Tien hobby's voor gepensioneerden

Inhoudsopgave:

Tien hobby's voor gepensioneerden
Tien hobby's voor gepensioneerden
Anonim
Avonturen in koken
Avonturen in koken

Je hebt het grootste deel van je volwassen leven uitgekeken naar je pensioen, maar na een paar jaar verveel je je. Pensioenhobby’s kunnen de oplossing zijn. Bekijk enkele van de beste hobby's voor senioren, zoals reizen, vrijwilligerswerk of koken. Vind je passie en ga ermee aan de slag.

Tien pensioenhobby's

Zelfs als sommige hiervan op het eerste gezicht niet aanspreken, probeer ze dan allemaal uit als je eenmaal met pensioen bent. Je denkt bijvoorbeeld dat je niet van koken houdt, maar het kan zijn dat je het nooit prettig vond om op een bepaalde tijd een ma altijd op tafel te moeten krijgen. Met pensioen gaan kan ertoe bijdragen dat taken die ooit vervelend waren, worden omgezet in leuke, ontspannende activiteiten.

1. Reizen

Er is geen betere tijd om veel te reizen dan tijdens de vervroegde pensionering. Zonder werkverplichtingen en kinderen die allemaal volwassen zijn, bieden de eerste jaren van pensionering een gouden kans om de wereld rond te reizen. Of u nu dicht bij huis kampeert voor ontspanning, of verre bestemmingen bezoekt waar u eerder in uw leven nooit de tijd voor heeft genomen: reizen kan een eye-openende ervaring zijn. Houd er rekening mee dat reizen niet veel geld hoeft te kosten. Zelfs sommige buitenlandse bestemmingen zijn redelijk betaalbaar (als je eenmaal voor de vliegtickets hebt betaald), omdat de lokale economie heel anders is dan die in de VS.

2. Vrijwilliger

Vrijwilligerswerk doen, of het nu één keer per week is in de plaatselijke bibliotheek of elke dag in een kindercentrum, kan uw leven verrijken en tegelijkertijd een drastisch verschil maken in de levens van anderen in uw gemeenschap. Veel mensen noemen de eerste reden om geen vrijwilligerswerk te doen het gebrek aan vrije tijd, waardoor pensioen een geweldige tijd van het leven wordt om vrijwilligerswerk te doen. Zoek naar mogelijkheden om een verschil te maken bij lokale instellingen, maar ook bij scholen, ziekenhuizen en non-profitorganisaties.

3. Kunst en ambacht

Misschien heb je je hele leven al gequilt, of heb je sinds de tekenles op de lagere school geen penseel meer ter hand genomen, maar met pensioen gaan is het moment om nieuwe dingen te proberen! Probeer nieuwe artistieke en creatieve inspanningen, of perfecte inspanningen waar u uw hele leven plezier aan heeft beleefd met de extra tijd die u tot uw beschikking heeft na uw pensionering. Enkele ideeën voor knutselactiviteiten die u kunt uitproberen zijn:

  • Verf
  • Designsieraden
  • Kruissteek, borduur of brei
  • Quilt of naai
  • Aardewerk maken
  • Leer mandenvlechten of stoelstoken
  • Leer houtbewerking
  • Maak glas-in-loodprojecten
  • Ontwerpbonsai

Deze activiteiten zijn niet alleen een geweldige manier om jezelf bezig te houden, maar ze kunnen ook talloze cadeaus opleveren voor vrienden en familie.

4. Muziek/Theater/Dans

Of je nu samen met het publiek, de spelers op het podium of het theaterpersoneel kaartjes en lichtjes aanneemt, betrokken raken bij podiumkunsten kan heel leuk zijn. Als je zelf wilt meedoen, bel dan een aantal lokale gemeenschapstheaters en gemeenschapscentra om te zien welke mogelijkheden er zijn. Als je wilt genieten van het harde werk van anderen, richt dan een club op waar jij en je vrienden één keer per maand of één keer per week naar een optreden gaan.

5. Clubs/verenigingen

Verschillende clubs en verenigingen kunnen sociale interactie en leuke activiteiten voor senioren bieden. Of je nu lid bent van een nationale organisatie als de Red Hat Society, of zelf een kleine plaatselijke club opricht, zoals een wekelijkse kaartspelclub, dit soort activiteiten biedt waardevolle interactie voor senioren.

6. Oefening

Oefening kan elke vorm aannemen! Met pensioen gaan is het perfecte moment om in vorm te komen, of om ervoor te zorgen dat u in vorm blijft als u al in goede conditie bent. Begin met een trainingsroutine met weinig impact; Maak bijvoorbeeld een ochtendwandeling of een middagje zwemmen, of doe dagelijks yoga- of tai chi-oefeningen. Fit blijven betekent niet dat je marathons moet lopen, het betekent alleen dat je van de bank moet opstaan.

7. Koken

Bakken en koken kunnen heel leuk zijn als je de tijd neemt om ervan te genieten. Lees kookboeken of tijdschriften, of kijk naar kookprogramma's op de televisie voor inspiratie, en probeer daarna een aantal recepten uit die je echt aanspreken. Als je iets maakt waarvan je niet kunt wachten om het te eten, geniet je meer van het kookproces. Het is ook erg leuk om gebak te maken en als verrassing naar de buren te brengen, of een speciale taart te bakken voor de verjaardag van een familielid. Al deze gebaren zullen zeer gewaardeerd worden.

8. Het buitenleven

Heb je altijd al interesse gehad in vogels of bloemen, maar heb je nooit de tijd gehad om er echt over te leren? Gepensioneerden kunnen na hun pensionering veel hobby's uitoefenen, waaronder een hernieuwde waardering voor buitenactiviteiten. Hoewel het beklimmen van een berg waarschijnlijk niet wordt aanbevolen door uw arts, is een wandeling over een promenade door wetlands een goede oefening en interessant vanuit milieuoogpunt.

9. Leer

Wat u ook deed vóór uw pensionering, u kunt het aan de jongere generatie leren. Of leer een van je hobby's, zoals breien of bakken. Programma's voor volwasseneneducatie zijn vaak op zoek naar parttime avondinstructeurs voor dit soort cursussen, en hoewel ze geen voltijds inkomen opleveren, kan het geven van dit soort lessen een perfecte activiteit zijn voor gepensioneerden.

10. Maak opnieuw verbinding met familie

Het leven is druk, maar pensioen biedt een uitstel van de ratrace. Nodig uw familie vaker uit dan vroeger, of bied aan om elk weekend op uw kleinkinderen te passen, zodat uw kinderen wat tijd voor zichzelf kunnen hebben. Schrijf brieven en stuur foto's naar familieleden die ver weg wonen, of ga vaker bij hen langs. Koop een webcam voor je computer, zodat je kunt chatten met kleinkinderen die ver weg wonen.

Geweldige hobby's voor pensioen

Al met al kan pensioen een tijd van plezier, ontspanning en productiviteit zijn. Sommige van deze tien hobby's voor gepensioneerden zullen waarschijnlijk meer in de smaak vallen dan andere, maar er moet in ieder geval voor ieder wat wils zijn. Of u nu gaat golfen of vrijwilligerswerk doet op een basisschool, u kunt uw eigen gouden jaren verrijken met veel leuke activiteiten tijdens uw pensionering.

Aanbevolen: