17 beste plaatsen om voorzichtig gebruikt speelgoed te doneren

Inhoudsopgave:

17 beste plaatsen om voorzichtig gebruikt speelgoed te doneren
17 beste plaatsen om voorzichtig gebruikt speelgoed te doneren
Anonim
Vrijwilliger die donatie van knuffeldieren accepteert
Vrijwilliger die donatie van knuffeldieren accepteert

Naarmate uw kinderen ouder worden, zullen ze waarschijnlijk ontgroeien of zich vervelen met veel speelgoed dat in perfecte staat verkeert. In plaats van ze weg te gooien of in je kasten te laten liggen om ruimte in te nemen en stof te vergaren, kun je overwegen om ze te delen met organisaties die kunnen helpen ze in handen te krijgen van jongeren die ze enorm zullen waarderen en goed zullen gebruiken.

Waar kunt u gebruikt speelgoed doneren

Veel soorten non-profitorganisaties accepteren donaties van speelgoed. Sommige liefdadigheidsgroepen verkopen gedoneerd speelgoed, steun bieden aan een goed doel en tegelijkertijd veel gezinnen helpen speelgoed voor hun kinderen te betalen dat ze anders niet zouden kunnen kopen. Anderen verdelen het speelgoed dat zij ontvangen rechtstreeks onder kansarme jongeren. Weer anderen stellen het speelgoed beschikbaar voor kinderen die van hun diensten gebruik maken en zorgen voor amusement in moeilijke tijden. Er zijn veel plaatsen waar u rekening mee moet houden als u gebruikt speelgoed wilt doneren.

Kringloopwinkels

Charitatieve groepen zoals Goodwill, het Leger des Heils, de St. Vincent de Paul Society en anderen accepteren donaties van alle soorten tweedehands artikelen, inclusief speelgoed, voor wederverkoop in kringloopwinkels. De meeste van dit soort winkels ontvangen donaties tijdens hun standaarduren, maar ook via brievenbussen die in verschillende gebieden binnen de gemeenschappen die zij bedienen zijn geplaatst.

Schuilplaatsen

Als uw gemeenschap een opvangcentrum heeft voor overlevenden van huiselijk geweld of een daklozenopvangcentrum dat gezinnen accepteert, overweeg dan om speelgoed dat uw kind niet langer wil of nodig heeft met de organisatie te delen. Dit soort opvangcentra werken met een klein budget en zijn sterk afhankelijk van donaties. Speelgoed kan een belangrijk onderdeel zijn van het genezingsproces voor kinderen in deze moeilijke situatie.

Speelgoeddonaties voor kinderen in opvangcentra
Speelgoeddonaties voor kinderen in opvangcentra

Kerk-, synagoge- en moskee-dagopvangcentra

Veel religieuze organisaties organiseren non-profit dagopvang- en moederdaguitjesprogramma's. Velen van hen accepteren speelgoeddonaties die geschikt zijn voor de leeftijdsgroep jongeren die aan hun programma's deelnemen.

Bibliotheken

Je denkt waarschijnlijk dat de bibliotheek eenvoudigweg een plek is waar je boeken kunt doneren, maar veel ervan hebben ook uitleenprogramma's voor speelgoed, vooral voor jongere kinderen. Het is de moeite waard om uw plaatselijke vestiging te bellen.

Kunstscholen

Als je wilt dat je speelgoed een nieuw leven krijgt, overweeg dan om het aan jonge kunstenaars te doneren. Velen willen heldere en kleurrijke items om hun projecten te verfraaien. Wie weet? Je oude speelgoed kan ooit een meesterwerk worden.

Operatie Thuisfront

Deze organisatie helpt militaire gezinnen in nood met een breed scala aan programma's. Neem contact met hen op voor meer informatie over lokale families en programma's die graag speelgoeddonaties willen ontvangen.

Musea

Geloof het of niet, er zijn verschillende musea in de Verenigde Staten die uw donaties zouden verwelkomen om hun tentoonstellingen te verbeteren. Deze omvatten het Strong Museum of Play en het Tulsa Children's Museum. Neem rechtstreeks contact op met elk museum om de specifieke vereisten te bekijken. Je speelgoed hoeft niet in perfecte staat te zijn.

Kinderziekenhuizen

Zie je er een met speelgoed in de wachtkamer? Waarschijnlijk zijn ze gedoneerd. Wanneer u te maken krijgt met medische behandelingen - of gewoon wacht op een familielid - zullen de meesten de afleiding die uw donatie kan bieden, verwelkomen.

Vrijwilligers accepteren speelgoeddonaties in een magazijn
Vrijwilligers accepteren speelgoeddonaties in een magazijn

Bevorderprogramma's

Pleegkinderen worden vaak van huis tot huis vervoerd, en veel pleeggezinnen hebben niet veel extra geld om aan speelgoed uit te geven. Daarom hebben organisaties als Foster Cares altijd donaties nodig. Neem contact op met uw plaatselijke afdeling voor sociale diensten om een soortgelijk programma bij u in de buurt te vinden.

Kleuterscholen en kinderdagverblijven

Als u op zoek bent naar een belastingafschrijving, kunt u deze mogelijk niet krijgen door gebruikt speelgoed aan een plaatselijke kinderdagverblijf of kleuterschool te geven, tenzij het een non-profitorganisatie is. Deze organisaties zullen er echter zeker gebruik van maken en de kinderen die zij dienen zullen genieten van uw geschenk. Neem eerst contact op met elk afzonderlijk kinderdagverblijf en elke kleuterschool, aangezien sommigen misschien niet geïnteresseerd zijn om het speelgoed van u af te nemen. Anderen gebruiken ze misschien niet op hun werkplek, maar geven het speelgoed misschien graag mee in een donatiebox voor ouders als ze hun kinderen komen afzetten en ophalen.

Speelgoed voor peuters

Deze nationale organisatie heeft een pagina op hun website waar u uw lokale campagne kunt vinden. Dit programma, gesponsord door het Amerikaanse Korps Mariniers, verzamelt nieuw en gebruikt speelgoed als cadeau voor behoeftige kinderen tijdens de kerstperiode.

Steun voor gezinnen met speelgoeddonaties aan kinderen
Steun voor gezinnen met speelgoeddonaties aan kinderen

Knuffeldieren voor noodgevallen

Deze liefdadigheidsorganisatie die troost biedt aan kinderen in traumatische situaties door middel van speelgoed, boeken, kleding en dekens. Lokale afdelingen nemen graag donaties aan van zacht gebruikt speelgoed, vooral knuffels.

Tweedekansspeelgoed

Deze organisatie zet zich in voor het verstrekken van speelgoed aan kinderen die op of onder de armoedegrens leven in delen van New Jersey, New York, Pennsylvania en Virginia. Ze verzamelen uitsluitend plastic speelgoed en moeten alle onderdelen inclusief batterijen bij zich hebben. Ze hebben ook speelgoed nodig dat geen kleine onderdelen bevat. Er zijn afleverlocaties waar je het speelgoed naartoe kunt brengen, maar zij regelen ook het afleveren bij een lokale organisatie als je er 50 of meer kunt ophalen.

Lokale organisaties

Er zijn veel kleine, lokale organisaties die speelgoeddonaties accepteren, maar deze informatie staat mogelijk niet op hun website of in openbare brochures. Een gemakkelijke manier om deze organisaties te vinden is via de website van Donation Town. Voer gewoon uw postcode in en u krijgt een lijst met organisaties die een ophaalservice bieden voor uw type donatie, inclusief speelgoed.

Spullen dierendonatie
Spullen dierendonatie

Politie en brandweer

Praat met de plaatselijke politie en brandweer over de vraag of zij gebruikt speelgoed bij de hand willen hebben. Als kinderen op het station moeten zijn als hun gezin met een crisis te maken heeft, is het erg handig als het personeel wat speelgoed heeft waarmee de kinderen kunnen spelen om hun gedachten bezig te houden. Knuffels zijn zeker een goede optie, maar elk soort speelgoed kan ook werken.

Onlinesites

Je kunt een site als Freecycle gebruiken om je speelgoed op te sommen en aan mensen te geven die het willen hebben. U kunt hetzelfde doen en ze gratis vermelden op verkoopsites zoals Facebook Marketplace, Craigslist en Nextdoor. Er zijn ook enkele apps op je smartphone waarmee je gratis gebruikt speelgoed kunt weggeven, zoals Listia en OfferUp. Een andere manier om speelgoed te doneren is door wat je hebt gewoon op je eigen persoonlijke Facebook-pagina te plaatsen. Vrienden en familie die je bericht lezen, kennen misschien mensen in nood die het speelgoed willen hebben, of kennen lokale liefdadigheidsinstellingen die het willen afnemen.

Dierenopvangcentra

Sommige dierenasielen nemen graag knuffels mee, op voorwaarde dat ze veilig zijn voor hun dieren. Dat betekent knuffelbeesten die geen kleine onderdelen hebben, zoals knoopogen, die kunnen worden afgerukt en ingeslikt. Ze mogen ook niet gevuld zijn met materialen die schadelijk kunnen zijn voor de dieren. Net zoals honden genieten van het spelen en het verscheuren van knuffels, zullen velen het ook gewoon leuk vinden om iets zachts te hebben om mee te knuffelen om hun kennelstress te verminderen, en katten en kleine huisdieren zullen hetzelfde doen. Praat eerst met je opvangcentrum over welk soort speelgoed ze meenemen.

Speelgoed voorbereiden om te doneren

Elke organisatie die gedoneerd speelgoed in ontvangst neemt, heeft richtlijnen voor welke soorten items worden geaccepteerd. De meesten vragen dat donaties in goede staat zijn en goed werken, simpelweg omdat ze niet over de middelen beschikken om kapotte items te repareren. Sommigen aarzelen om gebruikte knuffels te accepteren vanwege bezorgdheid over de kans op overdracht van ziektekiemen.

Controleer of de organisatie gebruikt speelgoed accepteert

Voordat je tweedehands speelgoed afgeeft bij een non-profitorganisatie, bel je om te verifiëren dat de soorten items die je wilt geven, dingen zijn die het bureau nodig heeft. Als de organisatie waarmee u contact opneemt, niet in staat is om te gebruiken wat u wilt doneren, is het waarschijnlijk dat de persoon met wie u spreekt, u kan doorverwijzen naar een andere liefdadigheidsgroep die de spullen die u heeft dringend nodig heeft.

Aanbevolen: