10 weinig bekende antiektips om de beste deals te scoren

Inhoudsopgave:

10 weinig bekende antiektips om de beste deals te scoren
10 weinig bekende antiektips om de beste deals te scoren
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Snuffelen tussen het antiek is eenvoudig, maar om een goede deal te scoren voor dat perfecte stuk is een serieuze vaardigheid vereist. We hebben de hacks die u nodig heeft voor succes op het gebied van antiek, van hoe u de winkel binnengaat tot wat u mee moet nemen. Maak je klaar om het beste antiek te vinden en te onderhandelen over de laagste prijzen.

Ga op antiek in steden met een vergane glorie

Afbeelding
Afbeelding

Ken je die steden die een prachtige historische charme hebben, maar die misschien een paar decennia geleden hun hoogtijdagen hebben overschreden? Als je net als wij bent, ben je al dol op deze plaatsen, en ze zijn de beste keuze als het om antiek gaat. Denk aan steden met prachtige architectuur, maar wat afbladderende verf.

Deze steden zijn nog steeds levendig en prachtig, maar mensen denken er misschien niet altijd aan om daarheen te gaan om te winkelen. Het geheim is dat ze soms een schat aan verzamelobjecten en antiek aanbieden die je nergens anders kunt vinden.

Beheers de eerste pas van antiekwinkels

Afbeelding
Afbeelding

Als je een antiekwinkel binnenloopt, kom je misschien in de verleiding om meteen dingen op te pakken. Dat is echter niet de manier om het meeste uit uw tijd te halen of de beste deal te krijgen. Beheers in plaats daarvan de kunst van de eerste doorgang.

Loop door de hele winkel zonder iets aan te raken, en let op dingen die er interessant uitzien. Kom dan terug naar de voorkant van de winkel en begin opnieuw. Deze keer kun je echt winkelen. Je verspilt minder tijd met het oppakken en neerleggen van dingen, en de kans is veel groter dat je vindt wat je zoekt.

Kijk naar links

Afbeelding
Afbeelding

Denk eens na over hoe je gewoonlijk een winkel binnengaat als je op antiekjacht gaat. Als je naar rechts draait en begint met browsen, lijk je net als de meeste mensen, volgens sommige retailtheoretici. Dit betekent dat een manier om deals te vinden die anderen niet vinden, is door naar links te gaan.

Snelle tip

Dit geldt ook voor individuele kraampjes in een antiekwinkelcentrum. Verander de manier waarop je de stand betreedt, eerst naar links kijkend. Het zal je misschien verbazen hoeveel meer je ziet!

Verkochte waarden opzoeken elke keer dat u winkelt

Afbeelding
Afbeelding

De prijs die iemand voor iets vraagt, is niet altijd de waarde van dat item, en ervaren antiekkopers weten die prijzen zelf te controleren. Zelfs als je weet wat je overweegt te kopen, is een snelle controle van de recente verkoopprijzen altijd een goede keuze.

Dit is tegenwoordig supergemakkelijk, omdat je je telefoon altijd bij je hebt. Zoek gewoon de recente verkopen van datzelfde artikel in vergelijkbare staat op veilingsites op en kijk of de vraagprijs klopt. Weten wat iets waard is, is super belangrijk.

Snelle tip

Zoek op eBay de recente verkoopprijzen op door op 'Geavanceerd' te klikken en het item waarin je geïnteresseerd bent te typen. Klik op 'Verkochte items' en kijk wat er verschijnt.

Leer conditieproblemen opsporen die u een deal kunnen opleveren

Afbeelding
Afbeelding

Over antieke waarden gesproken: de staat is een behoorlijk gigantische factor in hoeveel dingen waard zijn. Als u ziet wat er mis is met iets, kunt u dit aan de dealer doorgeven en misschien een lagere prijs bedingen.

Als je iets ziet dat je leuk vindt als je aan het antiek bent, neem dan een paar minuten de tijd om het te bekijken. En we bedoelen zorgvuldig. Controleer het oppervlak op krassen, spanen en deuken. Zoek naar ontbrekende onderdelen. Antiek wordt meestal verkocht "zoals het is" (ze zijn tenslotte oud en gebruikt), maar als je wijst op de problemen met de staat, heb je een voorsprong in de onderhandelingen.

Probeer (beleefd) te onderhandelen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel onderhandelen in geen enkele antiekwinkel iets is, is het op de meeste plaatsen een soort verborgen geheim. Natuurlijk, er hangt een prijskaartje aan, en het betekent iets. Maar het kan nooit kwaad om aan de winkel te vragen of dit hun "beste prijs" is.

Wees echter niet opdringerig en val de verkoper niet aan. Grote items hebben meer onderhandelingsruimte dan kleine dingen, en je moet niet verwachten dat je meer dan 10% korting op de prijs krijgt.

Vraag naar verkoopdagen

Afbeelding
Afbeelding

Als je regelmatig op antiekjacht gaat in een bepaald gebied of een aantal lokale winkels bezoekt, neem dan de tijd om te vragen of er ooit uitverkoopdagen zijn. Veel antiekwinkelcentra en winkels hebben maandelijkse of seizoensverkopen om een deel van de koopwaar te helpen verplaatsen. Weten wanneer dit het geval is, is superhandig en kan je helpen een goede deal te krijgen.

Onthoud dat contant geld echt koning is

Afbeelding
Afbeelding

Klaar voor een weinig bekende antiekhack die supergemakkelijk is om te doen? Contant geld op zak hebben. Ja, zo simpel is het.

Winkels en verkopers moeten een vergoeding betalen voor creditcardtransacties, en ze kunnen deze kosten overslaan als je contant beta alt. Dat geeft je wat extra onderhandelingsmacht, vooral als het gaat om dure items of het meest waardevolle antiek.

Wacht niet om het te kopen als je ervan houdt

Afbeelding
Afbeelding

Ken je dat moment waarop je aan het antiek bent en het gevoel hebt dat je iets geweldigs ziet? Besteed daar aandacht aan. Hoewel je waarschijnlijk niet alles kunt hebben waar je van houdt, is het goed om een stap te zetten als je iets heel geweldigs ziet.

De inventaris van antiekwinkels verandert voortdurend, vooral als het om superspeciale stukken gaat. Als u wacht totdat u het ontvangt, kunt u de volgende dag terugkomen en ontdekken dat het verdwenen is. Je hoeft niet overal op te springen, maar als het echt cool is en binnen je budget past, wacht dan niet.

Verpak een antiek boodschappenpakket

Afbeelding
Afbeelding

Naast het bij de hand hebben van je telefoon om waarden op te zoeken en contant geld bij je te hebben om geweldige aanbiedingen te krijgen, is een geweldige antiquiteitshack het meenemen van een boodschappenpakket. Dit is wat we in de onze bewaren:

  • Verlanglijstje met antiek dat we willen
  • Meetlint
  • Natte doekjes
  • Foto's van kamers in onze huizen
  • Flessenwater

Gebruik antieke hacks om nog meer van de jacht te genieten

Afbeelding
Afbeelding

Antiquiteiten zijn een geweldige manier om een middag door te brengen, en met een paar handige hacks kun je absoluut geweldige deals krijgen. Houd deze tips in gedachten en vergeet niet om ook plezier te hebben. Een deel van de vreugde zit tenslotte in de jacht!

Aanbevolen: