8 Vorstbestendige groenten

Inhoudsopgave:

8 Vorstbestendige groenten
8 Vorstbestendige groenten
Anonim
Vorsttolerante boerenkool
Vorsttolerante boerenkool

Deze 8 vorstbestendige groenten zijn perfect voor uw herfsttuin of voor een vroege voorjaarsplanting. Vorstbestendig wordt nauwkeuriger omschreven als vorsttolerant, wat betekent dat deze groenten na vorst nog steeds prima zullen zijn, maar niet noodzakelijkerwijs bestand zijn tegen een harde bevriezing. In veel gevallen zal een lichte vorst de smaak van de groente daadwerkelijk verbeteren.

8 Vorstbestendige groenten om te proberen

Er zijn veel vorstbestendige en koudetolerante groenten om te proberen. Deze 8 vorstbestendige groenten behoren tot de meest populaire en zijn ook het meest tolerant tegen zelfs strenge vorst

Broccoli

Broccoli kan al zes weken vóór de eerste vorstvrije datum worden geplant, maar doet het het beste als herfsttuingewas. Jonge planten moeten worden afgehard voordat ze in uw tuin worden getransplanteerd. Broccoli kan temperaturen verdragen van 26 tot 31 graden.

spruitjes

spruitjes doen het zo goed in de kou dat ze vaak tot ver in de winter worden geoogst. Dit is een groente die qua smaak verbetert bij blootstelling aan koude temperaturen. Vorst zal het suikergeh alte zelfs verhogen, waardoor de bittere smaak die zo vaak wordt ervaren bij zomerspruiten effectief wordt geëlimineerd.

Kool

Kool houdt van koele temperaturen tot wel 26 graden, afhankelijk van de variëteit. Sterker nog, je zult merken dat ze het het beste doen bij koel herfstweer en nogal teleurstellend zijn in een zomertuin. Als je ze echter vroeg genoeg start, kun je nog steeds een oogst krijgen voordat het te warm weer wordt. Aangenomen wordt dat lichte vorst de zoetheid van kool verbetert. Pas op voor insecten zoals koollopers die ook graag zoete koolplanten eten.

Boerenkool

Boerenkool is bestand tegen temperaturen tot wel 10 graden en staat ook bekend om zijn verbeterde zoetheid na vorst. Boerenkool is een zeer winterharde groente en verdraagt niet alleen de kou, maar heeft ook geen problemen met insecten zoals kool dat kan hebben.

Koolrabi

Koolrabi houdt helemaal niet van warme zomertemperaturen, maar koel weer wordt beloond met heerlijke, zoete bollen die zowel rauw als gekookt heerlijk zijn. Transplantaties kunnen zes weken vóór de vorst worden uitgezet, met een verwachte oogst binnen slechts enkele weken. Oogst jong, ongeveer vijf centimeter in diameter. Je kunt de bladeren ook koken.

Erwten

Erwten zijn een van de eerste gewassen die in de lente worden geoogst. Ze verdragen lichte vorst met temperaturen van 31 tot 33 graden. Ze kunnen vanaf zaad vier tot zes weken vóór de laatste verwachte vorstdatum in uw regio worden geplant. Geef goed water en zorg ervoor dat de wijnstokken kunnen klimmen zodra ze tevoorschijn komen.

Spinazie

Spinazie doet het heel goed bij koud weer en kan temperaturen tot wel 20 graden verdragen. Het kan ook een vroege voorjaarsgewas zijn als je onder een rijafdekking of een koud kader kweekt om het tegen extremen te beschermen. Zaailingen in het late seizoen kunnen in de winter zwaar worden gemulleerd als de temperatuur onder het vriespunt komt, voor een mooie voorjaarsoogst.

Rap

Raapjes zijn een andere groente die bij vorst de smaak verbetert. In zuidelijke klimaten kunnen ze in het zeer vroege voorjaar of laat in de herfst worden geplant. De bovenste bladeren zullen afsterven als de temperatuur onder de 10 graden da alt, maar de wortel zelf is nog steeds goed om te eten. Zolang de grond nog bewerkbaar is, kun je raapwortels blijven oogsten.

Vorstbestendige groentetips

Over het algemeen zijn brassica-gewassen bestand tegen vorst. Dit omvat broccoli en kool, maar ook bloemkool en radijs. Sla is een andere groente die het beste presteert bij koud weer.

Welke soort groenten je ook plant, zorg ervoor dat je de aanwijzingen op het zaadpakket of het plantenlabel bekijkt. Deze aanwijzingen zullen u begeleiden, zodat de specifieke variëteit die u heeft gekozen het beste zal presteren.

Het feit dat je een groente hebt die als vorstbestendig wordt beschouwd, betekent niet dat alle soorten van die groente dezelfde temperaturen kunnen weerstaan. Het is belangrijk om de planttijden en dagen tot volwassenheid te noteren in relatie tot uw vorstdata.

Aanbevolen: