Waarom veiligheid op de werkplek belangrijk is

Inhoudsopgave:

Waarom veiligheid op de werkplek belangrijk is
Waarom veiligheid op de werkplek belangrijk is
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als iemand je zou vragen waarom veiligheid belangrijk is, hoe zou je dan reageren? U ‘weet’ misschien dat het belangrijk is om de veiligheid in gedachten te houden bij uw dagelijkse activiteiten, maar hoe zou u de redenen verklaren waarom dit het geval is? Hier zijn enkele dingen om over na te denken.

Waarom veiligheid belangrijk is op de werkplek

Bedrijven die werknemers in dienst hebben, hebben er belang bij dat de werkplek veilig blijft. Baangerelateerde verwondingen zijn iets dat verantwoordelijke werkgevers vermijden. Ze nemen de tijd en gebruiken bedrijfsmiddelen om ervoor te zorgen dat de mensen die elke dag naar hun werk komen veilig zijn.

Ze kunnen veiligheidstrainingen op de werkplek aanbieden of veiligheidsprocedures in hun bedrijfsbeleid opnemen. Op sommige werkplekken wordt een persoon of een groep werknemers aangewezen als het bedrijfsveiligheidsteam. Deze mensen zijn ervoor verantwoordelijk dat het pand voldoet aan de veiligheidsvoorschriften die door de wet zijn vastgelegd.

Dit is niet alleen logisch vanuit moreel oogpunt, maar het is ook financieel verstandig. Als een werknemer tijdens zijn werk gewond raakt, kost dit het bedrijf kosten in termen van verloren manuren, hogere verzekeringskosten, werknemerspremies en juridische kosten.

Productiviteit gaat verloren wanneer andere werknemers moeten stoppen met hun werk om met de situatie om te gaan. Zelfs nadat de gewonde werknemer naar huis is gestuurd of naar het ziekenhuis is gebracht, kunnen andere werknemers afgeleid zijn of vrij moeten nemen van hun werk in de nasleep van het incident.

Veiligheidsprogramma's zijn zakelijk verstandig

Als een werkplek veilig is, voelen werknemers zich prettiger en zelfverzekerder als ze zich in die omgeving bevinden. De productiviteit krijgt een boost en de winstmarges volgen hetzelfde voorbeeld. Het ziekteverzuim da alt ook als werkgevers stappen ondernemen om een effectief veiligheidsprogramma te implementeren.

Investeren in een goed veiligheidsprogramma brengt ook andere voordelen met zich mee. Wanneer medewerkers zich veilig voelen op de werkvloer en het ziekteverzuim laag blijft, kunnen zij zich richten op het goed bedienen van de klanten van het bedrijf. Veel bedrijven bieden producten of diensten aan die vergelijkbaar zijn met die van andere bedrijven. Klanten zullen beslissen met welke bedrijven ze zaken willen doen, op basis van welk bedrijf volgens hen de beste klantenservice biedt. Een groter ziekteverzuim betekent langere wachttijden en klanten zijn best bereid om over te stappen naar een ander bedrijf waarvan ze denken dat het hen sneller kan helpen als ze niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

Iedereen op de werkplek heeft de plicht en de verantwoordelijkheid om alles te doen wat hij kan om de werkomgeving veilig te houden. Werkgevers moeten de veiligheidsvoorschriften die van toepassing zijn op hun sector kennen en begrijpen en ervoor zorgen dat hun gebouwen aan de normen voldoen. Werknemers kunnen hun steentje bijdragen door de procedures te begrijpen die het bedrijf wil dat ze tijdens hun werk volgen en deze te volgen. Als ze iets ongewoons zien of tegenkomen, moet er een procedure zijn zodat dit aan het management kan worden gemeld en snel kan worden afgehandeld. Managers moeten op een passende manier omgaan met zorgen van medewerkers over veiligheidskwesties.

Laatnoot

Dat is in een notendop de reden waarom veiligheid belangrijk is op de werkplek. Werknemers willen hun werk in een veilige omgeving doen, zodat zij zich kunnen concentreren op het best mogelijke werk. Verantwoordelijke werkgevers begrijpen dat een veilige werkplek de bedrijfsresultaten verbetert. Er zitten voordelen aan het veilig runnen van de onderneming, hoe je het ook bekijkt. Anders doen zou simpelweg onverantwoord zijn.

Aanbevolen: