Herfstgroenten kweken in South Carolina

Inhoudsopgave:

Herfstgroenten kweken in South Carolina
Herfstgroenten kweken in South Carolina
Anonim
Mooie kalebassen en herfstpompoen
Mooie kalebassen en herfstpompoen

Het kweken van herfstgroenten in South Carolina is niet zo moeilijk als het lijkt. Met inzicht in de teeltzone en de juiste soorten planten kun je tot en met Thanksgiving genieten van veel van je favoriete groenten.

Ken uw zone

Het belangrijkste om te onthouden bij het kweken van groenten is het respecteren van je teeltzone. Proberen groenten te verbouwen die niet geschikt zijn voor uw regio zal alleen maar tot frustratie leiden als er niets te zien is voor uw harde werk. South Carolina omvat drie winterharde zones. De regio Piemonte ligt in zone 7b en het binnenland en het lage land bevinden zich in zone 8a. Wanneer u zaden koopt, controleer dan de achterkant van het zaadpakket voor aanvaardbare groeizones en kies degene die bedoeld zijn voor uw gebied.

Voorbereiding nodig

Aangezien de oogsttijd voor herfstgroenten in South Carolina van oktober tot en met november loopt, moet je voorbereid zijn op koude momenten door verhoogde bedden te gebruiken. Als u nog geen verhoogde bedden heeft en niet de kosten wilt maken om ze te maken, maakt u eenvoudig verhoogde rijen door de grond in heuvelachtige rijen te plaatsen. Zorg ervoor dat er voldoende bewegingsruimte tussen de rijen is, zodat de grond niet wordt aangetast.

Een andere optie voor langere groeiseizoenen zijn cloches of koude frames. Een cloche is een afdekking, vaak gemaakt van glas, die bij ongebruikelijk koud weer op zachte planten kan worden geplaatst. Coldframes zijn rechthoekige dozen met scharnierende glazen bladen die worden gebruikt om wind en ijs uit uw planten te houden. Meestal zijn deze niet nodig voor de teelt van herfstgroenten in South Carolina, omdat de eerste nachtvorst doorgaans pas halverwege tot eind oktober v alt.

Soorten groenten om te kweken

De meeste groentevariëteiten voor koud weer zullen groeien in South Carolina. De vuistregel is om koude, hartige soorten te selecteren die lijken op wat je in het vroege voorjaar zou planten. Enkele populaire keuzes zijn:

  • Eikelpompoen
  • Broccoli
  • Butternutpompoen
  • Bloemkool
  • Wortelen
  • Snijbiet
  • Sla
  • Pompoenen
  • Spaghettipompoen
  • Spinazie
  • Tomaten

Herfstgroenten kweken in South Carolina

Bepaal de datum voor de eerste vorst in jouw regio en trek daar het aantal weken van af dat elke plant nodig heeft om volwassen te worden. Zo kun je bepalen wanneer je moet planten. Op basis van de plantdatum moet u mogelijk ruimte maken in uw tuin voor aanplantingen in het midden van de zomer. Als je een lente- en zomertuin hebt aangelegd en van plan bent om in hetzelfde gebied opnieuw te planten, voeg dan bodemverbeteringen toe, zoals champignoncompost of andere meststoffen. Hierdoor worden de broodnodige voedingsstoffen toegevoegd en worden de prestaties van uw plant verbeterd. Tijdens de hete zomers in South Carolina zult u waarschijnlijk zwaar moeten mulchen om vocht vast te houden, aangezien dit een cruciaal moment is waarop de zaden zullen ontkiemen. Voor gezonde planten is voldoende vocht nodig. Houd de zaailingen de eerste paar weken nauwlettend in de gaten om te voorkomen dat ongedierte de nieuw ontluikende bladeren opeet en dat de zon de grond uitdroogt. Naarmate de planten groeien, moet je ze vloeibare mest geven die speciaal voor groenten is bedoeld. Het bevat de vereiste verhouding voedingsstoffen die nodig zijn om de oogst te maximaliseren.

Oogst

Welke groenten je ook besluit te planten, zorg ervoor dat je goed let op tekenen van vorst. Mogelijk moet u oogsten terwijl de producten nog klein zijn om te voorkomen dat deze beschadigd raken. Dit is meestal het geval bij traditioneel warmweergroenten zoals tomaten. De plant zal blijven produceren zolang ze niet meerdere nachten met koude temperaturen te maken krijgt.

Aanbevolen: