Hoe de I Tjing te lezen

Inhoudsopgave:

Hoe de I Tjing te lezen
Hoe de I Tjing te lezen
Anonim
Ik ching het oude orakel
Ik ching het oude orakel

De I Tjing (uitgesproken als ee ching), of Boek der Veranderingen, is een van de vijf Chinese klassieke teksten. De tekst zit boordevol wijsheid, en als je eenmaal weet hoe je de I Tjing moet lezen, kun je hem gebruiken als dagelijkse leidraad of raadplegen als je een specifiek probleem hebt.

Hoe de I Tjing te lezen

Hoewel je de I Tjing van kaft tot kaft kunt lezen zoals elk ander boek, werkt het het beste als het wordt gebruikt als orakel voor waarzeggerij en begeleiding, wat een vorm van bibliomantie is. Om dit te doen, gooit u munten om te bepalen welk gedeelte u moet lezen op basis van het werpen van de munten.

  1. Formuleer een vraag.
  2. Om te bepalen welk gedeelte je moet lezen, met je vraag in gedachten, gooi je zes keer drie munten.
  3. Voor elke worp bepa alt het kop/munt-patroon of er een yin-, yang- of veranderende lijn moet worden getrokken, die de lijnen van elk trigram vormen. De trigrammen zijn dezelfde als die voor de vijf elementen in Feng Shui. Je zult eindigen met twee trigrammen aan het einde van je zes muntworpen.
  4. I Ching-vertalingen bevatten een opzoektabel aan de voor- en achterkant van het boek om een patroon van yin- en yang-reacties te bepalen die hexagrammen worden, of sets van zes yin- en yang-lijnen. Raadpleeg de opzoektabel en zoek uw eerste trigram in de verticale kolom en uw tweede trigram in de horizontale kolom. Zoek het hexagram waar ze elkaar kruisen, wat je een sectienummer geeft.
  5. Ga naar dat gedeelte en lees de tekst, die de vraag die je hebt symbolisch zal beantwoorden met behulp van oude wijsheid.

Gebruik meerdere I Tjing-vertalingen voor de beste resultaten

Er zijn veel vertalingen geweest van het originele Boek der Veranderingen, wat resulteerde in verschillende interpretaties van dit geweldige werk. Sommige moderne vertalingen hebben de tekst gewijzigd, waarbij belangrijke gedeelten zijn weggelaten die beeldmateriaal bieden dat essentieel is voor u om uw eigen persoonlijke betekenis uit de lezing te halen. De woorden van de I Tjing zijn bedoeld om je geest te openen voor een creatieve interactie met de betekenissen van de hexagrammen. Daarom is het nuttig om meer dan één vertaling van de I Tjing te gebruiken om een vollediger beeld te krijgen van het antwoord op uw vraag. Veel mensen die met de I Tjing werken, raadplegen telkens wanneer ze de munten gooien twee of drie vertalingen.

De beste I Ching-vertalingen vinden

Veel moderne versies van de I Tjing zijn vaak vereenvoudigd, waarbij delen van de Yi Jing of de Tien Vleugels worden weggelaten die door Confucius zijn toegevoegd. De best vertaalde versies van de I Tjing bieden:

  • Een volledige vertaling van de originele tekst
  • Originele interpretaties van elke regel en hexagram
  • De interpretatie van de hexagrammen en lijnen door de vertalers

Sommige I Tjing-vertalingen

Verschillende vertalingen van de I Tjing die alle traditionele Tien Vleugels en de volledige I Tjing bevatten, zijn onder meer:

  • De I Tjing of het Boek der Veranderingen door Richard Wilhelm en Cary Baynes
  • De Yi Jing van Wu Jing-Nuan
  • De klassieker van veranderingen door Richard John Lynn

De I Tjing lezen voor dagelijkse leiding

Het leren lezen van de I Tjing lijkt in eerste instantie misschien verwarrend, maar zodra je de tekst begrijpt, is het een orakel waar je zeker van zult genieten. Hoewel de wijsheid oud is, is ze nog steeds van toepassing in de moderne wereld.

Aanbevolen: