Foto's aan de muur hangen: een stapsgewijze handleiding

Inhoudsopgave:

Foto's aan de muur hangen: een stapsgewijze handleiding
Foto's aan de muur hangen: een stapsgewijze handleiding
Anonim
Paar dat een foto ophangt
Paar dat een foto ophangt

Foto's aan de muur hangen is eenvoudig als je een stapsgewijs proces volgt. Verzamel je gereedschap voordat je begint en bepaal de methode die je gaat gebruiken om de foto's op de juiste manier op te hangen in de toegewezen ruimte.

Benodigde benodigdheden en gereedschappen

Je hebt een paar eenvoudige gereedschappen/benodigdheden nodig om ervoor te zorgen dat je project succesvol wordt. Deze omvatten:

  • Meetlint:Intrekbaar metalen meetlint is een goede keuze.
  • Potlood: Gebruik een potlood nummer 2 of een mechanisch potlood om de nagelpunten te markeren.
  • Hamer: Een gewone timmermanshamer zal werken, hoewel je ook een tack hammer (bekledingshamer) kunt gebruiken.
  • Schroevendraaier: Een elektrische schroevendraaier is gemakkelijker te gebruiken dan een handmatige.
  • Fotohangers: Sommige foto's hebben zaagtandhangers, terwijl andere een D-ringhanger of draadhanger hebben.
  • Schildertape: Te gebruiken voor dubbele fotohangers.
  • Marker: Te gebruiken voor dubbele fotohangers.
  • Schaar: Om schilderstape te knippen.
  • Niveau: Gebruiken met afbeeldingen met twee of meer hangers.

Stappen voor symmetrische lay-outs

Een symmetrische lay-out is afhankelijk van het weten waar het midden van de muurruimte is die je gebruikt. Deze aanpak zorgt ervoor dat uw foto-indeling perfect in balans is. Dit is vooral handig als u de hele muur voor een galerij gebruikt of slechts een deel van een muur om uw fotoarrangement samen te stellen. Als uw lay-out minder traditioneel is en niet symmetrisch zal zijn, sla deze stap dan over.

Stap één: zoek het midden van de muur

De muurruimte die je gebruikt, is rechthoekig of vierkant. De juiste meettermen die worden gebruikt, zijn de hoogte en de breedte van de muurruimte die u gebruikt. Meet de hoogte en breedte van de muurruimte die u gebruikt. Als je de hele muurruimte gebruikt, zoek dan het midden van de muur en begin daar. Als uw ruimte beperkt is tot een bepaald deel van de muur, meet u de hoogte en breedte van die beschikbare ruimte.

Om de breedte te vinden:

  1. Muur meten
    Muur meten

    Begin aan het ene uiteinde van de muur. Plaats het meetlint langs de plint om de muurbreedte te meten. U kunt bijvoorbeeld 12 voet krijgen.

  2. Zodra je de breedte kent van de muurruimte die je gebruikt, deel je het getal door twee. Dus 12 ÷ 2=6 voet.
  3. Meet nogmaals vanaf het einde van de muur tot je het nieuwe aantal van 1,80 meter bereikt.
  4. Markeer dit halverwege met een potlood ergens langs de muur, net boven de plint of ronde lijst.
  5. Je moet dit middelpunt ook bovenaan de muurbreedte met een potlood markeren.

Om de hoogte te vinden:

  1. Meet de muurhoogte vanaf de vloer tot het plafond, waarbij u een rechte verticale lijn aanhoudt tot aan het plafond. U kunt bijvoorbeeld 2,5 meter krijgen.
  2. Deel de hoogtemeting van de muur door twee. Dus 8 ÷ 2=4 voet.

Stap twee: snijbreedte- en hoogtemeting

Nu je zowel de breedte als de hoogte halverwege hebt gemarkeerd, gebruik je het meetlint om het precieze midden van de muur te bepalen.

  1. Leg de twee breedtemarkeringen (boven en onder) bij elkaar door het meetlint van de vloer tot het plafond te houden.
  2. Markeer de muur met een potlood op de 1,20 meter lange markering.

Dit is het absolute middelpunt van je muurruimte. Dit is het punt dat u gaat gebruiken om te bepalen hoe u uw afbeeldingsindeling plaatst. U meet de lay-out vanaf dit middelpunt, want elke zijde van uw afbeelding is symmetrisch.

Gedeeltelijke wandruimtes

Zoals gezegd gebruik je mogelijk geen volledige muur, maar een gedeeltelijke muurruimte voor je foto's. Als de open muurruimte beperkt is, moet u dezelfde stappen volgen om het midden te krijgen van het gebied dat u wilt gebruiken; Selecteer gewoon de eindpunten voor de ruimte die u wilt gebruiken.

Galeriemuren en groeperingen ophangen

Eén ding om rekening mee te houden bij het werken met een afbeeldingsarrangement of -groepering is de ruimte tussen de afbeeldingen en de afbeeldingsformaten. Wanneer u met uniforme afbeeldingsformaten werkt, kunt u een consistente afmeting tussen uw afbeeldingen aanhouden, zodat de groepering een samenhangend uiterlijk krijgt. Je kunt deze ruimte tussen je foto's plaatsen:

  1. Bepaal welke ruimte je tussen je foto's wilt hebben. De algemene regel is 5,5 cm tot 10 cm, afhankelijk van de wandgrootte en het aantal foto's.
  2. Ga verder met de bovenstaande metingen om het midden van de muur te vinden.
  3. De eerste foto die je wilt ophangen is de foto die in het midden van je groep komt te staan.
  4. Zodra je de foto hebt opgehangen, meet je vier stroken schilderstape in de gewenste breedte tussen je foto's en breng je deze vanaf de randen van je foto aan op de muur (gebruik waterpas voor een gelijkmatige plaatsing).
  5. Ga verder met het arrangement dat je van tevoren hebt gepland en herhaal het proces totdat al je foto's aan de muur hangen.
  6. Verwijder de tape en geniet van je muurgalerij.

Hangende foto's op ooghoogte

Als je ooit in een huis bent geweest waar de huiseigenaar ervoor koos om alle foto's op een zeer hoge hoogte aan de muur te hangen, vond je de opstelling waarschijnlijk lastig. Als je geen fotogalerij met meerdere formaten maakt en/of je hoge plafonds hebt, kan een arrangement van foto's op ooghoogte ook profiteren van de symmetriebenadering.

Stap één: volg de museumrichtlijnen

In dergelijke gevallen wilt u de middenhoogtemarkering van 1,20 meter vervangen die in het bovenstaande voorbeeld wordt gebruikt. De algemene regel voor het ophangen van foto's op ooghoogte is tussen 57 inch en 60 inch. Musea over de hele wereld gebruiken echter een standaard ooghoogte voor het ophangen van kunst op 58 inch. Kies welke hoogte het beste bij uw ideale ooghoogte past. Je kunt deze richtlijn gebruiken als je wilt dat elke foto op de juiste manier aan de muur wordt geplaatst.

Om dit te bereiken, moet je foto's zo ophangen dat de 58-inch markering precies in het midden van de hoogte van je foto v alt.

Stap twee: formule voor het berekenen van ooghoogte

Begin met het berekenen van de middenbreedte van de muur zoals beschreven in de symmetrische richtingen. Ga vervolgens verder met het bepalen van de ooghoogte in plaats van de middenhoogte. Volgens Purdue University is de formule die je moet gebruiken voor het berekenen van elke fotoplaatsing op ooghoogte 1/2 uur + 58 - d=nagelhoogte.

  1. Meet de hoogte van de afbeelding (h) en deel dit getal doormidden. Als je foto bijvoorbeeld 110 cm hoog is, neem je 42 ÷ 2=21 inch.
  2. Je voegt dan 58 toe aan dit getal. Dus 21 + 58=79 inch.
  3. De beelddaling (d) wordt vervolgens afgetrokken van de 58 inch. De val wordt berekend door de afstand tussen de bovenkant van het schilderij en de hanger te meten, zoals een zaagtand, D-lus of schilderijdraad. (In het geval van een fotodraad, trek je de draad naar boven, omdat deze uitgerekt zou zijn als hij aan de muur wordt gehangen, en meet je de afstand.) Dus als de val van je foto 5 cm is, neem je 79 - 2=77 inch.
  4. Dit is de afstand die je meet vanaf de vloer tot aan de muur. Markeer dit met een potlood en installeer het spijker- of schroefsysteem om je foto op te hangen.

Volg deze formule en je krijgt een muur met foto's die netjes op ooghoogte zijn opgehangen.

Stap drie: plaats voor twee hangers

Grotere foto's hebben vaak twee hangers, één aan elk uiteinde van de foto, om deze beter aan de muur te bevestigen. Het is gemakkelijk om dit in uw berekeningen op te nemen:

  1. Paar hangende fotolijst
    Paar hangende fotolijst

    Gebruik een strook schilderstape en plaats deze direct onder de hangers aan de achterkant van je foto.

  2. Neem de markering en teken een verticale lijn op de tape om het midden van de afbeelding te markeren (deel de breedte van de afbeelding door 2) en vervolgens het midden van elke hanger.
  3. Verwijder voorzichtig de tape van de afbeelding. Lijn het middelste merkteken uit met het gecentreerde punt op ooghoogte op de muur.
  4. Gebruik een waterpas en rek de tape uit over het gebied.
  5. Sla op de spijker of plaats de anker-/schroefmuurhanger op de plek waar je de tape aan elk uiteinde hebt gemarkeerd.
  6. Trek de tape eraf en hang je foto op.

Foto's boven meubels hangen

Het plaatsen van afbeeldingen op de muren achter meubels is niet ingewikkeld en gemakkelijk te berekenen.

Stap één: meubelhoogte en plaatsing van de foto

Voor de muren waar meubels voor staan, is een goede vuistregel om tussen de bovenkant van het meubilair en de onderkant van de afbeelding een ruimte van 15 tot 20 centimeter vrij te laten. Wanneer u de meubelhoogte meet, meet dan de achterkant van het meubelstuk (zelden zal de voorkant hoger zijn).

  1. Meet de hoogte van het meubilair (fh) en voeg 6" - 8" ruimte tussen (sb) toe. Voeg vervolgens de afbeeldingshoogte (ph) minus de afbeeldingsval 1" (d) toe om de hoogte van je nagel te bepalen.
  2. Een voorbeeld van de formule wanneer toegepast met 42 inch als de hoogte van het meubilair en 24" als de hoogte van de afbeelding zou zijn: 42" (fh) + 6" (sb) + 24" (ph) - 1" (d)=71" nagelhoogte.

Stap twee: breedtes van schilderijen en meubelbreedtes

Je wilt dat alle foto's die je boven meubels hangt eruitzien alsof ze in de ruimte thuishoren. Afbeeldingen moeten deel uitmaken van uw totale wandontwerp, waarbij ook de ruimte die het meubilair in beslag neemt, moet worden meegenomen. Er moet een natuurlijke stroom zijn tussen het meubilair, de foto's en de lege muurruimte.

  • Een schilderij aan de muur hangen
    Een schilderij aan de muur hangen

    Banken en bedden:De algemene regel voor het plaatsen van een grote foto of een groep foto's over grote meubels is om ze midden boven het meubilair te plaatsen. De afbeelding of opstelling mag niet meer dan tweederde van de breedte van het meubilair bedragen. Als je schilderij niet gecentreerd moet zijn, zorg er dan voor dat het algehele uiterlijk symmetrie heeft, zodat het het meubilair niet overheerst.

  • Consoletafels: De meeste consoletafels zijn voorzien van een of twee lampen die aan elk uiteinde verankeren, een middelpunt en misschien andere kunstvoorwerpen. Plaatsing(en) van afbeeldingen moet onderdeel worden van dit vignet, waarbij de afbeelding minimaal 15 cm boven de tafel moet staan. Plaatsing op ooghoogte is een uitstekende keuze voor deze en andere tabellen.
  • Bijzettafels en nachtkastjes: Deze tafels zijn meestal voorzien van een lamp en/of kunstvoorwerpen. Bij dit type meubel kun je schilderijen op ooghoogte ophangen, omdat de lamp(en) zullen strijden om de ruimte direct achter de tafel. Tenzij je een gestapelde opstelling gebruikt, zou een enkele foto er vreemd uitzien als je de 6" - 8" -regel gebruikt. Eén uitzondering kan een lange, smalle afbeelding zijn die de ruimte achter de tafel vult.
  • Boekenkasten en kisten: De muurruimte boven hogere meubelstukken kan geweldige ontwerpmogelijkheden bieden voor een foto of een groep foto's. Volg de regel van 15 tot 20 cm voor een aantrekkelijk uiterlijk.

Hangers en hardware-overwegingen

Er zijn twee basistypen framehangers die op de achterkant van foto's worden gebruikt.

Metalen fotolijsthanger

Als je foto een metalen hanger heeft, dan wil je je spijker of schroef in de muur slaan, net onder de laatste potloodmarkering die je op de muur hebt gemaakt. Dit is de markering die de helft van de lengte van je foto mogelijk maakt.

  • Zaagtand fotohangers: Deze hanger wordt voornamelijk gebruikt voor kleinere en lichtgewicht foto's.
  • D-ring fotohangers: Deze stalen hanger wordt gebruikt voor zware en grote foto's.

Draad fotohanger

Een draadhanger wordt aan het schilderij bevestigd met twee oogschroeven, één aan elke kant. De draad hangt aan de muurhanger en wordt aangepast zodat de afbeelding waterpas staat.

  • Sommige draden zijn strak gespannen van oog tot oog, zonder speling, en worden halverwege de beeldlengte geplaatst.
  • Andere draadhangers hebben voldoende speling in de draad om je foto aan een enkele haak te hangen voor een historisch stijleffect.

Extra muurhangerhardware

Het gewicht van je foto bepa alt welk soort muurhanger je nodig hebt. Bij de meeste muurhangersets staan de gewichtspercentages vermeld op de verpakking.

  • Mouwankers: Dit systeem is geschikt voor het ophangen van afbeeldingen aan gips- en betonnen muren. Je boort een gat, slaat het anker in het gat en steekt dan een schroef in.
  • Bevestigingsmiddel voor holle wanden: Met dit systeem kunt u uw schilderij direct aan de muur hangen zonder dat u het aan een muurstijl hoeft te bevestigen om het gewicht te dragen. Vaak gebruikt voor zware grote foto's.
  • Haken: Dit soort muurhaak wordt veilig gebruikt op gipsplaten muren of wandpanelen. Ze worden geleverd met de juiste nagels als kit.
  • Knevelbouten: Veerbelaste knevelbouten worden door een geboord gat gestoken en gebruikt voor zware schilderijen en afbeeldingen.
  • Molly-bouten: Je slaat deze bout in de muur en draait vervolgens de bout vast om de behuizing te dwingen uit te steken.

Foto's die groter zijn

De sleutel tot het succesvol ophangen van foto's is het volgen van de juiste stappen voor metingen. Met deze tips kun je elk ophangproject met vertrouwen en gemak aanpakken.

Aanbevolen: