Versieren met sokkels

Inhoudsopgave:

Versieren met sokkels
Versieren met sokkels
Anonim
Bloemen in het interieur
Bloemen in het interieur

Een van de gemakkelijkste manieren om drama aan je interieur toe te voegen is met een voetstuk. Er zijn veel manieren waarop u dit ontwerpkenmerk kunt gebruiken om de aandacht te vestigen op een hoek, trap, foyer, slaapkamer of vrijwel elke kamer in uw huis. Laat je fantasie de vrije loop en bedenk je eigen ideeën voor het tentoonstellen van kunst of andere objecten.

Manieren om sokkels te gebruiken in kamerontwerp

Als je op zoek bent naar een manier om een centraal punt in een kamerontwerp te creëren of gewoon diepte en interesse wilt toevoegen, overweeg dan om een voetstuk te gebruiken om een specifiek item uit te lichten.

Sokkels voor planten

Een van de meest voorkomende toepassingen van sokkels is om een plant op ooghoogte te tillen of voldoende hoogte toe te voegen voor een vignet op een salontafel of salontafel. Sokkels kunnen net die extra hoogte creëren die een plantenbak of pot niet kan bereiken. Kies een sokkel die bij de rest van je interieur past, maar ook een aanvulling is op de plantenbak. Als je bijvoorbeeld een vleugel hebt, overweeg dan om een voetstuk en een plant naast de piano toe te voegen voor een elegante toets.

Gebruik bij het maken van een tafelgroep het voetstuk en de plant om textuur en hoogte aan het arrangement toe te voegen. Houd de objecten op een oneven aantal, zoals drie, vijf of zeven. Het kan zijn dat je aan het ene uiteinde van een salontafel een tafellamp hebt staan, samen met een kleine plant, en aan het andere uiteinde iets nodig hebt om de gewenste symmetrische look te creëren. Voeg een voetstuk en een vloeiende varen of andere draperende plant toe om een watervaleffect te creëren.

Sculptuurdisplays

Tafelsokkels met sculpturen
Tafelsokkels met sculpturen

Als je een beeldhouwwerk hebt waarvan je nog niet weet hoe je het het beste tentoon kunt stellen, overweeg dan om een voetstuk te gebruiken. Dit idee kan worden gebruikt voor zowel binnen- als buitensculpturen. Een beeldhouwwerk kan een buste, abstracte kunst, kleine menselijke vorm, dier, botanisch of ander onderwerp zijn.

Niet alle sculpturen hebben een vloersokkel nodig. Kleinere stukken kunnen afzonderlijk of in groepen op een bank, console of salontafel worden gebruikt. Denk na over het onderwerp van ons beeld en kies vervolgens een passend sokkelontwerp. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gestileerd zen-ontwerp voor een paar sokkels met een boeddhahoofd en het klassieke zen-symbool van zwarte op elkaar gestapelde stenen. Gebruik deze twee sokkels om een bamboeplant in een glazen vaas te boeken.

Houd deze punten in gedachten bij het tonen van sculpturen:

  • Verlichting - Voor dit type sokkeldisplay kunt u directe verlichting installeren, zoals inbouwwandverlichting op een dimmerschakelaar voor binnendisplays en uplighting voor een tuinomgeving.
  • Hoogte - U moet de hoogte van het beeldhouwwerk meten en vervolgens de benodigde hoogte van het voetstuk bepalen. Het doel is dat het beeldhouwwerk zich op ooghoogte bevindt, zodat je het hele stuk kunt zien zonder je nek te hoeven strekken, anders gaat het ideaal van genieten van een beeldhouwwerk verloren.

Origineel aardewerk, antieke vazen en urnen weergeven

IndoGemstone Luxe Villa Decoratie
IndoGemstone Luxe Villa Decoratie

Een vloer- of tafelvoetstuk kan worden gebruikt om aardewerk, een waardevolle urn of een geliefde erfstukvaas tentoon te stellen. Wees creatief en ontwerp een groep originele vazen gemaakt met verschillende media door unieke soorten sokkels te gebruiken die van verschillende materialen kunnen worden gemaakt. Antieke vazen of urnen op sokkels vormen een geweldige tentoonstelling voor een foyer, boven op een trapovergang of voor een raam.

Bloemendisplays

Urn met rozen
Urn met rozen

Een sokkel is de ultieme manier om een uniek en gewaardeerd bloemendisplay tentoon te stellen. Houd rekening met de verhoudingen als u voor dit type weergaveoptie kiest. U wilt bijvoorbeeld geen klein of krakkemikkig arrangement tonen. Denk in termen van overvloed en elegant. Dit vereist hoogte en breedte, evenals de kleuren en texturen van uw bloemen. Het arrangement moet de aandacht waard zijn die het krijgt.

  • Plaatsing - U kunt dit type bloemendisplay voor een raam in een slaapkamer, woonkamer of eetkamer gebruiken voor een elegant en dramatisch effect. Andere ruimtes voor dit soort dramatische vertoningen zijn de foyer, de overloop of de nis.
  • Hoogte - Je wilt dat het bloemstuk op ooghoogte staat. De gemiddelde hoogte voor ooghoogte wordt beschouwd als 58 inch. Dit wordt gemeten vanaf de vloer tot aan de muur. Als je arrangement meer hoogte nodig heeft, kun je altijd een kleinere sokkel toevoegen of creatief zijn. Verf een plantenbak/pot en draai hem ondersteboven voor een aantrekkelijke oplossing.

Boekenstandaard voetstuk

Een geweldige aanvulling op elk thuiskantoor, bibliotheek of studeerkamer is om het idee van een boekenstandaard te transformeren met behulp van een voetstuk. Dit is vooral het geval als u een boek heeft dat u een speciale behandeling wilt geven. Dit kan een religieus boek zijn, zoals een Bijbel, een genealogisch boek over uw stamboom of een waardevol antiek verzamelaarsboek.

Klosters, kaarsen en starende globes

Glas-in-lood bekerkaars
Glas-in-lood bekerkaars

Een enkele stolp of groepering op sokkels is een geweldige manier om de items die in de stolpen worden weergegeven te benadrukken. Het gebruik van een voetstuk om de hoogte van een kaars of meerdere stompkaarsen te vergroten, biedt een ander gebruik voor sokkels. Mozaïekkandelaars kunnen een designaccent worden als ze op de juiste sokkel worden geplaatst. Een kijkbol in de tuin, op de veranda of in een serre kan profiteren van een kleine lift die wordt geboden door een voetstuk.

Sokkeldisplays voor speciale gelegenheden

Kerstmis en Nieuwjaar bloemensamenstelling
Kerstmis en Nieuwjaar bloemensamenstelling

Sokkels kunnen voor specifieke gelegenheden worden gebruikt voor het tentoonstellen van kunst, bloemstukken en seizoensvoorwerpen. Dit kunnen bruiloften, Thanksgiving, Kerstmis en verschillende nationale, ethische of religieuze feestdagen zijn. Het display moet zinvol zijn en niet slechts een lukrake toevoeging zijn. Voeg bijvoorbeeld een sokkel en een kerstarrangement toe in een lege hoek van de eetkamer, foyer, woonkamer of gang.

Lampen voor meer licht

Als je meer licht nodig hebt in een kamer, maar je hebt geen tafelruimte of een staande lamp, dan kun je nog steeds over deze extra lamp beschikken met een vloersokkel en een tafellamp. Dit is een bijzonder goede look voor het tentoonstellen van glas-in-lood of een uniek lampontwerp dat meer aandacht vraagt dan een bijzettafel of salontafel kan geven. Als je een lamp op een bijzettafeltje hebt die te kort is voor wat je nodig hebt, voeg dan een voetstuk toe om hem de benodigde extra hoogte te geven.

Maak een lichtvignet

Tiffany-tafellamp-Tim-Evanson
Tiffany-tafellamp-Tim-Evanson

Hoewel je de combinatie van voetstuk en lamp op zichzelf kunt gebruiken in een hoek of bij een deur of schoorsteenmantel, moet je misschien nog een paar andere ontwerpelementen toevoegen om een vignet te creëren. Voeg een spiegel of schilderij toe achter de combo. Plaats twee andere sokkels van verschillende hoogte om planten vast te houden of gebruik twee grote vloerplanten om textuur, diepte en interesse te creëren.

Kies de juiste stijl

Het type sokkel dat u kiest, moet worden bepaald door de algehele stijl van uw kamer en object. U zou bijvoorbeeld geen Grieks voetstukontwerp met een Korinthische deksteen kiezen voor een kamer in landelijke stijl en een rustiek aardewerken stuk. Door sokkelontwerpen te gebruiken die bij uw interieur passen, zullen ze een ingewikkeld onderdeel van uw kamer worden in plaats van op te vallen als een niet-bijpassend of misplaatst ontwerpelement.

Aanpassen als aanvulling

Talovera-fontein
Talovera-fontein

Misschien vindt u een voetstuk met de juiste hoogte, maar past het gewoon niet bij uw interieur. Er is een gemakkelijke remedie. Als kleur het probleem is, kunt u het voetstuk eenvoudigweg beschilderen, beitsen of decoupage. Als je de sokkel in een tuinomgeving gebruikt, maar hij past gewoon niet in het algehele ontwerp, ga dan creatief aan de slag. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het voetstuk te betegelen, zodat het bij elkaar past of een aanvulling vormt. Maak het voetstuk onderdeel van de kunst. U kunt het voetstuk bijvoorbeeld betegelen zodat het bij een betegelde muur past of deze aanvult.

Sokkels in huisdecoratie

Decoreren met sokkels kan drama, elegantie, hoogte en interesse toevoegen aan elk kamerdecor. Profiteer van verschillende sokkelstijlen en -ontwerpen om de objecten die u wilt tentoonstellen te verfraaien.

Aanbevolen: