Beste dakgootreinigingshulpmiddelen

Inhoudsopgave:

Beste dakgootreinigingshulpmiddelen
Beste dakgootreinigingshulpmiddelen
Anonim
Man op dakgoten schoonmaken
Man op dakgoten schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoten is een van de noodzakelijke klusjes die elk jaar moeten worden gedaan om uw eigendommen te beschermen. Met het juiste gereedschap voor het reinigen van de dakgoot kunt u het werk echter gemakkelijker maken.

Goothulpmiddelen voor meerdere situaties

Gootreinigingsgereedschappen vallen in verschillende hoofdcategorieën, elk met zijn eigen voor- en nadelen als het gaat om uw schoonmaakbehoeften buitenshuis, persoonlijke voorkeur en dakgootsituatie.

Schep- of grijpgereedschap

Sommige gereedschappen scheppen, duwen of grijpen vuil uit de goot; Bij sommige hiervan kan een verlengpaal worden toegevoegd, zodat u de dakgoten vanaf de grond kunt reinigen. Deze gereedschappen zijn vooral handig als het vuil relatief los in de goot ligt en er niet veel kracht voor nodig is om het los te maken. Handmatige versies zijn kosteneffectief, hoewel ze wat meer arbeid vergen van de huiseigenaar.

Robotische versies zijn beschikbaar voor degenen die moeite hebben met het hanteren van een handmatige versie of als je wat meer kracht nodig hebt. Ze hebben echter nadelen. Ze kunnen vast komen te zitten aan zwaar puin en het kan zijn dat u een ladder moet beklimmen om de eenheid los te maken en in de goot terug te plaatsen. Robotgereedschap heeft ook bewegende delen die oude of versleten dakgoten kunnen beschadigen.

Drukwaterapparaten

Gecomprimeerd water biedt voldoende kracht om vuil dat nat is en/of in uw dakgoten zit, los te maken. Water is effectief en water onder druk kan worden gebruikt voor andere schoonmaakwerkzaamheden, zoals het wassen van terrassen, terrasmeubilair, trottoirs en muren, waardoor het gereedschap een goede investering is. Water onder druk is een veelzijdiger hulpmiddel dan perslucht, dat meestal wordt gebruikt voor het blazen van bladeren en het reinigen van dakgoten. Het kunnen slangbevestigingen zijn, maar het kunnen ook zelfstandige apparaten zijn.

Sommige gebruikers hebben er bezwaar tegen om nat te worden op koude dagen. Het is bijna onmogelijk om te voorkomen dat u door water wordt getroffen terwijl u het in de smalle grenzen van de goot spuit. Hoewel deze gereedschappen gebruik maken van verlengpalen of een reeks buizen om de goten vanaf het maaiveld te bereiken, kunnen ze zwaar en onhandig zijn. Als je niet over voldoende kracht in je bovenlichaam beschikt om een paal of buis te besturen die door de waterdruk wordt verplaatst of rondgedraaid (denk aan een brandslang), dan zijn deze hulpmiddelen misschien niet de beste keuze. Houd er ook rekening mee dat water het vuil verspreidt en dat u het gebied op de grond onder de goten moet vegen, wassen of harken. Vanwege de druk die nodig is om de dakgoten schoon te maken, is het mogelijk dat deze gereedschappen oude of versleten dakgoten beschadigen.

Persluchtgereedschap

Net als water onder druk biedt perslucht voldoende kracht om nat en opeengepakt vuil los te maken. Met deze gereedschappen worden de dakgoten efficiënt schoongemaakt. De meeste van deze gereedschappen kunnen op bladblazers worden bevestigd, dus je hebt een bladblazer nodig. Het is onwaarschijnlijk dat dit gereedschap oude of versleten dakgoten beschadigt, hoewel u in dergelijke situaties wellicht voorzichtig moet zijn met de hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend.

Met dit persluchtgereedschap voorkomt u dat u nat wordt, maar krijgt u wel te maken met rondvliegend stof en vuil, wat een probleem kan zijn als u allergieën heeft. Oogbescherming is een must bij luchtaangedreven gereedschap. Het opruimen van de grond is ook onvermijdelijk en perslucht kan het puin over een groot gebied blazen.

Vacuümactiekits

Deze gereedschappen zuigen letterlijk vuil uit de goten. Deze kits bestaan doorgaans uit gespecialiseerde hulpstukken voor een winkelstofzuiger. Als je al een nat-droog winkelstofzuiger hebt of denkt deze regelmatig voor andere taken te gaan gebruiken, kan dit een goede investering zijn. Met gereedschap dat aan een stofzuiger is bevestigd, hoeft u zich geen zorgen te maken over het opruimen van de ruimte nadat u klaar bent met het schoonmaken van de dakgoten. U kunt de vacuümcontainer eenvoudig in uw prullenbak legen en u bent klaar. De werkplaats maakt de goten in de meeste situaties efficiënt schoon, omdat ze zowel nat als droog vuil kunnen verwijderen. Vacuümgereedschappen veroorzaken ook minder snel schade aan oude of versleten dakgoten dan gereedschappen die gebruik maken van lucht- of waterdruk.

Als je echter nog geen winkelstofzuiger hebt waarvoor dakgootreinigingsgereedschappen beschikbaar zijn, is dit type gereedschap een vrij dure optie. Bovendien kunnen de slangen voor de vacuümsystemen behoorlijk zwaar en moeilijk te hanteren zijn als u op de grond de goten van een huis met twee verdiepingen aan het stofzuigen bent.

Veiligheidsoverwegingen

Veiligheid moet ook van invloed zijn op het gereedschap dat u kiest voor uw dakgootreinigingstaak.

Integriteit van uw dakgoten

Voordat u een hulpmiddel selecteert, wilt u de staat van uw dakgoten onderzoeken. Als ze zwaar verroest of gecorrodeerd zijn of als ze zichtbare gaten vertonen, wil je ze waarschijnlijk liever vervangen dan schoonmaken. Als de slijtage marginaal is, kunt u het beste een schoonmaakmiddel kiezen dat de schade niet verergert. Water of lucht onder hoge druk kan bijvoorbeeld plekken met roest of corrosie beschadigen, waardoor mogelijk gaten in de goot ontstaan. Gereedschap dat afval opschept, vastpakt of opzuigt, kan veiliger zijn als het gaat om het behoud van de integriteit en bruikbaarheid van oudere goten

Persoonlijke veiligheid

Vergeet persoonlijke veiligheidsoverwegingen niet bij het selecteren van gereedschap.

  • Als er elektriciteitskabels in de buurt van of naast de dakgoten of daklijn liggen, kies dan gereedschap met isolatiemateriaal, draag schoenen met rubberen zolen en vermijd het gebruik van water als schoonmaakmiddel om ernstige elektrische schokken te voorkomen.
  • Als u zich niet op uw gemak voelt en niet in staat bent om ladders te beklimmen en te balanceren op de top van hoge ladders, kunt u een dakgootreinigingshulpmiddel kiezen met een verlengbad, zodat u de dakgoten kunt bereiken zonder op een ladder te staan.
  • Mocht u een gereedschap kiezen dat lucht of water onder druk gebruikt om het vuil los te maken, draag dan een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen, omdat het vuil rondwaait.

Aanbevolen dakgootreinigingshulpmiddelen

Zodra u de verschillende hulpmiddelen, hun situationeel gebruik en de veiligheid hebt overwogen, bent u klaar om te winkelen. De beste klantbeoordelingen voor deze tools variëren van 4 tot 5 van de 5 sterren; zelfs 4-sterrenrecensies zijn zeer positief.

Tools die scheppen, grijpen of borstelen

Kies tussen een robotachtige of handmatige optie, zoals de volgende apparaten.

iRobot Looj 330

iRobot Looj 330 Dakgootreinigingsrobot
iRobot Looj 330 Dakgootreinigingsrobot

De iRobot Looj 330 BlackGutter Cleaning Robot - L330020 is een robotboor met een borstel die op hoge snelheid robotachtig door de goten draait. Het handvat dient als afstandsbediening. Hoewel je voor de Looj een ladder moet beklimmen om hem in de goot te plaatsen en hem uit de goot te halen, kun je met de afstandsbediening het aantal keren dat je de ladder moet gebruiken beperken.

De prijs is relatief hoog: ongeveer $ 300, maar hij heeft consequent viersterrenrecensies ontvangen van zowel Amazon als PCmag. Klanten merkten op dat het zelfs voor $ 300 goedkoper is dan iemand inhuren om de dakgoten schoon te maken, en dat het hen minder moeite kostte dan het verplaatsen van een ladder om de dakgoten handmatig schoon te maken. Verschillende mensen merkten ook op dat het apparaat niet goed werkte op zwaar opeengepakt puin dat meer dan één regenseizoen in de goot had gelegen.

Gutter Sense

Voor de kleine prijs van ongeveer $ 25 bestaat Gutter Sense uit een gespecialiseerde tang, bestuurd door een touwsysteem. Een telescopische verlengpaal, die misschien iets meer kost dan Gutter Sense, moet apart worden aangeschaft als u het gereedschap vanaf de grond wilt gebruiken.

Amazon-beoordelingen zijn gemiddeld iets minder dan 4 sterren. Een recensent beschreef dit apparaat als "een veerbelaste saladetang op een paal." Ondanks de humoristische beschrijving waren hij en vele anderen tevreden met de resultaten die ze behaalden met dit eenvoudige en goedkope hulpmiddel. Anderen gaven commentaar op het lichte gewicht en gebruiksgemak vergeleken met de zwaardere buizen en slangen van sommige lucht- en wateraangedreven reinigers. Het wordt ook aanbevolen als goedkope oplossing voor dakgootreiniging in een aantal blogs en artikelen, waaronder een in de Washington Post.

Hulpmiddelen voor water onder druk

Een gereedschap met water onder druk kan een op zichzelf staande wasmachine zijn of aan een slang worden bevestigd.

Karcher Volg mij K3

Karcher Follow Me K3 hogedrukreiniger
Karcher Follow Me K3 hogedrukreiniger

Het Karcher Follow Me K3 hogedrukreinigerpakket, dat ongeveer $ 200 kost, krijgt 4 sterren van Home Depot en 4 sterren van Amazon-klanten. Eén Amazon-klant merkte op dat het een “goede waarde is voor licht gebruik.” Een haakse verlengbuis waarmee u de dakgoot kunt reinigen zonder gebruik van een ladder, is verkrijgbaar voor ongeveer $ 50. Ondanks de relatief hoge prijs van dit hulpmiddel beperkt het gebruik ervan zich niet tot het reinigen van dakgoten. Hij kan worden gebruikt voor andere klusjes in en om het huis, zoals het schoonmaken van de oprit en het wassen van de auto. Plan om het gedeelte van uw tuin onder de dakgoten schoon te spoelen, te vegen of te harken, omdat het vuil rondvliegt als het met hoge snelheid uit de dakgoten spoelt.

AR Noord-Amerikaanse telescopische lans

Voor ongeveer $ 110 wordt het AR North America Telescoping Lance-systeem aangesloten op uw tuinslang en produceert een stroom van 4000 PSI (pond kracht per vierkante inch). Met een telescopische toverstaf van 5,5 meter kan hij tot twee verdiepingen hoog reiken. Een pistool met trekker, hogedrukslang en onderdelen die kunnen klikken, maken het eenvoudig te installeren en te gebruiken. Klanten van Amazon beoordelen dit systeem met ongeveer 4,1 sterren. Klantrecensies bevestigden dat het apparaat werkt zoals geadverteerd en zijn werk zeer goed doet.

Persluchtgereedschap

Bladblazerhulpstukken die gebruik maken van perslucht zijn een goede optie voor mensen die er klaar voor zijn om een bladblazer te hebben. Overweeg om een hulpstuk van hetzelfde merk als uw bladblazer te kopen voor het beste resultaat.

WORX LUCHT

WORX WA4092 Universal Fit dakgootreinigingsset voor blazers
WORX WA4092 Universal Fit dakgootreinigingsset voor blazers

Het WORX AIR-systeem is ontworpen voor gebruik met een bladblazer voor het reinigen van dakgoten. Het levert lucht in de goten met een snelheid van 200 km/uur. De kit bestaat uit verlengbuizen en een gebogen unit voor in de goten. De bladblazers variëren van ongeveer €100 tot €200, en de dakgootreinigingsset kost ongeveer €50.

Klantrecensies op de website van de fabrikant zijn gemiddeld 4,5 sterren, en op Amazon gemiddeld 4 sterren. Verwacht nogal wat schoonmaakwerk op de grond, omdat de luchtdruk bij deze snelheid het puin zal verspreiden. Toen klanten de set probeerden te gebruiken met een andere dan de WORX-bladblazer, klaagden ze dat de set niet perfect paste, maar dat ze de onderdelen stevig konden bevestigen met aanpassingen of met ducttape. Bij gebruik zoals ontworpen met de Worx-blower waren de reacties over het algemeen positief.

Onkruideter-bijlageset

De Weed Eater GA2010 Gootreinigingsblazer Aanbouwset voor dakgootreiniging past op vrijwel alle gas- en elektrische Weed Eater bladblazers. Met een prijs van ongeveer $ 40 is dit een redelijk geprijsde aanvulling voor uw bladblazer. Deze hulpstukken zijn door meer dan 250 Amazon-gebruikers beoordeeld op 4 punten en kunnen zonder ladder vanaf de grond worden gebruikt. Nogmaals, omdat er puin uit de goten wordt geblazen, moet je wat extra schoonmaakwerk vanaf de grond doen.

Sommige klanten merkten op dat het enige fysieke kracht vergt om de slangen en de perslucht te hanteren, vooral als er meer dan twee of drie slangen zijn aangesloten. On merkte op dat de kit zo'n sterke luchtstroom in de goten blaast dat hij zonder de juiste controle zichzelf uit de goten kan blazen. Andere gebruikers waren echter erg blij met de intensiteit van de luchtstroom.

Shop een stofzuigerset van Ridgid

De Ridgid dakgootreinigingsset bevat een groep gespecialiseerde accessoires voor een Ridgid nat/droog winkelstofzuiger waarmee u dakgoten kunt reinigen met behulp van de zuig- of luchtblaasfunctie van de stofzuiger. De stofzuigers zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en prijsklassen. De kit kost ongeveer $ 30 en er zijn verschillende Ridgid nat-/droogzuigers verkrijgbaar voor minder dan $ 100. De beste koop is waarschijnlijk een versie van de stofzuiger van $ 99, gecombineerd met de dakgootreinigingsset. Door gebruik te maken van de zuigfunctie van de stofzuiger voorkom je veel opruimen op grondniveau. Als u echter de voorkeur geeft aan geblazen lucht voor de klus, is deze verkrijgbaar met dezelfde set gereedschappen. Houd er rekening mee dat u met de dakgootreinigingsset vanaf de grond kunt werken en voorkomt dat u op een ladder klimt en balanceert.

De kit heeft een beoordeling van 5 sterren gekregen van Home Depot-klanten. Een aantal van deze klanten noemt de kracht van de stofzuiger, het gemak van het aansluiten van gereedschap en de effectiviteit van de kit bij het reinigen van dakgoten.

Tools verminderen arbeid

Het is duidelijk dat u, als u dat wilt, geld kunt besparen door de dakgoten met de hand of met een tuinslang schoon te maken. Er zijn echter veel uitstekende hulpmiddelen waarmee u de arbeid kunt verminderen, tijd kunt besparen en geweldige resultaten kunt behalen. Als veiligheid een probleem is, is de selectie van gereedschap waarmee u vanaf de grond kunt werken absoluut noodzakelijk.

Aanbevolen: