Konijnbestendig tuinhekwerk dat uw groenten veilig houdt

Inhoudsopgave:

Konijnbestendig tuinhekwerk dat uw groenten veilig houdt
Konijnbestendig tuinhekwerk dat uw groenten veilig houdt
Anonim

Houd hongerige konijntjes op afstand met een hekwerk dat duidelijk aangeeft: "Niet vandaag, konijn."

Konijn buiten konijnenveilige omheining
Konijn buiten konijnenveilige omheining

Als je een tuin hebt, dan is jouw visie op konijnen minder Peter Cottontail en meer Killer Rabbit of Caerbannog. Konijnen kunnen een tuin absoluut verwoesten; ze eten de planten en groenten en laten niets achter. De meest succesvolle manier om konijnen uit uw tuin te houden is door het plaatsen van een goede afrastering. Maar je alledaagse, idyllische omheining in de voorsteden zal niet altijd volstaan. In plaats daarvan heb je een konijnenveilige omheining nodig. Voorkom dat u een fortuin uitgeeft aan iemands nieuwste gadget en stel uw eigen konijnenhekken samen om uw tuinkonijn vrij te houden.

Kenmerken van de beste konijnenbestendige omheiningen

Je bent niet de enige als je oogst is verpest door kleine konijntjestanden. Tuinders hebben al eeuwenlang konijnenproblemen. Maar konijnenhekken zullen te hulp komen. Hoewel je geprefabriceerde konijnenbestendige hekken kunt kopen, zijn er manieren om je eigen hekken te bouwen. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je een hek vindt of maakt met deze belangrijke kenmerken.

  • Konijnbestendige tuinhekken zijn gemaakt van gaas, en hoe kleiner hoe beter. Kippengaas werkt het beste, omdat zelfs babykonijntjes niet door de openingen kunnen knijpen.
  • Konijnen kunnen onder de meeste hekken door graven, dus u moet de draad begraven. Het is belangrijk om uw hek minimaal 30 cm in te graven om te voorkomen dat konijnen er eenvoudig onderdoor graven. De meest effectieve manier om uw hek te begraven is door een greppel van ongeveer twintig centimeter breed te graven. Leg de draad in de sleuf en vorm een L-vorm met de L naar buiten gericht. Vul vervolgens de sleuf op. Deze L-vorm is het meest effectief om te voorkomen dat konijnen zich in uw tuin nestelen.
  • Een ander afschrikmiddel is het plaatsen van een "hete draad" of elektrische afrastering. Je hebt twee hete draden nodig, één die vijf centimeter van de grond verwijderd is en één die tien centimeter van de grond verwijderd is. grond. Wanneer de konijnen de twee draden aanraken, wordt een circuit gesloten en krijgen ze een schok. Zorg ervoor dat u een oplader gebruikt die bedoeld is voor een tuinhek; het zal de konijnen niet doden, maar ze gewoon afstoten.
  • Zet een hoog hek en konijnen zullen schrikken. Konijnen kunnen niet goed klimmen en niet te hoog springen. Een hek van een meter hoog is voldoende om konijnen buiten te houden.

Een konijnbestendig hek bouwen

Man die een beschermend hek bouwt
Man die een beschermend hek bouwt

Als je een slimme tuinman bent met enorme percelen, dan heb je waarschijnlijk wat materialen en kennis in huis. Als u geïnteresseerd bent in het samenstellen van uw eigen konijnenveilige omheining, hebben wij een eenvoudige oplossing voor u.

Materialen die je nodig hebt

Als je je eigen konijnenbestendige hek voor grotere tuinen bouwt, heb je het volgende nodig:

  • Stalen hekpalen - één per 3 meter hekwerk
  • 60" breed kippengaas - genoeg om de tuin te omcirkelen
  • Omheiningsclips (meestal verkocht met palen) - vijf per paal
  • Schop - om een greppel te graven
  • Draden en oplader voor elektrische afrastering, optioneel

Instructies

  1. Koop kippengaas dat minstens 150 cm hoog is. Dit zorgt ervoor dat het hek minstens 90 cm hoog is als het klaar is.
  2. Graaf een greppel van een voet diep en twintig centimeter breed aan de onderkant van het hele hek.
  3. Leg het kippengaas in de greppel en vorm een L-vorm die naar de buitenkant van het hek wijst. Beschouw de draad als de onderste kortere schuine streep op de L en de heklijn als de langere.
  4. Bevestig de draad aan de palen en trek hem strak. Gebruik vijf draadclips per paal om de draad te bevestigen, één aan de bovenkant, één aan de onderkant en de rest gelijkmatig verdeeld over deze twee clips.
  5. Vul de greppel met vuil.
  6. Voor extra veiligheid kunt u twee draden aansluiten, één op vijf centimeter en één op tien centimeter van de grond, en deze onder stroom zetten met een oplader voor de elektrische afrastering.

Snelle tip

Als u een konijnenveilig hekwerk bouwt, plaatst u uw stalen hekpalen om de drie meter. Nog verder uit elkaar, en de draad zakt in het midden door, waardoor de konijnen er doorheen kunnen.

Een draagbare konijnenhek bouwen voor kleine tuinen

Als konijnen een probleem vormen in een kleine tuin of als je wilt dat bepaalde planten een volwassen niveau bereiken voordat ze onbeschermd kunnen groeien, is het maken van draagbare konijnenbestendige hekpanelen voldoende. Je kunt de panelen opbergen als je ze niet gebruikt en ze er weer uittrekken als dat nodig is. Ze zijn relatief eenvoudig te maken en vereisen minimale benodigdheden. En als u uw groene vingers niet kunt temmen, kunt u altijd extra panelen maken die passen bij de grootte van uw groeiende tuin.

Materialen die je nodig hebt

Om een draagbaar konijnenbestendig hekwerk te maken, heb je het volgende nodig:

  • 36" lange x 2" brede houten strips, 4 voor elk gemaakt paneel (bijvoorbeeld: 16 voor een klein vierkant)
  • 36" lange x 36" brede stukjes kippengaas, 1 per paneel
  • Heavy duty nietmachine en nietjes
  • Kleine nagels
  • Hamer
  • Handschoenen
  • Draadknipper
  • Schop
  • Flexibele draad

Instructies

Volg deze zes eenvoudige stappen om uw draagbare konijnenhek tot leven te brengen:

  1. Afhankelijk van de dikte van de houten strips, spijkert of niet je ze aan elkaar om een vierkant paneel te vormen van 36" x 36". Je hebt minimaal vier panelen nodig om een gebied te beveiligen.
  2. Draag handschoenen en knip het kippengaas in stukken van 90 x 90 cm met een draadknipper.
  3. Leg het stuk voorbereid kippengaas op het houten paneel en niet het op zijn plaats. Zorg ervoor dat je de draad strak trekt, zodat er geen openingen zijn.
  4. Graaf een greppel van 15-18 cm diep en zo breed als het aantal panelen dat je hebt gemaakt rond de kleine tuin die je beschermt.
  5. Plaats een paneel in de greppel en bedek het met aarde. Verstevig het met je voet zodat het op zijn plaats blijft. Zorg ervoor dat minstens 15 cm van de onderkant van het paneel bedekt is. Ga door totdat al je panelen rond de kleine tuin zijn geïnstalleerd.
  6. Gebruik flexibele bedrading en bevestig deze aan de boven-, midden- en onderkant van twee panelen, zodat ze op hun plaats blijven. Ga door totdat je alle panelen aan de zijkanten met elkaar hebt verbonden.

Commerciële konijnenbestendige omheiningen

Er zijn niet veel commerciële konijnenbestendige hekken verkrijgbaar, daarom maken de meeste mensen er zelf een. Er zijn er echter een paar waarop u kunt vertrouwen. Twee hekken die speciaal zijn gemaakt om konijnen uit je tuin te houden zijn:

  • YARDGUARD 28 inch bij 15 meter, 16 gauge konijnenhek - Deze groene draad is speciaal ontworpen om konijnen uit de tuin te houden, met kleine gaasvierkanten aan de onderkant en grotere aan de bovenkant. Het is echter niet hoog genoeg om een voet in de grond te begraven en toch hoog genoeg te zijn om te voorkomen dat konijnen er overheen gaan, zodat ze eronder kunnen graven. Het kost iets meer dan $ 40.
  • Everbilt groene PVC-gecoate gelaste draad van 1,20 meter bij 15,5 meter - Deze draad is gemaakt van robuust gegalvaniseerd staal en is toch licht en gemakkelijk te gebruiken bij het maken van uw barrière. Het gaas is klein genoeg om konijnen en ander ongedierte buiten te houden en groot genoeg om zicht op uw tuin te krijgen. Het moet worden geïnstalleerd met U-palen en op een aanbevolen diepte van minimaal 30 cm in de grond. Een worp kost ongeveer $ 100.

Bescherm uw tuin tegen wilde konijnentanden

Konijn eet wortel in de tuin
Konijn eet wortel in de tuin

Konijnen zijn ontwapenend schattig en stuiteren door je tuin totdat ze aanvallen en hun tanden in je groenten zetten. In plaats van te wachten tot ze een aanval op uw tuin ondernemen, kunt u deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen nemen en een konijnenbestendig hek bouwen. De konijnen zijn misschien niet blij, maar jouw bloemen, fruit en groenten zullen dat zeker wel zijn.

Aanbevolen: