingen om te voorkomen dat water bevriest

Het verwarmen van water bij vriesweer buitenshuis kost veel energie. U kunt uw elektriciteitsrekening met $ 3 of meer per dag verhogen door een elektrische vogelbadverwarmer te gebruiken om ijsvorming te voorkomen. Dat is slecht voor het milieu en slecht voor uw bedrijfsresultaten. Maar je vogels in de achtertuin aan hun lot overlaten in de kou is niet echt een goede keuze.

Helaas is er weinig keus als je op zoek bent naar vogelbadverwarmers op zonne-energie. De hoeveelheid energie die nodig is om het water te verwarmen is groter dan wat een eenvoudig onderdompelbaar, drijvend of achteraf gemonteerd klein zonnepaneel kan leveren. En als er geen zon is, is er ook geen zonneverwarming om het ijs op afstand te houden. Er zijn echter enkele zonne-energie-opties die helpen het ijs op afstand te houden.

Zongerichte doe-het-zelfoplossingen

Wees inventief. Gebruik Moeder Natuur om voor haar eigen land te zorgen door bij elke gelegenheid wat warmte van de zon te lenen.

  • Maak je winterharde zomervogelbad schoon (metaal, hars en plastic overleven de wintertemperaturen zonder te barsten) en bekleed het vervolgens met een zwarte plastic vuilniszak of zwart plastic zeil om de zonnestralen te absorberen. Als zich 's nachts ijs vormt, til het dan uit het bassin in de plastic voering, gooi het ijs weg, vervang de voering en voeg schoon water toe.
  • Laat een schone rubberen bal op het water drijven om eventuele ijskristallen te breken.
  • Verplaats het vogelbad in de zomer in de volle, onbelemmerde zon – indien mogelijk op een plek beschermd tegen harde wind – tijdens de wintermaanden.
Vogelbad In De Tuin Tijdens Zonsondergang
Vogelbad In De Tuin Tijdens Zonsondergang

Betere huizen en tuinen Vogelbad op zonne-energie

The Better Homes and Gardens Veelkleurige Solar Bird Bath is verkrijgbaar via Walmart voor ongeveer $ 30. Het heeft een zonnepaneel dat over de bovenkant past om te voorkomen dat het water bevriest. Er is een kleine cirkel in het midden waardoor vogels het water kunnen drinken.

Een andere optie is de Solar Sipper van Duncraft. Het is een passieve zonneboiler die ervoor zorgt dat het water niet bevriest op dagen zo koud als 20 graden Fahrenheit. Een felrode wastafel wordt met een meegeleverde beugel aan een paal, verandaleuning of boom bevestigd. In het rode waterreservoir fungeert een zwarte plastic schijf als afdekking en absorbeert de warmte van de zon om het water warmer te houden. Een kleine opening in het midden van de schijf maakt gemakkelijk nippen mogelijk. U hoeft zich geen zorgen te maken over pompen of filters, installeer hem gewoon op een zonnige plek en houd het reservoir gevuld. Maar de fabrikant raadt aan om de sipper 's nachts in huis te nemen om het plastic te beschermen en als je in een echt winterklimaat leeft, kunnen de temperaturen te laag worden om deze zonnewarmer zijn werk te laten doen.

Een klant merkte op: "Het ontwerp maakt het supergemakkelijk schoon te maken. Ik heb hem gemakkelijk aan een houten steunpaal op ons achterdek in de volle zon bevestigd, dus ik verwacht dat hij goed zal werken onder normale winteromstandigheden." De Solar Sipper is te koop bij Duncraft Wild Bird Superstore voor ongeveer $ 30 plus verzendkosten. Als je een grote tuin hebt, of vogelvriendelijke buren, en er meerdere bestelt, kun je gratis verzending krijgen bij bestellingen van $ 75 of meer.

DIY Zonne-vogelbadopties

Je wordt alleen beperkt door je fantasie als je je eigen verwarmende zonnevogelbad bouwt. Vrij zwevende en kleine, op zichzelf staande zonnefonteinen zijn goedkoop en u kunt ze gewoon in het bassin van uw keuze plaatsen. Meer technische types zouden kunnen experimenteren met zonnepanelen die water aandrijven dat wordt gerecycled uit een reservoir - een doe-het-zelf-reservoirfontein. De eenvoudigste zelfgemaakte ontwerpen op zonne-energie maken gebruik van warmteabsorberende materialen die ervoor zorgen dat het water niet bevriest als de zon schijnt.

Passief zonne-vogelbad

Metaal absorbeert de hitte van de zon snel en je kunt een metalen plaat gebruiken die is ingekapseld in een eenvoudig voetstuk en de aanwijzingen van Build It Solar volgt om het water te verwarmen in een ondiep bassin bovenop het voetstuk. Een 1/8-inch gegalvaniseerd stalen paneel, iets naar boven gebogen en gehuisvest in een geïsoleerd houten voetstuk, verwarmt een taartplaat of een ander ondiep bassin dat in een uitgesneden gat in de bovenkant van het voetstuk is geplaatst. Dat voorkomt dat het water bevriest en verwarmt elke ochtend 's nachts gekoeld water als de zon schijnt.

Een plexiglaspaneel vormt de zuidgerichte voorkant van de sokkel. De zon schijnt door het heldere paneel en verwarmt het staal in de geïsoleerde container, en die hitte doet het ijs in het ondiepe bassin smelten, of zorgt ervoor dat het niet bevriest zolang de zon schijnt. Geen energiekosten en zeer weinig onderhoud; Zorg er wel voor dat het bassin gevuld blijft met schoon water.

Maak je eigen zonnefontein

Ankway zonne-fonteinpomp voor vogelbad, 2,5 W batterij, drijvende waterfonteinpomp op zonne-energie voor kleine vijver, aquarium
Ankway zonne-fonteinpomp voor vogelbad, 2,5 W batterij, drijvende waterfonteinpomp op zonne-energie voor kleine vijver, aquarium

Bevestig een grote geglazuurde keramische schotel of een ondiepe bak aan een terrasmuur of veranda-reling die in de volle zon staat. Vul het met water en plaats er een op zichzelf staande zonnefontein in. Een paar gedeeltelijk onder water gelegen rivierrotsen zorgen ervoor dat de fontein niet vrij blijft drijven en dorstige vogels hindert. De zonnefontein voorkomt dat er ijs ontstaat zolang de zon schijnt; er zit geen accu in, dus hij schakelt uit als de zon schijnt. Deze optie werkt het beste als de zonnefontein 's nachts wordt verwijderd en elke ochtend met vers water wordt uitgezet.

Buik naar het vogelbad

De winter is een moeilijke tijd voor wilde wezens en waarom zou je een vogel niet helpen als je kunt? Of je nu investeert in een fraaie dubbeldekkerfontein op zonne-energie, een goedkope, op de veranda gemonteerde plastic hittebeschermer, een origineel kunstwerk dat de zon gebruikt om water te verwarmen in je eigen briljante ontwerp, of een paar goedkope trucjes waar je dagelijks naar kijkt een beetje ijs breken en bijvullen, je kunt de boel in je tuin of tuin laten kwetteren en tsjilpen en een diepvries vermijden. Experimenteer om de zonne-energieoptie te vinden die geschikt is voor uw klimaat. En plaats uw zonverwarmde vogelbad hoog genoeg boven de grond en op een open plek, zodat roofdieren uw fijngevederde vrienden niet kunnen storen terwijl ze zich verzamelen bij hun winterwaterpoel. Leer vervolgens hoe u dat vogelbad schoon kunt houden.