Een Bagua Octagon lezen en gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Bagua Octagon lezen en gebruiken
Een Bagua Octagon lezen en gebruiken
Anonim
metalen bagua achthoek
metalen bagua achthoek

De Bagua-achthoek is een kaart waarmee je kunt bepalen waar bepaalde energieën zich in je huis bevinden. Het gebruik van een feng shui bagua-achthoek zorgt ervoor dat uw analyse nauwkeurig is. Het lezen van een achthoekige bagua is eenvoudig als je eenmaal de symbolen begrijpt en begrijpt hoe elke achthoekige wig wordt toegepast op de indeling van je huis.

Bagua achthoek versus rechthoekige Bagua

Je ziet twee verschillende vormen van bagua's: een rechthoekige bagua verdeeld in negen vierkanten, en een achthoekige bagua verdeeld in acht secties met een cirkel in het midden. De rechthoekige bagua wordt gebruikt als kaart voor westerse feng shui, met name de Black Hat-sekte, terwijl de achthoek wordt gebruikt in traditionele of oosterse feng shui.

De Bagua-achthoek begrijpen

De bagua (uitgesproken als ba-gwa) of pakua (pa kua) is verdeeld in acht wiggen die trigrammen worden genoemd (stapels van drie lijnen, massief of gebroken, die yin- en yang-energie vertegenwoordigen). De bagua is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om de complexe feng shui-analyse van uw huis of bedrijf te maken. Elke sectie van de bagua vertegenwoordigt een sector van uw ruimte, samen met kompasrichtingen voor elke sector. De acht sectoren vertegenwoordigd op de traditionele bagua zijn onder meer:

  • Roem en reputatie (zuiden)
  • Relaties (zuidwest)
  • Kinderen en creativiteit (west)
  • Behulpzame mensen en reizen (noordwest)
  • Carrière en levenspad (noord)
  • Wijsheid en opleiding (noordoosten)
  • Voorouders en familie (oost)
  • Rijkdom en welvaart (zuidoosten)

Het verbeteren van elk van deze sectoren van je huis door gebruik te maken van de elementen die bij de sector horen, kan geluk brengen in die aspecten van je leven.

De Bagua is een kaart

De bagua-achthoek is een kaart die je laat zien hoe je een betere stroom van chi-energie in je huis kunt creëren. Plaats het over de indeling van uw huis om de meest veelbelovende sectoren en elementen te vinden om verschillende soorten geluk te vergroten.

Bepaal de richting van uw huis

Voordat u de bagua als kaart voor uw huis kunt gebruiken, moet u eerst de richting van uw huis bepalen. Zodra u weet in welke richting uw huis kijkt, kunt u de kaart over de indeling van uw huis heen oriënteren.

De trigrammen begrijpen

Je zult merken dat elk trigram (wig) drie lijnen heeft. Sommige hebben meer ononderbroken lijnen, terwijl andere meer onderbroken lijnen hebben die verschillende patronen van yin en yang vertegenwoordigen. De doorgetrokken lijnen vertegenwoordigen yang en de onderbroken lijnen symboliseren yin. Een trigram met meer ononderbroken dan gebroken lijnen is een yang-trigram.

Trigrammen op feng shui bagua achthoek
Trigrammen op feng shui bagua achthoek

Aanwijzingen begrijpen

De acht zijden van de bagua vertegenwoordigen gebieden in je leven en correleren met een vaste richting. De bagua verandert nooit, maar als je in een huis op het zuiden woont en vervolgens naar een huis op het oosten verhuist, bevindt je voordeur zich niet langer in de sector Fame en Fortune, maar in de richting Gezondheid en Familie.

Bagua-betekenissen

De achthoekige vorm vertegenwoordigt de vier belangrijkste magnetische richtingen: noord, zuid, oost, west en de vier daartussenin: noordoost, zuidoost, noordwest en zuidwest. Aan de hoofdrichtingen zijn kleuren, levensgebieden, nummeraanduidingen en vier hemeldieren toegewezen. De andere vier richtingen hebben dezelfde soort aanduidingen, behalve de dieren.

Vijf Feng Shui-elementen

De bagua is representatief voor de levenscyclus en zijn elementen.

  • Vuur
  • Aarde
  • Metaal
  • Water
  • Hout

Het windelement is de chi (ook wel gespeld als ch'i of qi). Het is de energie van alle levende materie. De aarde bevindt zich in het midden van de bagua-achthoek.

Bauga Octagon en de elementencyclus

De cyclus begint met het verbranden van hout, het hout voedt op zijn beurt het vuur en uit deze interactie ontstaat de aarde (as). De aarde verandert dan onder invloed van hitte in metaal (erts) en onttrekt vocht aan de lucht, dat op de grond v alt. Water voedt vervolgens het hout, dat het vuur aanwakkert, en het proces begint opnieuw. Nooit eindigend.

Dit proces creëert wind (chi) die de elementen ondersteunt of remt. Zonder al deze elementen op de juiste plaats wordt de cyclus doorbroken en kan de wind niet vrij stromen. Het leven wordt geblokkeerd, ziek en niet meer synchroon.

Cyclus van vijf feng shui-elementen
Cyclus van vijf feng shui-elementen

Daarom wil je er zeker van zijn dat je deze cyclus niet per ongeluk onderbreekt. Een goede manier om de cyclus te onthouden, is door de elementen tegen elkaar te testen. Als ze destructieve of nadelige effecten op elkaar hebben, weet je dat ze niet goed gemengd zijn. Water kan bijvoorbeeld vuur doven en aarde kan vuur smoren. De aarde maakt water modderig. Vuur doet metaal smelten, enzovoort.

Hieronder vindt u een diagram om u te helpen de eigenschappen van elke richting te begrijpen en de elementen en kleuren die aan elke richting zijn toegewezen.

Bagua Octagon

Richting Naam Levensruimte Element Kleur Lo Shu-nummer Dier
Zuid Li Roem en fortuin Vuur Rood 9 Phoenix
Zuidwest K'un Huwelijk, partnerschap, ouderschap Aarde Geel/Beige 2 N.v.t.
West Tui Kinderen Metaal Wit/Goud/Zilver 7 Witte Tijger
Noordwest Ch'ien Reizen en behulpzame mensen Metaal Grijs 6 N.v.t.
Noord K'an Carrière, zaken en overlijden Water Zwart/Blauw 1 Schildpad
Noordoost Ken Kennis en onderwijs Aarde Bruin/Geel 8 N.v.t.
Oost Chen Gezondheid en gezin Hout Groen 3 Blauwe/Groene Draak
Zuidoost Zon Rijkdom Hout Paars 4 N.v.t.
Midden Yin en Yang Balans Aarde Geel 5 N.v.t.

Vier richtingen en hemeldieren

Richting Dier Seizoen
Zuid Phoenix Zomerzonnewende
Oost Blauwe/Groene Draak Lente-equinox
West Witte Tijger Herfst-equinox
Noord Donkere schildpad Winterzonnewende

Andere Feng Shui-tools gebruiken met de Bagua

Voor de meest nauwkeurige feng shui combineer je je bagua met een Flying Stars-analyse op basis van het bouwjaar van je huis of kantoor en de richting waarin het staat. In de klassieke feng shui (vorm- en kompasscholen) is het belang van de bagua ondergeschikt aan de Flying Stars-analyse. De bagua wordt gebruikt om de energie in uw huis te lokaliseren, maar is niet nauwkeurig voor uw individuele beste aanwijzingen. Om individuele richtingen te begrijpen, heb je een Acht Herenhuizen en een Vier Pijlers van Het Lot-analyse nodig.

De Bagua Octagon en Form School gebruiken

De westerse cultuur heeft feng shui overgenomen; Veel mensen kijken echter niet verder dan de Black Hat Sect (Form School), die puur op de bagua vertrouwt. Alleen de bagua-achthoek gebruiken om ontwerpkeuzes te maken en kenmerken of behandelingen in een huis te plaatsen, kan rampzalig zijn.

Je kunt bijvoorbeeld een aquarium in de zuidoostelijke (rijkdoms)hoek van je huis plaatsen, in de overtuiging dat dit je financiën zal verbeteren. Het werkt, en dan ervaar je plotseling financiële verliezen. Wat is er gebeurd? De vliegende sterren waren veelbelovend in het zuidoosten toen je het aquarium voor het eerst toevoegde, maar deze bewegen zich als echte sterren en veranderen van positie met de seizoenen. Wat ooit goede chi was, werd sha chi of si chi (slechte chi). Een waterpartij in deze sector versterkt vervolgens de binnendringende negatieve chi.

Bagua Octagon is niet mysterieus

Zoals bij alle dingen die verband houden met feng shui, zitten er goede, op gezond verstand gebaseerde redenen achter wat op het eerste gezicht mysterieus en zelfs bijgelovig lijkt. De reden dat het zuiden als het beste wordt beschouwd voor een plaatsing van een huis of boerderij is logisch. Op het zuiden gelegen eigendommen zullen langere uren zonlicht ontvangen, wat op zijn beurt een hogere gewasopbrengst zal opleveren. De bagua-achthoek kan je helpen je voordeel te doen met deze toegepaste wetenschappelijke principes.

Aanbevolen: