Beste plaatsen om haar te doneren en een korte handleiding

Inhoudsopgave:

Beste plaatsen om haar te doneren en een korte handleiding
Beste plaatsen om haar te doneren en een korte handleiding
Anonim
Afbeelding van een haardonatie in een paardenstaart
Afbeelding van een haardonatie in een paardenstaart

Haar doneren is een geweldige, goedkope manier voor mensen om betrokken te raken bij een goed doel. De meeste haardonaties zijn afkomstig van kinderen die andere kinderen willen helpen; iedereen kan echter haar doneren. Of je het nu alleen doet of een haarknip- en donatie-evenement bijwoont, je zult er nooit spijt van krijgen iemand in nood te helpen.

Sloten van liefde

Locks of Love is misschien wel de bekendste en langstlopende liefdadigheidsinstelling voor haardonatie. De missie van Locks of Love is het maken van haarprothesen voor financieel achtergestelde kinderen die door welke ziekte dan ook langdurig haarverlies lijden. Haardonaties moeten minimaal 25 cm lang zijn en gebonden zijn in een paardenstaart of vlecht. Alle haarkleuren (behalve grijs) en texturen zijn welkom. U kunt zelfs uw gepermanent of gekleurd haar doneren, zolang het niet beschadigd is. Als u het haardonatieformulier van de Locks of Love-website kunt afdrukken, doe dat dan. Je hebt het echter niet nodig om haar te doneren. In plaats daarvan kunt u uw naam en adres op een groot vel papier afdrukken en dit samen met het haar opsturen naar:

Locks of Love

234 Southern Blvd. West Palm Beach, FL 33405-2701

Vrouw doneert haar
Vrouw doneert haar

Pruiken voor kinderen

Wigs for Kids is er om kinderen te helpen die worstelen met de gevolgen van haarverlies veroorzaakt door welke aandoening dan ook, waaronder brandwonden, kanker of alopecia. Net als Locks of Love biedt Wigs for Kids haarsystemen. Dankzij de haarsystemen die ze bieden, kan een kind normale activiteiten ondernemen zonder zich zorgen te hoeven maken of het haar zal vallen. Kinderen kunnen zelfs gaan zwemmen in een Wigs for Kids haarsysteem. Deze organisatie heeft haarlengtes van 30 cm nodig, maar accepteert geen grijs of chemisch behandeld haar. Wigs for Kids werkt samen met honderden salons in de VS die gratis of met korting diensten aanbieden aan mensen die haar doneren aan dit goede doel. Zodra u uw haar heeft laten knippen en het benodigde formulier heeft gedownload, kunt u uw haar sturen naar:

Pruiken voor kinderen - Haardonatie

24231 Center Ridge RoadWestlake, Ohio 44145

Maggie's Pruiken 4 Kinderen van Michigan

Wigs 4 Kids is een non-profitorganisatie die kinderen van 18 jaar en jonger helpt die in Michigan wonen en aan haaruitval lijden. Hoewel het programma zich richt op de staat Michigan, reikt de reikwijdte ervan verreikend. Het wellnesscentrum van de organisatie biedt niet alleen haarsystemen voor kinderen, maar biedt ook paramedische gezondheidszorg en holistische ondersteuningsdiensten. Haardonaties aan Maggie's Wigs for Kids moeten minimaal tien centimeter bedragen. Haar mag niet chemisch worden behandeld of gekleurd en mag niet meer dan 10% grijs zijn. Als u in Michigan woont, kunt u Go Green Salon bezoeken, gelegen naast het wellnesscentrum. Ze vragen $ 40 voor een consult, knippen en stylen, maar 50% van de vergoeding gaat rechtstreeks naar Maggie's Wigs 4 Kids, samen met je paardenstaart. Als u niet in de buurt woont, kunt u uw donatie mailen naar:

Wigs 4 Kids - Haardonatie

30126 Harper Ave. St. Clair Shores, MI 48082

Bruine haarvlechtdonatie op een kussen
Bruine haarvlechtdonatie op een kussen

Kinderen met haaruitval

Children With Hair Loss is een non-profitorganisatie voor haardonatie die pruiken verstrekt aan kinderen in nood in de hele VS. Het programma biedt zowel haarvervangingspakketten voor de lange termijn als kortetermijnopties voor kinderen die tijdelijk hun haar zijn kwijtgeraakt. De organisatie ondersteunt zichzelf door genereuze donaties, samenwerking met de gemeenschap en door merkartikelen te verkopen. Als je een haardonatie wilt doen, zorg er dan voor dat je paardenstaart minstens twintig centimeter lang is en stuur deze naar:

Kinderen met haarverlies

12776 S. Dixie Hwy. S. Rockwood, MI 48179

Een jong meisje met kanker zit op de schoot van haar moeder
Een jong meisje met kanker zit op de schoot van haar moeder

Haar dat we delen

Hair We Share is een liefdadigheidsorganisatie die haardonaties accepteert die worden gebruikt om pruiken te maken voor volwassenen en kinderen die last hebben van haarverlies veroorzaakt door medische redenen. De groep brengt geen kosten in rekening voor pruikontvangers. Deze groep vereist een minimale donatie van $ 25 bij elke ingediende haardonatie. U kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan hun paardenstaartvolgprogramma door een financiële bijdrage van minimaal $ 125 te leveren wanneer u uw gedoneerde haar indient. Als u aan dit programma deelneemt, krijgt u een foto te zien van de pruik die van uw haar is gemaakt. Om te doneren dient u eerst een donatieformulier in via de website van Hair We Share. Stuur dan je haar naar:

Hair We Share

4 Expressway Plaza SuiteLL14 Roslyn Heights, NY 11577

Engelenhaar voor kinderen (Canada)

Angel Hair for Kids is een tak van Stichting A Child's Voice. De stichting zelf heeft verschillende programma's, waaronder Angel Hair. Angel Hair verzorgt haar voor financieel achtergestelde kinderen in Canada. Als u in Canada bent en wilt helpen, kunt u uw haardonatie sturen naar:

3034 Palstan Rd., Suite 301

Mississauga, ONL4Y 2Z6

Algemene vereisten voor het doneren van haar

Voordat je je haar afknipt en opstuurt, zorg ervoor dat je de donatievereisten van het goede doel van je keuze controleert. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen voor alle organisaties die haar accepteren:

  • Haar moet in een paardenstaart of vlecht worden gedaan en boven de paardenstaarthouder worden geknipt.
  • De vereisten voor de donatielengte variëren van 20 tot 30 centimeter.
  • Krullend haar kan vóór het meten worden steil gemaakt om aan de donatievereisten te voldoen.
  • Lagen zijn doorgaans oké, zolang de kortste laag maar minimaal de minimaal vereiste lengte heeft.
  • Haar moet schoon en droog zijn.
  • Haar kan niet chemisch worden veranderd.
  • Haar moet natuurlijk zijn - synthetische stoffen worden doorgaans niet geaccepteerd.
  • Haar dat van de vloer komt, is onbruikbaar.
  • Je afgeknipte paardenstaart of vlecht moet worden verpakt in een plastic zakje met ritssluiting en vervolgens in een gewatteerde envelop worden gedaan
  • Hoewel het over het algemeen niet verplicht is, wordt het altijd op prijs gesteld als u samen met uw haar een kleine donatie stuurt om de kosten voor de organisatie te helpen dekken.

Zorg ervoor dat u alle instructies zorgvuldig leest en opvolgt. Als u dat niet doet, kan de organisatie uw haar niet gebruiken en gaat het verloren.

Vrouw snijdt en snijdt haar voor donatie
Vrouw snijdt en snijdt haar voor donatie

Haardonatiebedrijven vinden

Veel kapsalons werken samen met haardonatieorganisaties, hetzij om cut-a-thon-evenementen te organiseren, hetzij om op doorlopende basis individuele donaties te accepteren. Als je liever naar een salon bij jou in de buurt gaat om je donatie te doen in plaats van het zelf te knippen, moet je wat onderzoek doen.

  • Neem contact op met het goede doel waaraan u wilt doneren en vraag of zij geplande evenementen of salonpartners bij u in de buurt hebben. Sommige Great Clips-salons accepteren bijvoorbeeld haardonaties voor Wigs for Kids.
  • Neem contact op met salons bij jou in de buurt en vraag of zij samenwerken met haardonatiegroepen. Zo niet, vraag dan of het salonpersoneel weet waar u haar kunt doneren in de buurt van uw woonplaats.

Zelfs als u geen lokale salon kunt vinden die een relatie heeft met een van de liefdadigheidsinstellingen, vindt u er misschien wel een die met u samenwerkt om ervoor te zorgen dat uw haar wordt geknipt in overeenstemming met de organisatie waarbij u bent aangesloten. Ik wil graag doneren.

Een levensveranderende donatie

Als u een donatie wilt doen met een meetbare, vrijwel onmiddellijke impact, dan is dit de oplossing. Haar doneren aan kinderen met haaruitval is een genereus gebaar met een betekenisvolle impact. Een gift aan een van deze liefdadigheidsinstellingen voor haardonatie is een tastbare bijdrage die iemands leven onmiddellijk ten goede kan veranderen.

Aanbevolen: