10 ideeën voor salontafeldecoratie: uw arrangementen stylen

Inhoudsopgave:

10 ideeën voor salontafeldecoratie: uw arrangementen stylen
10 ideeën voor salontafeldecoratie: uw arrangementen stylen
Anonim
Orchidee middelpunt op salontafel
Orchidee middelpunt op salontafel

Salontafels zijn een geweldig ontwerphulpmiddel om uw kamer meer diepte, textuur en kleur te geven. U kunt kleurenschema's herhalen, harde lijnen verzachten en onverwachte elementen toevoegen. Ontwerp uw tafelblad in de stijl van de salontafel voor een samenhangende look die past bij de rest van uw kamerinrichting.

10 salontafeldecoraties

Een middelpunt voor een salontafel is niet de enige manier om dit meubelstuk te versieren. Je kunt een bloemenboeket of een potvaren toevoegen, iets anders proberen dat net zo uniek is als het ontwerp van de salontafel, of een gewone salontafel aankleden met een tafellandschap dat je niet verwacht.

1 Landhuis

Landelijk salontafel decor
Landelijk salontafel decor

Deze traditionele kamer heeft een decoratieve houten tafel die wordt geaccentueerd door een leuk en onverwacht tafellandschap. Het belangrijkste kenmerk van dit tafelbladontwerp is een Victoriaanse huisvogelkooi, waarin een paar vormsnoeivogels zitten, en een uit hout gesneden roadster herha alt het gevoel van de oudheid. Een keramische pot gevuld met een hangplant en een stapel boeken maken dit tafellandschap compleet.

Dit ontwerp is eenvoudig opnieuw te maken. Als je geen Victoriaanse vogelkooi hebt, kun je een grote vogelkooi of drie kleinere vogelkooien van verschillende hoogte gebruiken. Vul de kooi met mosvormsnoei of kamerplanten. Misschien geeft u er de voorkeur aan om decoratieve ballen of een mix van items toe te voegen om uw persoonlijke stijl compleet te maken.

2 witte obelisken met een modern tintje

Modern salontafeldecor
Modern salontafeldecor

Deze gouden salontafel met een granieten blad heeft het perfecte middelpunt dat traditioneel design met modern combineert. Het paar witmarmeren obelisken verdelen het zwarte tafelblad en drie zwarte vazen in verschillende maten en vormen.

Als je salontafel een stenen blad heeft, kun je deze techniek gebruiken om het stenen element te herhalen en drama te creëren met het contrasterende spierwit tegen zwart, of omgekeerd. Het arrangement en de accessoires passen perfect bij een luxueus ingerichte kamer.

3 Zenbronseffect

Zen-bronseffect
Zen-bronseffect

Introduceer een beetje zen in een moderne inrichting met dit moderne middelpunt. Hergebruik een geweven placemat die precies in de juiste hoek staat. Plaats vervolgens twee antieke bronzen vazen met een rechthoekige vorm en verschillende afmetingen. De laatste hand is het plaatsen van takjes met verschillende kleuren bessen, zoals rood, goud en zilver, in de vazen.

Je kunt dit idee gebruiken en aanpassen aan elke interieurstijl. Selecteer twee vazen van verschillende hoogtes met dezelfde afwerking en gebruik een decoratieve placemat om ze aan de salontafel te verankeren. Voeg takjes bessen, bladeren of bloemen toe; Onthoud gewoon dat minder meer is bij het maken van een Zen-tafellandschap.

4 Prachtig wit en turkooisblauw

Voeg een vleugje kleur toe en creëer een centraal punt in je kamer met een prachtig bloemstuk en keramische vazen. Dit ontwerp maakt gebruik van hoogte en kleur om een dynamische en aangename tafelopstelling te creëren. De salontafel met glazen blad heeft vier glazen vierkanten met daartussen houten scheidingswanden. Het glas wordt gebruikt om de gebruikte kleuren te reflecteren en te verdubbelen. De onderste plank is kaal gelaten om het tafellandschap verder te accentueren.

Wit en turquoise salontafeldecor
Wit en turquoise salontafeldecor

Er worden drie objecten gebruikt in deze tablescape:

  • De eerste is een ongewoon gevormde witte keramische vaas met turquoise en witte gedroogde hortensia's en andere bloemen. Witte twijgen en gedroogde zaaddozen komen uit de bovenkant van het ontwerp en voegen meer hoogte toe aan het vaasarrangement.
  • Het tweede element is een turquoise decoratieve vaas met drakenmotief die past bij de bloemen in het arrangement. Door een vaas te kiezen die niet zo hoog is als de witte vaas en een stapje terug te doen ten opzichte van het kleurrijke boeket, wordt de aandacht getrokken en ontstaat er beweging in het ontwerp.
  • Het derde element bevindt zich aan de andere kant van de twee vazen: twee boeken die in een hoekige opstelling zijn gestapeld.

Deze drie elementen creëren interesse, beweging, kleur en textuur - alles wat je wilt in een salontafelarrangement. De concepten kunnen worden gebruikt in talloze kamers met verschillende decorschema's.

5 Witte Zeeëgelvaasontwerpen

Witte zeeëgelvazen op salontafel
Witte zeeëgelvazen op salontafel

Dit arrangement creëert een grimmig wit contrast met de verweerde espressokleurige salontafel.

  1. Twee vazen van verschillende grootte en vorm bootsen de natuurlijk voorkomende zee-egels na die algemeen bekend staan als zeeëgels. De bolvormige vorm en het symmetrische ontwerp van de egel worden perfect weergegeven in deze twee vazen.
  2. Een witte kom, gestileerd als een blad, voegt een extra hoogte en vorm toe aan het trio.
  3. De finishing touch is een elegante, torenhoge witte orchidee, ondersteund door een vierkante glazen vaas die het botanische medium bevat, samen met zwarte bloemenrotsen.

Als je een donkere salontafel of een espressosalon hebt en dol bent op de zee, kun je deze look opnieuw creëren. Heb je geen groene vingers? Gebruik gewoon een zijden orchidee voor een eeuwig mooi arrangement.

6 Arrangementen op meerdere niveaus

Salontafel met meerdere niveaus
Salontafel met meerdere niveaus

Voor een salontafel als deze met een onderste plank kun je heel wat verschillende arrangementen van objecten maken om er een showcase van persoonlijke collecties, interesses en kunstvoorwerpen van te maken. De glazen salontafel maakt dit soort presentaties mogelijk, omdat deze is voorzien van een glazen plank aan de boven- en onderkant.

  • Een vierkante draadmand bestaat uit met draad omhulde ijzige glazen rondjes en ondersteunt een presentatie van groene appels.
  • Het matglazen thema wordt herhaald in een hoge vaas met nepperen en bladeren.
  • Ernaast staat een apothekerspot met koperen deksel, waarin verschillende schelpen zitten.
  • Op de onderste plank staan verschillende zeeschelpen op het glas, samen met een kleine plant op een boek.
  • Dankzij de glazen bodemplank van de salontafel kan het goudpatroon in het vloerkleed onderdeel worden van het totale tafelontwerp, voor een uniek en succesvol ontwerpeffect.

Als je een glazen salontafel hebt, bedenk dan wat eronder zit. Is het een decoratief kleurrijk vloerkleed of een hardhouten vloer? Voeg objecten toe die de kleuren en/of patroonontwerpen herhalen in een vloerkleed voor een beter ontwerp.

7 Objecten Herhaal Tabel Ontwerpelementen

Salontafel met houtgesneden decoraties
Salontafel met houtgesneden decoraties

Op deze ovale salontafel met glazen blad staat een uitgesneden kom in Romeinse stijl. Het houtsnijwerk in de kom, evenals de drie uitgesneden decoratieve ballen die erin zitten, herhalen allemaal delen van de ontwerpen van de tafelpoten. Het houtsnijwerk van de salontafelpoten is zichtbaar door het ovale glazen blad en biedt een perfecte ontwerpmogelijkheid om de textuur, het houtsnijwerk en de kleur van het hout te herhalen.

Je kunt dit idee gebruiken voor andere soorten salontafels met glazen blad. Als uw tafel bijvoorbeeld smeedijzeren poten heeft in plaats van houten poten, kunt u verschillende smeedijzeren voorwerpen gebruiken, zoals kandelaars, ijzeren mand of ijzeren sculpturen. Het herhalen van ontwerpelementen van andere meubels en objecten in uw interieur is een geweldige techniek om een complete designlook te creëren.

8 Exotisch middelpunt

Voor een kamer met gebloemde stoffen als accenten, zoals kussens en gordijnen, is een bloemstuk op de salontafel te mooi om te laten liggen. Dit ontwerp heeft een sensuele ronde glazen kom gevuld met stenen. Dit kunstmatige arrangement maakt gebruik van drie grote magnoliabloesems, gedeeltelijk geopend en hun bladeren waaieren eromheen uit.

Exotisch middelpunt op salontafel
Exotisch middelpunt op salontafel

Een eenzame artisjok vestigt nog meer de aandacht op het bloemdessin, maar het is de kronkelende liaan die uit de stenen omhoog steekt die tot de verbeelding spreekt en een eenvoudige schaal met bloemen in een kunstwerk op zichzelf verandert. Je kunt deze look altijd opnieuw creëren of je eigen look creëren door de soorten bloemen en andere objecten die je gebruikt.

9 Dramatisch kunstwerk

Deze moderne salontafel heeft een blad van rookglas dat lijkt te zweven boven de gespiegelde poten in kolomstijl. Het tafellandschap is net zo dramatisch als de andere kunstobjecten die in de kamer worden tentoongesteld.

Dramatisch kunstwerk salontafeldecor
Dramatisch kunstwerk salontafeldecor

Het paar natuurlijk hout en zwarte X-vormige objecten balanceren de zwarte kunsttentoonstelling. Het zwarte object, ondersteund door een zwart ijzeren frame, is een kleiner, horizontaal item dat lijkt op twee andere kunstwerken er tegenover aan de rechterkant van de kamer. Dit soort verkleinde herhaling van kunst is een uitstekende manier om de aandacht te trekken en beweging te creëren in het interieur van de kamer.

10 Heerlijke fruitschaal

Fruitschalen zijn niet alleen voor eettafels of keukenbladen. Profiteer van een tropische omgeving met een eetbaar salontafeldisplay. In deze opstelling wordt gebruik gemaakt van een antieke bronzen opengewerkte kom. Je kunt ananas, mango's, granaatappels, peren, bananen, appels en druiven in een grote decoratieve kom doen om gasten te verleiden een hapje te nemen.

Fruitschaal op salontafel
Fruitschaal op salontafel

Dit is een geweldige manier om gezinsleden aan te moedigen gezonder te eten. Het is ook een prachtige overloop vanuit de keuken of ontbijtruimte om fruit te laten zien dat je in je achtertuin hebt gekweekt. Zoek naar een kom met een soortgelijke tint als de salontafel, zodat het fruit opv alt.

Maak optimaal gebruik van uw salontafel

Je kunt een salontafelarrangement creëren dat verder gaat dan bloemen, kaarsen en dienbladen, voor een leuke en opwindende toevoeging aan het interieur van je kamer. Voeg een paar items toe die jouw persoonlijke smaak en levensstijl weerspiegelen.

Aanbevolen: