Inspirerende Yin Yang zonontwerpen

Inhoudsopgave:

Inspirerende Yin Yang zonontwerpen
Inspirerende Yin Yang zonontwerpen
Anonim
Yin Yang Zon en Maan
Yin Yang Zon en Maan

Yin yang-zonontwerpen zijn inspirerende en prachtige kunstwerken die uw interieur kunnen verfraaien. Eén type yin yang beeldt de zon en de maan uit. Yin Yang-kunst is een visuele herinnering aan het belang van het handhaven van een evenwicht in je leven.

Yin Yang-symboliek

Een unieke kijk op het traditionele yin yang-symbool, zonnen zijn niet zo gemakkelijk te vinden. Maar ijverig zoeken op internet en kunstboetieks levert af en toe een pareltje uit dit genre op.

Energie van elke kant

Het samenspel van yin en yang-energie is het grondbeginsel van de kunst van feng shui. Yin-energie is donker en vrouwelijk. Het vertegenwoordigt koude, introspectieve, passieve en zelfs onbewuste energie. Aan de andere kant is yang-energie de perfecte aanvulling op yin. Het is helder en mannelijk, warm en extravert.

Twee tegenstellingen creëren één geheel

Samen brengen deze twee verschillende energieën het universum in evenwicht en brengen harmonie. Ze zijn in gelijke hoeveelheden nodig om alle levende wezens te helpen bloeien en groeien. Wanneer er sprake is van een verstoring van het evenwicht, stagneert de energiestroom, ook wel chi genoemd. Dit kan leiden tot ongunstige levensomstandigheden die verschillende aspecten van uw leven kunnen beïnvloeden, afhankelijk van waar de stagnatie optreedt.

Het symbool begrijpen

Een enkel symbool geeft prachtig het principe van yin en yang weer, ook wel ying en yang genoemd. De yin yang is een cirkel die perfect verdeeld is tussen deze complementaire energieën. Elke helft van het symbool bevat een druppel energie van de andere helft om aan te geven dat de twee onafscheidelijk zijn.

Meer dan zwart en wit

Hoewel het basis-yin-yang-symbool een studie in zwart-wit is, hebben kunstenaars grote vrijheid genomen met dit ontwerp en er een aantal werkelijk fantasierijke kunstwerken mee gemaakt. Yin Yang-zonnen zijn zo'n thema dat wordt gebruikt, maar er zijn nog veel meer ontwerpen om van te genieten. Ambachtslieden en ambachtslieden verwerken vaak draken, tijgers en koi in standaard yin-yang-symbolen met prachtige resultaten.

Voorbeelden van Yin Yang Sun-ontwerpen

De zon biedt veel natuurlijke inspiratie voor een artistieke weergave van yin yang. De hitte, het licht en de uitgesproken positieve energie van de zon bieden een perfecte manier om het concept van yang-energie uit te drukken, en dit wordt op verschillende manieren in yin yang-ontwerpen verwerkt.

Zon- en maanontwerpen

Een creatief yin-yang-symbool voor de zon en de maan is heel gebruikelijk en gemakkelijk te vinden. Dit ontwerp plaatst de zon in de yang-helft van het symbool en de maan in de yin-helft. De zon bevat een kleine maan en op dezelfde manier bevat de maanhelft een miniatuurzon.

Hier zijn een paar voorbeelden om te bekijken:

  • Amazon laat zien hoe je dit paarse, zwart-witte yin yang zon- en maanwandtapijt kunt tentoonstellen.
  • All Posters biedt een giclee-print met een vechtsportfiguur tegen een oranje zon en een paarse maan yin yang-symbool.
  • Direct uit Mexico verkoopt een metalen yin yang sculptuur voor de muur van de zon en de maan.
Zon en maan tapijt zwart en wit
Zon en maan tapijt zwart en wit

Volle zonontwerpen

Een yin yang-ontwerp in de volle zon bevat geen maanafbeeldingen. In plaats daarvan gebruikt dit type ontwerp een vrij eenvoudige yin yang als het midden van het stuk en omringt het met de stralen van de zon. Je vindt deze ontwerpen in verschillende kleuren en stijlen. Als uw feng shui-consulent u vertelt dat uw omgeving geen yang-energie heeft, kan het toevoegen van een yin yang-zon op een strategische locatie een manier zijn om deze te vergroten.

Hier zijn enkele voorbeelden van ontwerpen in de volle zon:

  • Society 6 biedt een zwart-wit yin yang-symbool met zwarte zonnestralen rond de symbolen.
  • DeviantArt.com toont een geweldig yin yang-beeld dat leden gebruikten voor tatoeages.
  • Amazon biedt een zon-yin-yang-muursticker in tribale kunststijl.

Redbubble heeft een zon yin yang kunstbordontwerp dat aan je muur kan worden getoond

Muurkunst vinylsticker
Muurkunst vinylsticker

Populaire inspirerende Yin Yang Sun-ontwerpen

Je kunt een flink aantal op de zon geïnspireerde yin yang-kunstwerken vinden. Voeg er een toe aan je huis voor de schoonheid en inspiratie die dit universele symbool te bieden heeft.

Aanbevolen: