Leuke vlooienmarktvondsten om te upcyclen, gebruiken of om te draaien

Inhoudsopgave:

Leuke vlooienmarktvondsten om te upcyclen, gebruiken of om te draaien
Leuke vlooienmarktvondsten om te upcyclen, gebruiken of om te draaien
Anonim

Met een dagje op de rommelmarkt en wat creativiteit kun je leuke, unieke, nuttige stukken maken.

vrouw zat op de zijkant van een badkuip op pootjes
vrouw zat op de zijkant van een badkuip op pootjes

Op een goede dag op de rommelmarkt kun je vrijwel alles scoren, van een rol funky vintage behang tot een nieuwe theepot. Het is gewoon niet te zeggen wat je op een bepaalde dag gaat ophalen, maar er zijn een paar vlooienmarktvondsten die super handig zijn en een leuke flair toevoegen aan je huis of appartement. Houd deze trippy schatten in de gaten.

Vintage lampen om je huis gezellig te maken

Lampen zijn als sieraden voor elke kamer. Ze voegen een beetje kleur, sprankeling of stijl toe en zorgen ervoor dat de hele ruimte afgewerkt en gezellig aanvoelt. Vlooienmarktlampen zijn vrijwel de beste omdat ze geen kloon zijn van wat je in de grote kistenwinkel ziet; ze zijn uniek en interessant.

Maak je geen zorgen over het vinden van een bijpassende lampenkap en voet. Je kunt ze afzonderlijk kopen of een vintage voet combineren met een nieuwe kap, of een eigentijdse en eenvoudige lamp met een super funky kap met franjes. Er zijn talloze opties om je creativiteit tot uitdrukking te brengen.

Snelle tip

Als je vintage lampen koopt, controleer dan of de bedrading nieuw is. Als dit niet het geval is, moet u de kabel mogelijk opnieuw bekabelen om deze veilig te kunnen gebruiken. Dit is niet duur (meestal ruim onder de $ 100), maar het kan een factor zijn bij welke lamp je kiest.

Super handige (en statement-makende) banken

rood geschilderde bank met spiegel tegen een muur
rood geschilderde bank met spiegel tegen een muur

Er zijn niet veel antieke en vintage meubelstukken die zo nuttig zijn als een bank. Je kunt hem bij de voordeur zetten, aan het voeteneind van het bed zetten, in een leeshoekje gebruiken, of hem op een andere plek waar je een plekje nodig hebt om te zitten, gebruiken.

Het leuke van bankshoppen op de rommelmarkt is dat je je fantasie gebruikt om te zien hoe je het stuk kunt transformeren. Je kunt felgekleurde verf gebruiken, een kussen van een koele stof, nieuwe hardware of iets anders dat iets gedateerds naar de moderne tijd brengt. Zoek er een die stevig is en je creativiteit stimuleert.

Thematische amateurkunst voor je muren

Schilderijen van bloemen in een mooi ingerichte woonkamer
Schilderijen van bloemen in een mooi ingerichte woonkamer

Het verzamelen van kunst klinkt nogal chique en duur, maar je kunt op de rommelmarkt een aantal betaalbare en heel mooie schilderijen vinden. Veel hiervan zijn gemaakt door amateurkunstenaars, wat cool is. Als je een thema kiest, kun je uitkijken naar dat soort schilderij. Als je genoeg hebt, heb je een galerijmuur.

Alle schilderijen die je kiest, moeten iets gemeen hebben. Als je niet helemaal zeker weet waar je moet beginnen, probeer dan deze thema-ideeën:

  • Bloemen
  • Paarden
  • Zeegezichten
  • Portretten
  • Bomen
  • Geometrische vormen

Geüpcyclede kasten en kasten

eetkamer met vintage beschilderde kast
eetkamer met vintage beschilderde kast

Terwijl je door de vlooienmarkt dwa alt, let op kasten en kasten die je kunt upcyclen om jezelf extra opbergruimte te geven. Soms hebben ze alleen wat schoonmaakwerk nodig, maar een nieuw laagje verf in een hippe kleur is nooit de verkeerde keuze. Je kunt ook nieuwe hardware toevoegen of emblemen aanbrengen voor wat extra flair.

Je vindt er primitieve kasten die werden gebruikt in garages en winkels, maar ook fijnere stukken die je misschien in de eetkamer van je oma hebt gezien. Hoe dan ook, voeg je eigen accenten toe en wees creatief over waar je het gebruikt. Extra badkamerberging? Ja, alsjeblieft.

Opnieuw gestoffeerde antieke of vintage stoelen

retro vintage woonkamerstoelen
retro vintage woonkamerstoelen

Rommelmarkten staan vol met vintage stoelen, vooral stoelen met bevlekte en gescheurde bekleding. Er zijn zoveel stijlen antieke stoelen die in elk modern huis passen, vooral als je ze een update geeft met nieuwe stoffen.

Het opnieuw stofferen van een stoel kan een beetje lastig zijn, dus het is een goed idee om er met een professional over te praten, tenzij je het al eerder hebt gedaan. Hoe eenvoudiger de stijl van de stoel, hoe goedkoper de klus zal zijn. Kies een stoel met een solide constructie en details die u echt mooi vindt. Kies dan een stof die modern en leuk is en de stijl een update geeft, zodat deze bij jou thuis past.

Totaal bruikbaar vintage behang

vintage behang in een leeshoekje
vintage behang in een leeshoekje

Heb je ooit over de vlooienmarkt geslenterd en losse rollen supercool behang opgemerkt? Als u slechts één rol vindt, kunt u deze gebruiken om een accent toe te voegen aan een kleine muur of een deel van uw huis. Het meeste oude behang is nog steeds bruikbaar en geeft meteen een vintage gevoel.

Meet voor het beste resultaat het behang op de rol voordat u uw project plant. Dan weet je of je genoeg hebt (onthoud dat patronen zich herhalen, dus houd rekening met voldoende extra). Dit kan een leuke manier zijn om een nephoofdeinde voor je bed te creëren, of een accent voor de muur van een damestoilet.

Snelle tip

Ben je verliefd op een stuk behang dat niet groot genoeg is voor een accentmuur? Lijst het in en gebruik het als kunst.

Veel plezier met versieren met vlooienmarktvondsten

Gebruik vintage items en antiek in je decoratie om je huis een unieke stijl en historische charme te geven. Er zijn zoveel geweldige vlooienmarktvondsten om in je huis te gebruiken of als cadeau te geven, dat je nooit genoeg zult krijgen van het zien van wat voor geweldige deals je kunt scoren op funky items.

Aanbevolen: