Hoe u uw torenventilator schoonmaakt (en waarom u dat moet doen)

Inhoudsopgave:

Hoe u uw torenventilator schoonmaakt (en waarom u dat moet doen)
Hoe u uw torenventilator schoonmaakt (en waarom u dat moet doen)
Anonim

Je torenventilator verdient wat liefdevolle aandacht om hem goed te laten functioneren. Zo maak je de jouwe schoon.

Persoon gebruikt een blazer voor het reinigen van een torenventilator
Persoon gebruikt een blazer voor het reinigen van een torenventilator

We geven onze auto's een naam, we zeggen sorry tegen onze Roomba's als ze tegen ons meubilair botsen, we bedanken Alexa en Siri, en we laten onze fans door het belsignaal gaan. Als je een torenventilator hebt die de nachtelijke taak heeft om je in slaap te sussen, vraag jezelf dan af wanneer je hem voor het laatst hebt schoongemaakt. Mmhmm, dat dachten wij al. Hoe gemakkelijk het is om een torenventilator schoon te maken, we doen het gewoon niet vaak genoeg. Fris dus uw schoonmaakkennis op en leer in slechts een paar minuten hoe u een torenventilator schoonmaakt.

Een torenventilator schoonmaken met een stofzuiger

Als u een winkelstofzuiger of een standaardstofzuiger heeft, kunt u uw torenventilator in slechts een paar minuten opruimen.

Materialen die je nodig hebt

  • Torenventilator
  • Stofzuiger
  • Borstelslang opzetstuk

Instructies

  1. Koppel de torenventilator los voordat u deze probeert schoon te maken.
  2. Bevestig het opzetstuk van de borstel aan de slang van je stofzuiger.
  3. Zet de stofzuiger aan en beweeg de borstel heen en weer over de latten.
  4. Ga door met het proces totdat je geen vuil meer ziet.

Snel feit

Controleer uw handleiding voordat u gaat schoonmaken, want niet elke torenventilator kan uit elkaar worden gehaald voor een superdiepe reiniging. In de handleiding van de Lasko T48335 torenventilator staat bijvoorbeeld expliciet dat je de ventilator onder geen enkele omstandigheid uit elkaar mag halen.

Een torenventilator reinigen met een persluchtstofdoek

We hebben allemaal van die dagen dat we geen tijd of energie hebben om een grondige schoonmaakbeurt uit te voeren, maar dat betekent niet dat je genoegen hoeft te nemen met vuile apparaten. In plaats van uw torenventilator uit elkaar te halen, wat lastig kan zijn, kunt u het vuil en stof eruit schieten met een persluchtstofzuiger. Zet gewoon de stofdoek aan, spuit tussen de lamellen totdat het stof niet meer naar je terug waait en pak de stoffige stukken op.

@julie_eigenmann Woonproblemen in de stad. cleantok cleaningtiktok cleaningtip Doe het - VERTEL JE VERHAAL muziek van Ikson™

Reinig uw torenventilator handmatig met stofdoeken

Als het werkt om één ding schoon te maken, wat houdt het dan tegen om iets anders schoon te maken? Swiffer stofdoeken (of een ander merk) zijn gemaakt om op je vloer te gebruiken, maar werken ook als een tierelier bij het opruimen van ventilatorstof. Neem een doek uit de doos en veeg deze tussen de messen/latten af. Je zou moeten zien dat het vuil aan het materiaal blijft kleven.

Je kunt deze methode ook gebruiken om in alle hoeken en gaten te komen waar de borstel van je stofzuiger niet bij kan.

Een torenventilator grondig reinigen

Als je elk stofje wilt verwijderen dat in je torenventilator terecht is gekomen, volg dan deze grondige reinigingsmethode.

Materialen die je nodig hebt

  • Persluchtstofdoek
  • Microvezeldoek
  • Schroevendraaier

Instructies

Raadpleeg altijd de gebruikershandleiding voordat u iets losschroeft, maar als u de panelen eraf wilt halen, volg dan deze instructies voor grondige reiniging.

  1. Koppel de ventilator los en leg hem op zijn achterkant.
  2. Pak de schroevendraaier en schroef het voorpaneel los (ziet er meestal geraspt uit).
  3. Verwijder het voorpaneel en leg het plat.
  4. Spuit de persluchtstofspuit in de achterkant van het paneel en blaas al het vuil eruit.
  5. Gebruik een microvezeldoek om gemiste plekken te bereiken.
  6. Lijn het paneel weer omhoog en schroef het vast.

Hoe vaak moet u uw torenventilator schoonmaken?

Met zoiets als een torenventilator waarbij alle onderdelen verborgen zijn door het strakke ontwerp, kan het een situatie zijn die uit het oog, uit het hart is. Dus als je hem gaat schoonmaken, word je waarschijnlijk geschokt door het stof en vuil dat zich in de open latten heeft opgehoopt. Om uw ventilator optimaal te laten werken, moet u de bladen één of twee keer per maand schoonmaken.

Een mobiele airconditioner die een kamer verfrissing geeft
Een mobiele airconditioner die een kamer verfrissing geeft

Waar gaat het eigenlijk over?

Elke maand je ventilator schoonmaken lijkt misschien een triviaal iets om te doen, maar als je het niet doet, kan dit ernstige gevolgen hebben. Je moet je ventilator om een paar redenen schoonhouden:

  • Een schone ventilator blaast meer lucht naar buiten. Het doel van een ventilator is om luchtstoten te blazen, en wanneer vuil de ventilatieopeningen blokkeert, blaast hij minder koele lucht uit, waardoor is precies het tegenovergestelde van wat je wilt.
  • Ventilators vol vuil vormen een brandgevaar. Er is een reden waarom mensen pluisjes gebruiken als vuurstarter: het is namelijk licht ontvlambaar. Als je een hoop vuil in je ventilator hebt verzameld en deze in de buurt van je motor zit, bestaat de kans dat hij in brand vliegt.
  • Een schone ventilator gaat langer mee dan een vuile. Alle apparaten gaan langer mee als ze volgens een schema worden onderhouden.

Zegen jezelf met koele dagen en nachten

Tijdens de warme maanden werkt je ventilator hard om je koel te houden. Houd hem in perfecte staat door regelmatig schoon te maken. dus het helpt je jarenlang te ontspannen.

Aanbevolen: