Beste plaatsen om gebruikte boeken van alle soorten te doneren

Inhoudsopgave:

Beste plaatsen om gebruikte boeken van alle soorten te doneren
Beste plaatsen om gebruikte boeken van alle soorten te doneren
Anonim
Doneer boeken
Doneer boeken

Als je planken hebt vol met boeken die je al hebt gelezen en die je waarschijnlijk in de toekomst niet meer zult gebruiken, is er geen reden om ze daar te laten staan en stof te laten vergaren. Als je eenmaal klaar bent met een boek, kan het zeker goed gebruikt worden door een non-profitorganisatie. Sommige goede doelen verkopen gedoneerde boeken om geld in te zamelen, terwijl andere ze gebruiken in projecten of om te delen met mensen in nood. Waar u ook woont, de kans is groot dat veel lokale organisaties uw zacht gebruikte boeken graag goed willen gebruiken!

Scholen

De meeste openbare en particuliere scholen accepteren graag donaties van boeken die geschikt zijn voor de leeftijd en het leesniveau van hun leerlingen. Ze kunnen gebruikte boeken gebruiken om de schoolbibliotheek aan te vullen, aanvullend leesmateriaal voor docenten en leerlingen te verstrekken, of ze te koop aanbieden als fondsenwervingsproject. Sommigen geven misschien zelfs gedoneerde boeken aan kinderen om te bewaren, zodat ze thuis leesmateriaal tot hun beschikking hebben.

Ronald McDonald Huis

Ronald McDonald House is een liefdadigheidsorganisatie die gezinnen een plek biedt om te verblijven als ze te maken krijgen met de ervaring dat hun kind ver van huis in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Ze bieden speelruimtes voor kinderen die bij hun ouders in huis verblijven, dus donaties van boeken, speelgoed en andere spullen die kunnen helpen de dingen zo normaal mogelijk te houden voor de broers en zussen van ernstig zieke kinderen worden zeer op prijs gesteld.

Kinderziekenhuizen

Ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in pediatrische zorg kunnen heel blij zijn met donaties van kinderboeken die hun jonge patiënten kunnen lezen en waarvan ze kunnen genieten. Gedoneerde boeken en speelgoed kunnen urenlang stressverlichting bieden aan kinderen die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. De boeken kunnen beschikbaar worden gesteld aan jonge patiënten, worden verstrekt aan vrijwilligers die de patiënten voorlezen, of in wachtkamers voor familieleden worden geplaatst.

Kinderboekenbanken

Een aantal gemeenschappen heeft boekenbankprogramma's die worden beheerd door lokale liefdadigheidsinstellingen. Een paar voorbeelden zijn The Children's Book Bank in Oregon en Maryland Book Bank. Deze programma's verzamelen gedoneerde kinderboeken en stellen deze beschikbaar voor kinderen in gebieden met lage inkomens. Specifieke programma's variëren per groep, maar een primaire focus is het geven van boeken aan kinderen om te houden, die anders thuis misschien geen toegang zouden hebben tot boeken. Het idee is om de geletterdheidsstatistieken van kinderen te helpen verbeteren door ervoor te zorgen dat er boeken in de huizen van alle kinderen zijn, zowel voor hen om te lezen als zodat volwassenen (of oudere kinderen) ze kunnen voorlezen.

meisje verpakt boeken in kartonnen doos
meisje verpakt boeken in kartonnen doos

Vrouwenopvang

Vrouwenopvanghuizen vangen vaak vrouwen en kinderen op die vluchten uit woonsituaties waarin hun leven in gevaar is als gevolg van huiselijk geweld. Hun bewoners verlaten vaak het huis met niets anders dan de kleding die ze dragen. Als gevolg hiervan accepteren deze organisaties veel soorten gedoneerde artikelen, waaronder benodigdheden en artikelen om kinderen bezig te houden, zoals boeken. Als er een plaatselijk opvangcentrum bij u in de buurt is, kunt u eenvoudig bellen en vragen of zij de kinderboeken willen ontvangen die u kunt doneren.

Jeugdgroepen

Kerkelijke jeugdgroepen en jeugdserviceclubs houden vaak rommelmarkten als een manier om geld in te zamelen voor zendingsreizen en andere soorten activiteiten. Omdat boeken populaire artikelen zijn, zal elke groep die zich voorbereidt op een werfverkoop om geld in te zamelen het zeer op prijs stellen om gedoneerde boeken te ontvangen om te verkopen. Sommigen gebruiken misschien ook op geloof gebaseerde boeken of zelfhulpboeken in hun hulpverleningsinspanningen, en verspreiden deze onder mensen die er baat bij kunnen hebben ze te lezen.

Operatie Paperback

Als u boeken voor volwassenen wilt doneren, overweeg dan een donatie te doen aan Operation Paperback. Deze non-profitorganisatie verzamelt boeken voor soldaten en hun families. Ze distribueren de verzamelde boeken onder Amerikaanse soldaten die in het buitenland zijn ingezet of gestationeerd, maar ook onder Amerikaanse militaire families en veteranen. Ze organiseren periodiek speciale projecten ter ondersteuning van de distributie van boeken aan militairen en veteranen op verschillende manieren, bijvoorbeeld via veteranenziekenhuizen, programma's voor gewonde strijders en luchthavens.

Alfabetiseringsprogramma's voor volwassenen

Organisaties die alfabetiseringsprogramma's uitvoeren, kunnen goede plaatsen zijn om te overwegen voor boekdonaties. Deze programma's, zoals The Reading Tree in San Francisco, richten zich op het helpen van volwassenen die als kind niet hebben leren lezen, om deze vaardigheid onder de knie te krijgen. Ze kunnen gedoneerde boeken op verschillende manieren in hun programma's gebruiken, van het opnemen ervan in lessen tot het verstrekken aan programmadeelnemers om te gebruiken voor het oefenen van de vaardigheden die ze leren.

Goede kringloopwinkels

Veel non-profitorganisaties exploiteren kringloopwinkels als een manier om hun activiteiten te financieren, en de meeste nemen boeken op in de items die ze verkopen. Neem contact op met uw plaatselijke kringloopwinkel, het Leger des Heils, de AMVETS-kringloopwinkel of een andere kringloopwinkel om erachter te komen of zij boeken in de aanbieding hebben. Dan wordt uw donatie zeker gewaardeerd. Omdat non-profitorganisaties die kringloopwinkels exploiteren gedoneerde artikelen verkopen als een manier om geld in te zamelen, accepteren ze vele soorten boeken (fictie, non-fictie, leerboeken, kookboeken, tijdschriften, enz.) voor lezers van alle leeftijden. Sommige kringloopwinkels bieden een ophaalservice voor donaties aan, terwijl anderen van donateurs verwachten dat ze spullen naar hun winkels of donatiebakken brengen.

Openbare bibliotheken

Hoewel het misschien een beetje vreemd klinkt om erover na te denken om boeken aan een bibliotheek te geven, kan dit, aangezien bibliotheken vol staan met boeken, een goede donatieoptie zijn. Veel openbare bibliotheken zamelen geld in om hun projecten en programma's te ondersteunen door een of twee keer per jaar boeken te verkopen. Sommigen hebben zelfs het hele jaar door een rek met verkoopboeken in de buurt van de kassa. Deze verkopen omvatten vaak een combinatie van oude bibliotheekboeken (weggegooid) en boeken die zijn gedoneerd door het grote publiek.

boeken bij een goed doel
boeken bij een goed doel

Betere Wereldboeken

Als u er zeker van wilt zijn dat uw boeken goed worden gebruikt, maar niet een specifiek goed doel wilt kiezen, is Better World Books wellicht een goede optie om te overwegen. Deze organisatie accepteert allerlei soorten gedoneerde boeken, die ze online verkopen als een manier om geld in te zamelen voor een verscheidenheid aan partner-non-profitorganisaties die alfabetisering ondersteunen. Alle gedoneerde boeken die ze ontvangen en die niet kunnen worden verkocht, worden aan een van de liefdadigheidsinstellingen van de groep gegeven of gerecycled. In sommige gebieden hebben ze donatiebakken (vul uw postcode in om te zien of er een bij u in de buurt is). Ze accepteren ook zendingen van gedoneerde boeken.

Plaatsen vinden om boeken te doneren

Hoewel niet elke non-profitorganisatie gedoneerde boeken accepteert, zul je zeker verschillende agentschappen of lokale kringloopwinkels bij jou in de buurt kunnen vinden die blij zullen zijn om de items te ontvangen die je wilt delen. Neem contact op met uw plaatselijke United Way-agentschap om lokale groepen te identificeren die dit soort donaties accepteren. Zoals met alle items die u wilt doneren, kunt u het beste contact opnemen met vertegenwoordigers van de organisaties die u overweegt en informeren naar hun behoeften. Laat hen weten welke soorten boeken u beschikbaar heeft en vraag of dergelijke geschenken worden geaccepteerd. Als het antwoord nee is, vraag dan om aanbevelingen van andere organisaties die mogelijk behoefte hebben aan de items.

Doneer boeken om een verschil te maken

Donaties van boeken kunnen non-profitorganisaties helpen de bedrijfskosten te verlagen en diensten te verlenen die de gemeenschap helpen. Jouw vrijgevigheid kan een positieve impact hebben op de organisatie die de donatie ontvangt en op de personen die zij dient.

  • Veel non-profitorganisaties bieden diensten aan waarvoor verschillende soorten boeken nodig zijn. Zonder donaties zou er geld moeten worden besteed aan de aanschaf van leesmateriaal. Wanneer mensen gebruikte boeken doneren, kunnen de organisaties het beschikbare geld voor andere doeleinden gebruiken.
  • Boekendonaties kunnen ook liefdadigheidsorganisaties en andere soorten non-profitorganisaties helpen geld in te zamelen. Zelfs organisaties die geen kringloopwinkels hebben, kunnen geld inzamelen door boeken te verkopen op rommelmarkten of via online fondsenwervende veilingen.
  • Het doneren van boeken kan ook een positieve impact hebben op het milieu, omdat boeken die de oorspronkelijke eigenaar niet langer nodig heeft, uiteindelijk door anderen zullen worden hergebruikt in plaats van weggegooid.

Houd een overzicht bij van uw donatie

Dit soort donaties doen is een geweldige manier om steun te verlenen aan een goed doel waarin u gelooft, zonder dat u directe contante kosten hoeft te maken. Omdat je de boeken al hebt gekocht, kost het cadeau je niets. Zorg ervoor dat u de juiste donatiegegevens bijhoudt als u hoopt de gift op uw belastingen te kunnen afschrijven. Maak een lijst van de boeken die u doneert en vraag om een ontvangstbewijs voor een liefdadigheidsdonatie wanneer u de artikelen bij de organisatie aflevert. Voeg de lijst bij het ontvangstbewijs en bewaar deze bij uw andere belastingbewijzen, zodat u en uw accountant over alle informatie beschikken die nodig is om de donatie als belastingaftrek te claimen, als dit passend is.

Aanbevolen: