Zeldzame antieke klokken

Inhoudsopgave:

Zeldzame antieke klokken
Zeldzame antieke klokken
Anonim
Sierlijke antieke pendule
Sierlijke antieke pendule

Van een miniatuur lantaarnklok van George Clark van slechts vijftien centimeter tot de bovenkant van de kleine kruisbloem tot een uitbundig uitgesneden notenhouten Chippendale klok met hoge kast en de wijzerplaat gesigneerd door Jacob Godschalk: zeldzame antieke klokken zijn er in alle vormen. maten en uitvoeringen.

Antieke klokken

Veel mooie antieke klokken sieren de planken en muren van klokkenverzamelaars over de hele wereld. Elk exemplaar kan een prachtig voorbeeld zijn van een uurwerk uit het verleden. Toch heeft slechts een relatief klein percentage klokkenverzamelaars ooit de mogelijkheid om een zeldzame of belangrijke antieke klok aan hun collectie toe te voegen.

De meeste van de bekende overgebleven klokken die tussen 1600 en 1800 zijn gemaakt, zijn ondergebracht in musea en de overige behoren tot privécollecties. Hoewel er momenten zijn waarop een stuk uit een collectie, of een hele collectie, te koop of geveild wordt, bedragen de prijzen voor deze zeldzame klokken vaak €50.000 tot €100.000 of meer.

Hoewel er veel klokken uit de 19e eeuw tot het begin van de 20e eeuw vaak te vinden zijn op de hedendaagse antieke markt, zoals de mantelklokken van Seth Thomas, hebben zeldzame of belangrijke klokken uit deze jaren nog steeds een hoge prijs.

Twee van de meest waardevolle zeldzame klokken ter wereld

De volgende antieke klokken behoren tot de zeldzame klokken die de afgelopen jaren bij Christie's Auction House zijn verkocht. Beide klokken werden ver boven hun geschatte waarde verkocht.

Een zeldzame keizerlijke Chinese vuurvergulde, emaille en met lijm gezette klok uit de Guasgzhou Workshops uit de Quinlong-periode heeft muzikale en geautomatiseerde zingende vogels en slaat op het kwartier. Vanaf het einde van de 18e eeuw had de klok een geschatte waarde van $ 579.371 tot $ 836.869 en een gerealiseerde prijs van $ 4.078.276.

Een voortreffelijk voorbeeld van een zeldzame klok met hoge kast is de Chippendale met de wijzerplaat gesigneerd door Jacob Godschalk. De staande klok, gemaakt in Philadelphia tussen 1765 en 1775, is meer dan 2,5 meter hoog en had een geschatte waarde van $150.000 tot $250.000. De klok werd verkocht voor $800.000.

Meer voorbeelden van zeldzame antieke klokken

Normaal gesproken wordt een antieke klok als zeldzaam beschouwd omdat deze de enige is, of één van een beperkt aantal klokken, van een specifiek type, stijl of ontwerp. Andere factoren die bijdragen aan de zeldzaamheid van een antieke klok zijn:

  • Klokkenmaker
  • Leeftijd
  • Conditie
  • Decoratie en versieringen
  • Houtsoort en materialen
  • Herkomst
  • Ongebruikelijke kenmerken of kenmerken

Hieronder volgen voorbeelden van prachtige, zeldzame antieke klokken:

  • Een uitvoerig gesneden grote notenhouten Zwitserse jachtwandklok uit het Zwarte Woud, circa 1880, heeft uitgesneden details zoals een paar fazanten, een vogelnest, takken en bladeren.
  • De industriële klok van de General Artigas kanonneerboot, circa 1885 en vermeld bij M. W. Rau Antiques, is een wonder om te zien met zijn roterende geschutskoepel en bewegende propeller. Naast de wijzerplaat is dit uurwerk ook voorzien van een antieke barometer en thermometer.
  • Een prachtige, gemerkte zilveren en schildpad-bultrug reisklok, circa 1915, werd in Londen verkocht door Christie's.

Waar vind je zeldzame en belangrijke antieke klokken online

  • Tijdige investeringen
  • John Carlton Smith
  • Online antiekwinkels, winkelcentra en veilingwebsites zoals eBay, TIAS en Ruby Lane
  • Antieke Amerikaanse klokken

Aanbevolen: