Decoreren met antiek: tien stukken om nu tentoon te stellen

Inhoudsopgave:

Decoreren met antiek: tien stukken om nu tentoon te stellen
Decoreren met antiek: tien stukken om nu tentoon te stellen
Anonim
Oude ladekast met voorwerpen op de achtergrond
Oude ladekast met voorwerpen op de achtergrond

Antieke en vintage stukken kunnen je huis een gevoel van geschiedenis geven, maar het gebruik van antiek om te versieren vergt wat vaardigheid. De sleutel is het tentoonstellen van een paar favoriete stukken in elke kamer, waarbij deze oudere items worden gecombineerd met modernere items. Antieke meubels en verzamelobjecten kunnen er tijdloos uitzien als ze vanaf nu worden gecombineerd met je favoriete stukken.

Versieren met antiek meubilair

Antieke dressoirs, dressoirs en andere grote meubelstukken bieden je een plek om een vignet te creëren met een mix van moderne en vintage items. Dit is een leuke manier om antiek eiken meubilair in uw interieur te integreren. Je kunt de bovenkant van het dressoir gebruiken om stukken van verschillende hoogtes tentoon te stellen.

  • Kies een of twee grotere items, zoals lampen of vazen, en omring dat stuk met een verzameling kortere dingen.
  • Verf de muur in een opvallende kleur om de antieke meubels goed te laten uitkomen.
  • Overweeg om een spiegel of een favoriet kunstwerk aan de muur te plaatsen om meer hoogte te creëren.

Neem vintage banken en stoelen mee

Retro woonkamer interieur
Retro woonkamer interieur

Vintage banken en gestoffeerde stoelen bieden een manier om een moderne woning te decoreren met antiek. Je kunt deze vintage gestoffeerde stukken combineren met je gewone meubels, waardoor je huis een verzamelde uitstraling krijgt.

  • Selecteer een of twee felle kleuren of patronen en houd de rest van de kamer redelijk neutraal, zodat je vintage schatten de show kunnen stelen.
  • Het is belangrijk om de staat van deze oudere items te controleren, aangezien de bekleding niet altijd even goed de jaren doorstaat als houten meubilair.
  • Je kunt een kledingstuk altijd opnieuw laten bekleden met een vintage-stijl stof als het vlekken, scheuren of andere beschadigingen vertoont.

Weerspiegel uw woonkamer met een antieke spiegel

Londense flat van binnenhuisarchitect Sarah Vanrenen
Londense flat van binnenhuisarchitect Sarah Vanrenen

Een van de gemakkelijkste manieren om antiek te gebruiken ter decoratie is door een spiegel in je woonkamer te hangen. Het weerspiegelt de rest van uw interieur en omlijst het met een vintage stijl. Omdat een spiegel neutraal is, kun je kleuraccenten toevoegen in de vorm van vintage meubels of moderne accenten. Er zijn veel manieren om een sieraad als dit prachtig in je huis te laten passen.

  • Kies een spiegel met een opvallende lijst. Verguld of gesneden hout kan mooi zijn.
  • Hang de spiegel boven je open haard of een houten meubelstuk om een centraal punt in je woonkamer te creëren.
  • Maak een fotowand rond de spiegel of gebruik schansen om deze aan beide kanten te accentueren.

Charme toevoegen met vintage textiel

Rustige kinderslaapkamer
Rustige kinderslaapkamer

Vintage linnengoed en textiel kunnen een prachtige manier zijn om kleur en patroon toe te voegen en tegelijkertijd te decoreren met antiek. Je kunt vintage stoffen in je hele huis gebruiken als accenten.

  • Maak kussens van antieke stof en plaats ze op je moderne bank.
  • Frame een prachtig stuk antiek borduurwerk in om kunst aan de muur te maken.
  • Gebruik vintage stof als gordijnen in je slaapkamer om een prachtige antieke look te creëren.

Toon een antiek porselein in de slaapkamer

Slaapkamer met porselein dat aan de muur boven het bed hangt
Slaapkamer met porselein dat aan de muur boven het bed hangt

Niemand ziet je antieke porselein in de kast, maar je kunt het aan de slaapkamermuur hangen voor een verrassende en mooie decoratie. Of je nu het porselein van je oma kiest of een paar stukken die je in de loop der jaren hebt verzameld, er zijn veel manieren om deze stijl te laten werken.

  • Kies een paar porseleinen stukken die enigszins van elkaar verschillen, maar ook een vergelijkbaar kleurenschema en vorm hebben.
  • Plaats vazen of kopjes op een ladekast om oorbellen en andere kleine spullen in te bewaren.
  • Speel met de muurkleur om te zien wat het porselein het beste laat uitkomen. Je kunt een contrasterende kleur gebruiken om ze te laten opvallen, of een variatie op de tinten in het patroon voor een samenhangend uiterlijk.

Accenteer een antieke bank met moderne accenten

Antieke bank met modern tintje
Antieke bank met modern tintje

Een antieke bank kan moeilijk lijken om op een moderne manier te stylen, maar het is eigenlijk een heel handig item in een moderne woning. Plaats de bank in uw hal of foyer zodat mensen deze kunnen gebruiken om laarzen uit te trekken of schoenen te strikken.

  • Als je een antieke eiken bank hebt, zorg er dan voor dat de prominente houtnerf het hoofdpatroon in die kamer is. Omring het met effen kleuren.
  • Vernieuw het uiterlijk van een antieke bank door er opvallend moderne kussens op te leggen en deze te omringen met hedendaagse foto's of kunst aan de muur.
  • Geef een oude bank een vernieuwde look met nieuwe kussens en opbergmanden.

Houd de tijd bij in vintage stijl

Als je klokken verzamelt of gewoon één mooie antieke klok hebt, laat deze mooie uurwerken dan het middelpunt van een kamer worden. Er zijn veel manieren om dit te doen.

  • Plaats een verzameling kleine klokken, zoals vintage wekkers of bureauklokken, op elk oppervlak. Door verschillende kleine stukjes samen te groeperen, krijgen ze visueel gewicht.
  • Omring een antieke wandklok met eenvoudige kunst of foto's die hem aanvullen zonder de aandacht af te leiden van het uurwerk.
  • Zet een antieke pendule op een plank of oppervlak en flankeer hem met kandelaars.

Gebruik een antieke schommelstoel in een moderne kinderkamer

Antieke rocker in een moderne kinderkamer
Antieke rocker in een moderne kinderkamer

Hoewel veiligheidsnormen het moeilijk kunnen maken om antiek te gebruiken om een moderne kinderkamer te decoreren, kun je nog steeds een oude schommelstoel gebruiken om stijl en een gevoel voor geschiedenis toe te voegen. Het is vandaag de dag net zo handig voor het wiegen van baby's als een eeuw geleden.

  • Update het uiterlijk van een oude rocker met een laagje felgekleurde verf. Het is het beste om mooie antieke meubelen niet te schilderen, maar veel rockers zijn intensief gebruikt en waren in het begin niet duur.
  • Omring de antieke schommelstoel met moderne accenten, zoals een eigentijdse wieg en beddengoed met opvallende patronen.
  • Voeg een kleurrijk, modern kussen toe aan de vintage schommelstoel voor een vernieuwde stijl.

Wees creatief met een vintage fiets

Wekkers op de rommelmarkt
Wekkers op de rommelmarkt

Vintage sportartikelen zoals fietsen, ski's, sneeuwschoenen en andere uitrusting kunnen prachtige antieke decoraties worden. Er zijn veel manieren om deze stukken in je interieur te gebruiken.

  • Hang een fiets aan de muur om je moderne kamer een vintage flair te geven. Dit is vooral leuk in een woonkamer.
  • Plaats een oude fiets of ander materiaal buiten je voordeur. Dit is een speelse manier om mensen bij je thuis te verwelkomen.
  • Als je de ruimte hebt, gebruik dan een oud fietsframe om handdoeken op te hangen en beddengoed op te hangen in een slaapkamer of badkamer.

Antieke meubels in de badkamer hergebruiken

Woonkamer met vintage fiets aan de muur
Woonkamer met vintage fiets aan de muur

De badkamer is misschien niet de eerste plek waar je denkt aan decoreren met antiek, maar er zijn veel creatieve manieren om wat historische charme aan deze praktische kamer toe te voegen. Een van de beste is het hergebruiken van oude meubels en deze te gebruiken als antieke badkamermeubel.

  • Kies een stuk met voldoende oppervlak en de juiste hoogte voor de badkamer.
  • Voeg een gootsteen toe om te voorkomen dat je in de bovenkant van een speciaal stuk snijdt.
  • Overweeg om marinelak of een beschermende oppervlaktebehandeling toe te voegen, zodat het hout niet door water wordt beschadigd.

Versier je hele huis met antiek

Of je nu een slaapkamer in vintage-stijl creëert of gewoon een gevoel van tijdloze charme aan je moderne woonkamer toevoegt, er zijn veel manieren om antiek in je interieur te gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het is gemakkelijk om je favoriete stukken in en uit verschillende kamers te draaien voor een leuke en frisse look. Laat je collecties en schatten overal in huis zien.

Aanbevolen: