Koloniale keukenfoto's om uw ideeën te inspireren

Inhoudsopgave:

Koloniale keukenfoto's om uw ideeën te inspireren
Koloniale keukenfoto's om uw ideeën te inspireren
Anonim

Keuken in koloniale stijl

Afbeelding
Afbeelding

Beginnend met de basis hadden historische vroege Amerikaanse keukens een haard waar het grootste deel van het koken plaatsvond bij het haardvuur in Nederlandse ovens en ketels die boven het vuur stonden.

Deze keuken bootst een open haard met bakstenen muur na, maar beschikt in plaats daarvan over een modern gasfornuis. Verouderde kasten bepalen de sfeer van een rustiek keukenontwerp dat het gevoel van de koloniale tijd weergeeft, waarbij houten balken het geheel compleet maken.

Het algehele ontwerp creëert een perfecte mix van modern keukenontwerp met historische stijlaccenten.

Rustieke houten keuken

Afbeelding
Afbeelding

Deze keuken van hout en steen is geïnspireerd op aloude keukens uit de koloniale tijd en deelt de open haard met de aangrenzende kamer.

Colonial stijl Windsor stoelen passen gezellig bij de eetbar en complementeren de warme tinten van de kasten, vloeren en plafond.

Een keuken met hart

Afbeelding
Afbeelding

Deze uitnodigende kamer leent ook het idee van een haard in de keuken met een gemetselde nis voor het klassieke fornuis.

Plankenvloeren en geschilderde kasten met houten knoppen versterken het vriendelijke gevoel van deze zonnige keuken.

Een paar hangende kruiden ronden het casual ontwerp af.

Elegante nieuwe koloniale keuken

Afbeelding
Afbeelding

Deze goed uitgeruste keuken is een bijgewerkte versie van een traditionele koloniale kamer en beschikt over een houten eiland met granieten blad en gedraaide poten. De stijl doet denken aan grote houten tafels die worden gebruikt om de ma altijden te bereiden.

Een andere stijl van het integreren van het gevoel van een koloniale haard wordt gecreëerd met de grote gebogen kasten en afzuigkap boven de kookplaat.

Een achterwand van stenen tegels completeert de suggestie van een open haard en mantel.

Moderne koloniale keuken

Afbeelding
Afbeelding

Dit eigentijdse ontwerp is een gestroomlijnde versie van ouderwetse koloniale keukenfoto's. Functie staat voorop in deze versie van de koloniale stijl, waarbij hangend kookgerei, keukengerei en messen binnen handbereik worden gehouden.

Aandacht voor detail trekt dit keukenontwerp naar een koloniale periode met rustieke balken aan het plafond. Blauw tegelwerk is het middelpunt van de keuken en doet denken aan Nederlands Delfts Blauw porseleinaardewerk dat populair is in het koloniale Williamsburg.

De houten bank lijkt sterk op de Bannister-stoelen in koloniale stijl. Betonnen werkbladen bieden een rustieke uitstraling die past bij de tijdsperiode, terwijl eenvoudige houten kasten en een bescheiden katoenen raamafwerking een nuchtere sfeer creëren.

Landelijke keukenoproep

Afbeelding
Afbeelding

Een aanrechtblad van slagersblokken bekroont een substantieel houten eiland in deze koloniaal geïnspireerde charmeur.

Geschilderd houtwerk was een statussymbool voor de kolonist, omdat het zo duur was om te importeren. De verweerde verfafwerking op het eiland herschept dit waardevolle kenmerk uit de koloniale tijd.

Bescheiden manden en keramiek sieren boven de rustieke houten kasten, terwijl de gootsteen aan de voorkant de keuken extra praktisch maakt.

Spaanse keuken

Afbeelding
Afbeelding

Keuken uit het koloniale tijdperk bevatten ook ontwerpen uit de Amerikaanse zuidwestelijke regio's, zoals de Spaanse Mission-stijl.

Deze elegante keuken is voorzien van een opvallend houten eiland dat harmonieert met een modern granieten aanrechtblad. Een stenen afzuigkap roept het gevoel op van een koloniale haard. De Spaanse invloed is voelbaar in de decoratieve handgeschilderde tegelwand.

De barstoelen van metaal en hout voegen het klassieke smeedijzeren element van deze historische stijl toe. Extra grote tegels in een lichte kleur bieden contrast en laten de houten kasten en het eiland goed tot hun recht komen, voor een strakke maar toch verfijnde interpretatie van een Spaanse koloniale keuken.

Eetkamer in de keuken

Afbeelding
Afbeelding

Niets maakt zo'n koloniaal statement als een eettafel in de keuken. De rustieke eettafel in plankstijl past perfect bij dit keukenontwerp, in contrast met zwart geschilderde stoelen.

Je kunt je gemakkelijk voorstellen dat de ruw uitgehouwen balken aan het plafond het plafond van een koloniale keuken verstevigen. De kamer is voorzien van brede plankenvloeren, lambrisering aan de wanden en een houten lattenplafond. Er ontstaat een mooi contrast met de geschilderde kasten tegen de gebeitste houten lambrisering.

De finishing touch is het gevlochten vloerkleed dat de historische stijl samenbrengt in een ontwerp dat perfect is voor de foto.

Bakstenen achterwand

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt een eigentijdse keuken met een koloniaal tintje krijgen als je de twee combineert met een klassiek element zoals deze bakstenen achterwand.

Een gedurfde keuze voor elke keuken. Dit element werkt omdat de kleurkeuze van de steen net genoeg contrasteert met de geschilderde kasten, maar toch het decor niet overheerst.

De textuur van de baksteen verankert het keukenontwerp met warmte en diepte, omdat niets zo koloniaal spreekt als baksteen.

Keuken met houten balken

Afbeelding
Afbeelding

Deze keuken is voorzien van verschillende koloniale designelementen, te beginnen met de met de hand uitgehouwen plafondbalken. Gelegen tegen een houten plankenplafond, heerst er meteen een rustieke sfeer zodra je deze keuken binnenstapt.

In de koloniale traditie worden verzamelmanden aan de balken opgehangen, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn als je de moestuin betreedt. Open planken en geschilderde kasten zijn authentieke accenten in de inrichting. Enkele van de andere kenmerken die resoneren met de koloniale inrichting zijn:

  • Verzameling van aardewerk serveerstukken
  • Ronde kneedplank aan de muur
  • Kleine lantaarnlamp opgehangen boven de gootsteen
  • Ronde stapeldozen gebruikt voor extra opslagruimte

Nu je een aantal geweldige ontwerpideeën voor je keuken hebt, kun je inspiratie opdoen voor de rest van je huis met een aantal geweldige interieurs in landelijke stijl.

Aanbevolen: