Een korte handleiding voor het militaire en gezinslevenconsulentprogramma

Inhoudsopgave:

Een korte handleiding voor het militaire en gezinslevenconsulentprogramma
Een korte handleiding voor het militaire en gezinslevenconsulentprogramma
Anonim
Soldaat praat met een professional in de geestelijke gezondheidszorg
Soldaat praat met een professional in de geestelijke gezondheidszorg

Leden van de militaire dienst en hun gezinnen ervaren unieke stressfactoren, waaronder frequente verhuizingen, inzet in actieve dienst, spanningen in het huwelijk en aanpassingsproblemen. Het Military and Family Life Consultant Program (MFLC) wordt aangeboden door het Ministerie van Defensie (DOD) om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Het biedt adviesdiensten door erkende professionals die gespecialiseerd zijn in het helpen van militair personeel en hun gezinsleden. Lees meer over wat het programma omvat en hoe u diensten kunt zoeken.

Het militaire en gezinslevenconsulentprogramma

Het MFLC-programma is beschikbaar voor leden in actieve dienst, de Nationale Garde of reserveleden, of DOD-burgers, en directe familieleden of overlevende familieleden. Alle diensten worden gratis aangeboden, wat betekent dat een gebrek aan financiën u er nooit van kan weerhouden de steun te krijgen die u en uw gezin nodig hebben.

Wat het programma omvat

MFLC-consultants zijn erkende master- of doctoraatsadviseurs die 'niet-medische begeleiding' bieden. Niet-medische counseling is counseling die verband houdt met problemen die geen ernstige geestelijke gezondheidsproblemen omvatten. Dit betekent dat de MFLC-consulenten hulp bieden bij vraagstukken op het gebied van onder meer:

  • Relatieproblemen
  • Crisisinterventie
  • Stressbeheersing
  • Rouw en verlies
  • Ouderschapsproblemen
  • Werkgelegenheidsproblemen
  • Problemen met aanpassing van de implementatie

Nogmaals: deze diensten zijn gratis beschikbaar voor serviceleden en hun naaste families. Er zijn adviseurs beschikbaar, zowel op als buiten militaire bases, en zij kunnen individuele begeleiding, echtparen en gezinsbegeleiding bieden. Counselors kunnen ook presentaties geven aan eenheden die verband houden met kwesties zoals hierboven vermeld.

Depressieve soldaat zittend op de bank met zijn vrouw
Depressieve soldaat zittend op de bank met zijn vrouw

Wat het programma niet bevat

Omdat het MFLC-programma niet-medische begeleiding biedt, zijn diensten zoals de volgende niet inbegrepen:

  • Behandeling voor ernstigere psychische problemen, zoals posttraumatische stressstoornis (PTSS)
  • Suïcidale of moorddadige gedachten
  • Seksueel geweld
  • Kindermisbruik
  • Huiselijk geweld
  • Alcohol- of drugsmisbruik

Aan het begin van de MFLC-diensten zal een adviseur uw situatie beoordelen. Als zij vaststellen dat uw zorgen buiten de reikwijdte van het programma vallen, zullen zij u passende verwijzingen geven naar andere aanbieders van gedragsmatige gezondheidszorg.

MFLC voor kinderen

De MFLC biedt ook diensten specifiek voor kinderen. Counselors die gespecialiseerd zijn in gedragsproblemen bij kinderen en jongeren bieden hulp bij problemen zoals:

  • Schoolaanpassing
  • Communicatie tussen ouders en kinderen
  • Gedragsproblemen
  • Aanpassing scheiding en hereniging
  • Problemen met het gevoel van eigenwaarde
  • Communicatie en levensvaardigheden

Deze diensten zijn te vinden op locaties zoals kinderontwikkelingscentra, op installaties gebaseerde jeugd- en tienercentra, openbare scholen op en buiten de installatie, en jeugdkampen.

Dochter knuffelen soldaat
Dochter knuffelen soldaat

Is het MFLC-programma vertrouwelijk?

Services die door het MFLC-programma worden geleverd, zijn vertrouwelijk. De carrière van uw servicelid zal niet worden beïnvloed als u hulp zoekt. Services worden niet gerapporteerd aan het commando en hebben ook geen invloed op de veiligheidsmachtiging van uw servicelid.

Uitzonderingen op de privacy zijn onder meer vermoedelijke mishandeling binnen het gezin, zoals kindermishandeling of verwaarlozing, gevaar voor zichzelf of anderen, of illegale activiteiten.

Hoe u met services kunt beginnen

Een manier waarop u kunt beginnen met de diensten die door het MFLC-programma worden aangeboden, is door uw bevelvoerende officier te vragen hoe u contact kunt opnemen met de MFLC waar u gestationeerd bent, of waar uw gezin woont als u uitgezonden bent.

U kunt ook telefonisch contact opnemen met adviseurs door te bellen naar (866) 966-1020, door een e-mail te sturen naar [email protected] of door gebruik te maken van de online chatroom.

Hoe u een MFLC-programmaadviseur wordt

Als je geïnteresseerd bent om counselor te worden bij het MFLC-programma, is de eerste stap het voltooien van een vierjarige bacheloropleiding. Daarna zou je een graduate programma moeten voltooien, zoals een doctoraat in de psychologie of een masterdiploma op gebieden als counseling, huwelijks- en gezinstherapie, of sociaal werk. Een deel van de graduate training omvat een stage waarbij je wordt begeleid door een erkende aanbieder van geestelijke gezondheidszorg. Na het behalen van uw diploma kan het zijn dat u, afhankelijk van uw rechtsgebied, aanvullend klinisch werk onder toezicht moet doen. Het einde van het proces omvat doorgaans het afleggen van een licentie-examen en het verkrijgen van een licentie om in uw staat of rechtsgebied te oefenen.

Gebruik uw ondersteuningsnetwerk

Als je in het leger zit, hebben zowel jij als je gezin te maken met extra stressoren die burgerfamilies niet verdragen. Er zijn echter diensten beschikbaar om u te helpen, en het gebruik van deze diensten kan u helpen extra problemen op de weg te voorkomen. Het MFLC-programma biedt specifieke hulp voor dit doel, en degenen die aan het programma hebben deelgenomen, hebben de diensten als nuttig ervaren.

Aanbevolen: