Moods-bordspel: van opzet tot gezinsplezier

Inhoudsopgave:

Moods-bordspel: van opzet tot gezinsplezier
Moods-bordspel: van opzet tot gezinsplezier
Anonim
Vrienden hangen rond en spelen het Moods-bordspel
Vrienden hangen rond en spelen het Moods-bordspel

Als je drie tot acht mensen hebt die op zoek zijn naar interactief plezier, maak je spelavondentertainment dan leuker door in het Moods-bordspel te duiken. Het draait allemaal om gebaren en gissingen, aangezien spelers de stemming van hun tegenstanders moeten raden. Dus maak je klaar om emoties te uiten met dit leuke Hasbro-bordspel.

Speelstemmingen

Het bordspel Moods, uitgebracht door Hasbro Company in 2000, is geschikt voor drie tot acht spelers. Volgens de fabrikant wordt Moods aanbevolen voor kinderen vanaf 12 jaar, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel kinderen als volwassenen.

Spelstukken

Voordat je het spel kunt instellen, moet je weten wat er allemaal in de doos zit.

  • Speelbord
  • 8 verschillende gekleurde sfeerstenen
  • 60 sfeerkaarten
  • Een doos met 120 zinskaarten
  • 32 stemfiches (vier pokerachtige fiches van elke kleur die overeenkomen met de stemmingsstenen met een nummer van één tot vier op elke fiche in de kleurenset)
  • 1 tienzijdige dobbelsteen
  • Een dobbelsteenbeker
  • Etikettenblad
  • Instructies

Opzet voor het Moods-bordspel

Zodra het speelbord is geopend en samen met de zinskaarten op tafel is gezet, is het tijd om aan de slag te gaan.

  • Elke speler kiest zijn gekleurde stemmingssteen en plaatst deze op het startveld op het speelbord.
  • De spelers krijgen de vier stemfiches in de kleur die overeenkomt met hun stemmingssteen.
  • Tien gemoedskaarten worden willekeurig uit de stapel gemoedskaarten getrokken en met de afbeelding naar boven in de genummerde vakjes in het midden van het speelbord gelegd. Op elk van deze kaarten staat een andere sfeer geschreven.
  • Het nummer van het vakje waar de stemmingskaart wordt geplaatst komt overeen met het nummer op de tienzijdige dobbelsteen.
Familie speelt Moods bordspel
Familie speelt Moods bordspel

Instructies voor het spelen

Het spel Moods is eenvoudig te spelen. Maar onthoud, zoals er op de doos van het spel staat: "Het hangt allemaal af van de manier waarop je het zegt." Je moet de zin uitspreken op de kaart die je kiest in de stemming of emotie, op de kaart die overeenkomt met het nummer dat je gooit op de tienzijdige dobbelsteen.

  1. De eerste speler plaatst de dobbelsteen in de dobbelbeker en schudt ermee.
  2. De speler kijkt stiekem in de dobbelbeker om te zien welk getal hij heeft gegooid. Gooi de dobbelsteen niet weg. Dit moet geheim worden gehouden.
  3. Het nummer op de dobbelsteen komt overeen met het nummer van de stemmingskaart op het spelbord voor de stemming.
  4. De speler trekt een zinskaart en leest de zin, in een poging de stemming over te brengen die overeenkomt met het getal dat op de tienzijdige dobbelsteen is gegooid.
  5. Als de speler klaar is met het lezen van de zin, roept hij: "Eén, twee, drie stemmen!"
  6. De andere spelers plaatsen een van hun stemfiches gedekt op de stemmingskaart in het midden van het speelbord waarvan ze denken dat de lezer deze probeerde over te brengen.
  7. Het is aan de spelers om te beslissen welke stemchip, genummerd 1-4; ze willen gebruiken. Als een speler er zeker van is dat hij de stemming kent die wordt overgebracht, zou hij over het algemeen een stemchip met een hoger nummer gebruiken. Als de speler niet zeker is van de stemming, wordt doorgaans een stemfiche met een lager nummer gekozen.
  8. De speler die de dobbelsteen heeft gegooid, onthult het gegooide getal.
  9. Spelers die correct hebben gestemd op de stemming die de lezer probeerde over te brengen, verplaatsen hun stemmingssteen langs de buitenkant van het bord, één in de ruimte voor elk nummer op hun stemchip.
  10. Spelers die niet de juiste stemming hebben gekozen, verplaatsen hun stemmingsstenen helemaal niet.
  11. De persoon die de zin leest, mag zijn stemmingssteen één veld verplaatsen voor elke speler die correct heeft gestemd.
  12. Zodra alle spelers hun stemmingsstenen hebben verplaatst, worden alle gemoedskaarten met een stemfiche vervangen door een andere gemoedskaart.
  13. De gespeelde stemchips worden ook uit het spel verwijderd totdat alle vier de stemchips van elke speler zijn gebruikt.
  14. Elke speler herha alt om de beurt de bovenstaande stappen.
  15. De winnaar is de eerste persoon die zijn of haar stemmingssteen volledig over het bord verplaatst.

Strategieën voor een winnende stemming

De leuke factor van dit bordspel is de bereidheid van de spelers om te proberen de zinnen uit te voeren in de sfeer die ze krijgen. Er zijn echter een paar manieren waarop u uw concurrentie kunt verslaan.

Verbeter je acteerspel

De sleutel tot een hilarisch grappige en leuke tijd is dat je vergeet zelfbewust te zijn en jezelf echt op je acteervermogen te storten. Iedereen speelt tenslotte om plezier te hebben, en een deel van het plezier is proberen de andere spelers ervan te overtuigen dat je de juiste stemming of emotie uitbeeldt, ook al past dat echt niet bij de zinsnede.

Zo ongeveer iedereen kan er raar uitzien en klinken als hij op een gepassioneerde manier iets zegt als: "Mijn eerste huisdier was een gorilla", of "Ik hou van mijn rubberen eendje" op een bazige toon. Vergeet uw remmingen en eventuele gevoelens van zelfbewustzijn en laat uw echte acteervaardigheden zien voor een avond vol gelach en plezier met het spelen van het Moods-bordspel.

Bekijk je weddenschappen

Als het tijd is om in te zetten, wil je je 4 of 3 tokens niet verliezen bij een onzekere deal. Daarom, als je er niet 100% zeker van bent dat ze jaloers of verlegen zijn, dan moet je een 1 of 2 geven. Op die manier hoef je niet te wachten tot de tokens terugkomen en kun je over het bord bewegen.

Veel plezier met het spelen van stemming

Bordspellen kunnen heel leuk zijn voor tieners, tieners en volwassenen als je een feestje hebt of een ijsbreker nodig hebt tijdens een picknick. Hasbro's Mood is een geweldige manier om de spanning te verlichten en iedereen gewoon te laten ontspannen. Haal nu diep adem en bedenk hoe je verontwaardigd zult zeggen: "Elementair, mijn beste Watson!"

Aanbevolen: