Planten snel aan het plafond hangen & Gemakkelijk

Inhoudsopgave:

Planten snel aan het plafond hangen & Gemakkelijk
Planten snel aan het plafond hangen & Gemakkelijk
Anonim

Volg deze stapsgewijze handleiding om je planten veilig op te hangen en ook creatieve ideeën op te doen.

Vrouw die hangplanten water geeft
Vrouw die hangplanten water geeft

Een hangplant kan het gevoel van je kamer compleet veranderen, door de buitenkant naar binnen te halen en een verticaal designelement toe te voegen waardoor het plafond hoger aanvoelt en de ruimte groter lijkt. Een plant aan het plafond hangen is een eenvoudig proces, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden om schade aan je huis te voorkomen. Maar maak je geen zorgen. Met een paar eenvoudige hulpmiddelen en wat vrije momenten is dit een doe-het-zelf-taak die iedereen kan uitvoeren.

Planten veilig aan het plafond hangen

Hoewel het proces supereenvoudig is, is het belangrijk dat je een plant op de juiste manier ophangt. Je wilt immers niet dat je spinplant neerkomt op iemand die eronder zit. Het duurt ongeveer 20 minuten om deze klus uit te voeren.

In een kas hangen planten aan het plafond
In een kas hangen planten aan het plafond

1. Controleer uw plafond

De eerste stap is ervoor zorgen dat je plafond een plant kan dragen. Bijna elk plafond is prima, maar je moet voorkomen dat je een plant ophangt aan een plafond dat is gemaakt van zeer dunne lambrisering of tegels. Het materiaal moet redelijk stevig zijn.

Je moet ook weten waar het van gemaakt is. Dit zijn enkele van de opties:

  • Gipsplaten- De meeste huizen die in de afgelopen 50 jaar zijn gebouwd, hebben gipsplaatplafonds. Dit is waarschijnlijk als uw huis gipsplaten heeft.
  • Hout - Een houten plafond bestaat meestal uit planken die aan spanten zijn bevestigd. De dikte van het hout kan bepalen hoe stevig het is om een plant op te hangen.
  • Gips - Oudere huizen hebben vaak gipsplafonds die zijn aangebracht op dunne stroken hout die draaibanken worden genoemd. Dit is een stevig materiaal, maar je moet voorzichtig zijn bij het boren.
  • Vezeltegels - Kamers met verlaagde plafonds hebben vaak lichtgewicht tegels die worden ondersteund op een metalen frame dat aan de spanten hangt. Deze kunnen delicaat zijn om mee te werken bij het ophangen van een plant.

2. Kies een ophangmethode voor uw plantenhaak

De manier waarop je de plant ophangt, hangt af van het materiaal van je plafond. Houd deze tips in gedachten:

  • Gipsplaten of gips - Je hebt een gipsplaatanker of spanbout nodig om het gewicht van de plant te verdelen en te voorkomen dat de haak uit het plafond trekt. Je kunt deze in elke bouwmarkt vinden.
  • Hout - Als het hout dunner is dan ongeveer een halve inch, gebruik dan een spanbout, net zoals bij gipsplaat. Als het dikker is, kun je een gewone plantenhaak gebruiken, zonder dat deze wordt versterkt.

Als je een verlaagd plafond hebt, boor dan geen gat in de tegel voor je plant. In plaats daarvan moet je hem aan het metalen frame hangen met een haak die aan het metaal wordt bevestigd. Je kunt deze vinden in bouwmarkten en online bij Amazon en andere retailers. Ze kunnen ongeveer 15 kilo dragen, dus bij dit type plafond moet je het bij lichtere planten houden.

3. Verzamel de tools die je nodig hebt

Je hebt natuurlijk de plant nodig, plus wat je ook gaat gebruiken om hem op te hangen. Dit kan een pot zijn met een lange hanger, een macramé-plantenhouder of een ander type plantenpot dat is ontworpen om op te hangen.

Verzamel vervolgens deze benodigdheden:

  • Plantenhaak die groot genoeg is om gemakkelijk je plantenhanger aan vast te houden en met een gewichtslimiet die past bij je plant
  • Plafond- of gipsplaatanker, indien nodig
  • Boor
  • Boor iets kleiner dan het anker of de haak
  • Potlood
  • Meetlint
  • Studfinder

4. Markeer de plek waar je de plant gaat ophangen

Kies waar je de plant wilt ophangen. Als de plek zich in een spant of stijl bevindt, kunt u de gipsplaatankers overslaan en rechtstreeks in het hout boren. Als dit niet het geval is, zorg er dan voor dat u de ankers gebruikt. Met behulp van een studfinder kun je zien waar de stud zich bevindt. Gebruik het potlood om aan te geven waar je de plant wilt hebben. Het is altijd een goed idee om de plaatsing nog eens te controleren door de plant omhoog te houden.

5. Boor een gat voor de plantenhanger

Gebruik de boor om een gat te maken op de plek die je hebt gemarkeerd. Als u een anker gebruikt, volg dan de instructies voor de gatgrootte en de installatie van het anker. Als je de haak in hout steekt, boor dan een gat dat net iets kleiner in diameter is dan de schroef voor de haak.

6. Installeer de haak

Als je het gat hebt (en het anker, als je er een gebruikt), is het tijd om de haak te installeren. De meeste plantenhaken worden eenvoudig in het gat geschroefd als je ze draait. Als de haak moeilijk te draaien is in uw plafondmateriaal, bedek hem dan met een stuk stof om hem te beschermen en gebruik een tang om hem te draaien. Als je een ander ontwerp hebt, volg dan de instructies voor dat model.

7. Hang de plant op en geniet ervan

Nu hoef je alleen nog maar je plant op te hangen. Als uw haak een sluiting of houder heeft, sluit deze dan om uw plant vast te zetten. Doe een stap achteruit en geniet van de manier waarop het ophangen van een plant je huis mooier heeft gemaakt.

Creatieve variaties om te proberen

Hoewel de standaard haak en hangmand bewezen winnaars zijn, zijn er een paar super creatieve en leuke manieren om planten aan het plafond te hangen:

Creatief kantoor met plantenkroonluchters
Creatief kantoor met plantenkroonluchters
  • Verweerd hout- Gebruik touwen om een stuk drijfhout aan je plafond te hangen en hang hier vervolgens meerdere planten aan. Een extra bonus is dat je minder gaten in je plafond hebt.
  • Oude kroonluchter - Upcycle een oude kroonluchter tot een hanger voor meerdere planten. Je kunt de planten aan de armen van de kroonluchter hangen.
  • Ladder - Vind een nieuwe bestemming voor een oude ladder door hem horizontaal aan je plafond, vlakbij een raam, te hangen. Hang dan veel planten aan de sporten.
  • Plankbeugel - Bevestig een plankbeugel aan de muur vlakbij het plafond en gebruik een haak om er planten aan op te hangen. Bonuspunten als het een coole oude is of een console van een architecturale bergingsplaats.

Tips voor het ophangen van planten aan het plafond in een appartement

Als je huurt en de standaardmethode voor het ophangen van planten niet kunt gebruiken, zijn er eigenlijk een paar manieren om planten op te hangen zonder te boren. Probeer een van deze:

Water sproeien op opgehangen plant
Water sproeien op opgehangen plant
  • Gordijnroede- Planten houden van licht, en de meeste ramen hebben gordijnroedes. Als de plant niet te zwaar is, kun je hem aan de stang hangen, zodat hij er hetzelfde uitziet als wanneer je hem aan het plafond hangt.
  • Tensiestang - Net als een gordijnroede werkt een spanstang vrijwel overal waar er twee platte verticale oppervlakken zijn. Je kunt hem in een gang of nis plaatsen en heel dicht bij het plafond plaatsen om planten op te hangen.
  • Vrijstaand rek - Een kapstok, kleerhanger of ander vrijstaand rek kan hiervoor ook geschikt zijn. Plaats hem gewoon bij een raam of waar je denkt dat je plant er blij mee zal zijn, en je bent klaar.
  • Kleefhaken - Als uw plant niet te zwaar is, kunt u een zelfklevende haak gebruiken om een plant op te hangen. Zoek naar een ontwerp met een gewicht dat hoger is dan het gewicht van je plant.

Zoveel manieren om planten op te hangen

Er zijn allerlei soorten hangplanten die je kunt overwegen, en er zijn talloze geweldige manieren om ze op te hangen. Houd je aan de beproefde standaard of probeer iets anders. Er is geen verkeerde manier om een plant op te hangen, zolang hij maar veilig is.

Aanbevolen: