19 rare feiten over het menselijk lichaam waardoor je jezelf opnieuw zult onderzoeken

Inhoudsopgave:

19 rare feiten over het menselijk lichaam waardoor je jezelf opnieuw zult onderzoeken
19 rare feiten over het menselijk lichaam waardoor je jezelf opnieuw zult onderzoeken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het menselijk lichaam is iets wonderbaarlijks, maar hoeveel weet u werkelijk over de huid waarin u leeft? Als je meer wilt weten over de eigenaardigheden van je anatomie, hebben we een hele lijst met vreemde feiten over het menselijk lichaam!

Pasgeboren baby's hebben geen tranen

Afbeelding
Afbeelding

Denk er eens over na: we weten dat pasgeborenen huilen als een manier om hun behoeften te communiceren, maar heb je ooit tranen gezien bij deze schreeuwsessies? De reden dat je geen tranen ziet, is omdat het nasolacrimale kanaal (traankanaal) van een baby zich pas volledig ontwikkelt als hij minstens twee weken oud is.

Het is echter pas na één tot twee maanden dat hun kleine lijfjes meer tranen beginnen te produceren. Zodra dit gebeurt, zal het nog moeilijker worden om hun geschreeuw te weerstaan!

Je vermogen om te dagdromen is een teken van hogere intelligentie

Afbeelding
Afbeelding

Onderzoekers hebben ontdekt dat "mensen met efficiënte hersenen mogelijk te veel hersencapaciteit hebben om te voorkomen dat hun gedachten afdwalen." Dit betekent dat je dagdromen een goede zaak kan zijn!

Maagzuur kan je huid verbranden

Afbeelding
Afbeelding

Wist je dat maagzuur dezelfde chemische verbinding bevat als Lysol? Maagzuur bestaat uit zoutzuur, dat ernstige brandwonden en zelfs blindheid kan veroorzaken. Er zijn berichten dat iemand tweedegraads brandwonden opliep toen zijn voedingssonde losraakte en zijn huid werd blootgesteld aan het zuur uit zijn maag.

Dus hoe komt het dat je maag beschermd blijft tegen dit bijtende materiaal? Het orgel is bekleed met slijm dat het beschermt tegen brandwonden! Dit is echter de reden waarom mensen met brandend maagzuur zo vaak klagen.

Hun maagzuur stroomt naar hun slokdarm, die niet dezelfde beschermende laag heeft. Onthoud dit de volgende keer dat ze je vragen om de Tums te passeren!

De grootste en kleinste cellen in het lichaam hebben betrekking op de voortplanting

Afbeelding
Afbeelding

Ja - de vrouwelijke eicel is de grootste cel in het menselijk lichaam en het sperma is de kleinste. Sterker nog, je kunt menselijke eieren met het blote oog zien! Dat maakt het een beetje verrassend dat het zo moeilijk kan zijn om zwanger te worden!

Meer dan de helft van je botten zit in je handen en voeten

Afbeelding
Afbeelding

Een volwassen mens heeft 206 botten in zijn lichaam - en 106 daarvan bevinden zich in de handen en voeten. Dat zijn 27 botten in elke hand en 26 in elke voet.

Je hersenen zullen pas volledig gevormd zijn op de leeftijd van 25

Afbeelding
Afbeelding

Als je ouders opmerkingen maken over je domme beslissingen als tiener en jongvolwassene, is dat eigenlijk niet voor niets. Het blijkt dat de prefrontale cortex, het deel van de hersenen direct achter je voorhoofd, het laatste deel van je hersenen is dat zich ontwikkelt.

Dit gebied is "verantwoordelijk voor vaardigheden zoals plannen, prioriteiten stellen en goede beslissingen nemen." Daarom is effectieve communicatie de sleutel tot mensen in deze leeftijdscategorie!

De sterkste spier in je lichaam zit in je hoofd

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel velen denken dat de tong de sterkste spier in het lichaam is, zit deze feitelijk in je kaak! Je kauwspieren bevinden zich aan weerszijden van je gezicht en oefenen elke keer dat je je mond sluit een enorme hoeveelheid druk uit - "een kracht van wel 25 kilogram op de snijtanden of 200 pond (90 kg) op de snijtanden.7 kilogram) op de kiezen."

Je kunt sterkere spieren opbouwen door drie seconden per dag te trainen

Afbeelding
Afbeelding

Het klinkt belachelijk, dat weten we, maar uit onderzoek blijkt dat door je armspieren zo veel mogelijk aan te spannen gedurende slechts drie seconden per dag gedurende twintig opeenvolgende dagen, je de kracht van je biceps met wel 12% kunt verbeteren!

Water tijdens de ma altijd kan u helpen gewicht te verliezen

Afbeelding
Afbeelding

Het blijkt dat de gemakkelijkste manier om te veel eten te voorkomen is door water te drinken vóór de ma altijd. Onderzoek toont aan dat het je lichaam 20 minuten kost om erachter te komen dat je vol zit, maar door voor en tijdens de ma altijd water te drinken, help je deze tijd te verkorten. Deze illusie van verzadiging helpt eters om tijdens de ma altijd minder te consumeren.

Mensen zijn vrijwel de enige primaten zonder penisbot

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks het veelgebruikte jargon, zit er geen bot in de penis van een man. Onze verwanten van primaten, zowel vroeger als nu, hebben echter deze extra ondersteuning, een baculum genaamd, in hun voortplantingsaanhangsels. Wetenschappers theoretiseren dat monogamie een rol speelde in deze evolutionaire verandering.

Aangezien mensen doorgaans een kortere intromissieduur hebben en minder partners, is de noodzaak van een lang erectievenster niet nodig. Wolapen en slingerapen missen dit bot ook.

Vingernagels groeien veel sneller dan teennagels

Afbeelding
Afbeelding

Nu je erover nadenkt, lijkt het een voor de hand liggend feit, maar je vingernagels groeien ruim twee keer zo snel als je teennagels! Helaas, omdat je vingernagels elke dag met een ijssnelheid van ongeveer 0,1 mm groeien, kan dit een GROTE wachttijd met zich meebrengen tot een gebroken teennagel terugkomt.

Interessant genoeg groeien de nagels van kinderen veel sneller dan die van volwassenen. Daarom moet je de nagels van je baby vaker knippen dan die van jezelf.

Vingernagels groeien sneller in de zomer

Afbeelding
Afbeelding

Het blijkt dat het weer van invloed kan zijn op hoe vaak je die manicure moet vernieuwen! Koudere temperaturen zorgen ervoor dat er minder bloed naar de handen stroomt, wat de nagelgroei belemmert.

Voor degenen die in warmere klimaten leven, merk je misschien niet zo'n groot verschil tussen de seizoenen, maar degenen die drastische veranderingen hebben tussen zomer en winter zullen niet verrast zijn door dit vreemde feit over het menselijk lichaam!

Vrouwtjes kunnen wegwerporganen kweken

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer een persoon zwanger wordt, begint zijn lichaam automatisch met het bouwen van een plek waar de baby kan groeien. De placenta levert voedingsstoffen en zuurstof aan het kind en voert schadelijke afvalstoffen af, maar is ook het enige tijdelijke orgaan dat in het menselijk lichaam te vinden is. Zodra de zwangerschap voorbij is, wordt deze losgemaakt en weggegooid.

De snelste spier in je lichaam zit in je oog

Afbeelding
Afbeelding

Het blijkt dat de uitdrukking "in een oogwenk" een daadwerkelijke maat heeft! De orbicularis oculi-spier, die rond uw oogkas zit, kan uw oog in minder dan 100 milliseconden dichtklappen! Dit maakt het de snelste spier in het menselijk lichaam.

Je bijlage heeft eigenlijk een doel

Afbeelding
Afbeelding

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is dit zogenaamde rudimentaire orgaan de plaats waar je lichaam goede bacteriën opslaat die helpen bij een goede darmgezondheid. Gezondheidsdeskundigen merken op dat “na intense diarree de appendix de darm opnieuw bevolkt en opnieuw opstart met goede bacteriën voordat schadelijke bacteriën daar een thuis vinden."

Zonder de appendix zal het langer duren voordat iemand herstelt van dit soort ziekten.

Je hebt waarschijnlijk parasieten op je wimpers

Afbeelding
Afbeelding

Het is een walgelijk en raar feit over het menselijk lichaam, maar bijna alle volwassenen zijn gastheer voor kleine wezens op hun gezicht. Deze wimperbewoners, officieel Demodex-mijten genoemd, hebben acht poten als een spin en eten de oliën en dode huidcellen in en rond je haarzakjes.

Ze leven ongeveer twee weken en gedurende deze tijd eten, paren en leggen ze eieren zodat meer van dit kleine ongedierte tijd op je gezicht kan doorbrengen. Naar de gootsteen rennen om je gezicht te schrobben? Maak je geen zorgen: zolang de populatie van dit ongedierte laag blijft, is er geen behandeling nodig.

Mensen zijn de enige dieren met kin

Afbeelding
Afbeelding

Dat klopt! Wij zijn de enige dieren met deze gezichtskenmerk. Wat dit tot een van de gekkere feiten over het menselijk lichaam maakt, is dat wetenschappers niet weten waarom dit zo is. Al onze voorouders van aapachtigen strelen waarschijnlijk hun kin en vragen zich af waarom ze dit opvallende kenmerk missen. Ik denk dat we geen chimpansee van het oude blok zijn!

Je botten regenereren elk decennium

Afbeelding
Afbeelding

Denk je dat je een paar upgrades aan je figuur moet doen? Geen zorgen! Je skelet "regenereert zichzelf ongeveer elke tien jaar volledig." Hoe cool is dat? Het oude bot wordt geresorbeerd en vervangen door nieuw weefsel.

Natuurlijk moet je je lichaam voorzien van de juiste benodigdheden om dit mogelijk te maken, dus zorg ervoor dat je voldoende calcium en vitamine D in je dieet opneemt, anders kan er na verloop van tijd osteoporose optreden.

Je hebt meer dan 60.000 mijl aan bloedvaten in je lichaam

Afbeelding
Afbeelding

Als je bedenkt dat de omtrek van de aarde slechts 40.000 kilometer bedraagt, zijn onze lichamen plotseling behoorlijk indrukwekkend! Het zijn deze bloedvaten die ervoor zorgen dat ons bloed door ons lichaam stroomt en zuurstof en voedingsstoffen aan onze organen leveren.

Gekke feiten over het menselijk lichaam zijn altijd goede gespreksstarters

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het niet altijd een gesprek aan tafel is, kunnen grappige feiten over het menselijk lichaam een geweldige ijsbreker zijn onder het genot van een drankje of terwijl je wacht op wat een eeuwigheid lijkt op de afspraak met je dokter! Rare feiten kunnen je geest verbijsteren, zelfs als het om je eigen lichaam gaat.

Aanbevolen: