De spelregels van het leven: van opzet tot gameplay

Inhoudsopgave:

De spelregels van het leven: van opzet tot gameplay
De spelregels van het leven: van opzet tot gameplay
Anonim
Vrolijk familiespel bordspel
Vrolijk familiespel bordspel

Een van de oudste Amerikaanse bordspellen, Game of Life, kan leuk zijn om te spelen. Maar zonder de juiste instructies en regels kan het ook erg verwarrend zijn. Weten waar je alle tegels moet plaatsen, hoe je de kaarten moet gebruiken en hoe je je auto moet verplaatsen zijn allemaal belangrijk als het gaat om het navigeren in het Game of Life. Net als in het steeds veranderende landschap van de echte wereld, zal het hebben van een blauwdruk die je laat zien hoe je door de ups en downs van het leven navigeert, je ervaring met het spelen van het populaire spel een fluitje van een cent maken.

Het spel van het leven

The Game of Life, een herontwerp van Milton Bradley's originele Checkered Game of Life en uitgebracht in 1960, richt zich op het simuleren van de ups en downs van het leven in het midden van de eeuw in Amerika in een kronkelend en kleurrijk bordspel. Volgens de spelregels is het gemaakt voor twee tot zes spelers. Er is echter geen optimaal aantal spelers dat het spel leuker maakt. Om dit fictieve 'levensspel' te spelen, verkrijg je geld door te landen en speciale velden te passeren en levenstegels te verzamelen, zodat je aan het einde van het spel de meeste geldwaarde hebt.

Het spel instellen

Voordat je het spel start, zorg ervoor dat elk stuk van het bord op de juiste plek aan het bord is bevestigd (controleer de onderkant om de corresponderende nummers op de gleuven van het bord te vinden). Meng vervolgens de levenstegels en neem er vier zonder te kijken, en plaats ze in de buurt van Miljonairsgoederen. De rest van de tegels wordt overgelaten aan de trekstapel. Verdeel de andere kaarten in vier stapels: een salarisstapel, een stapel huisaktes, een stapel carrière en een stapel aandelen. Deze stapels liggen verdekt op elke rand van het bord. Hetzelfde proces geldt ook voor de verzekeringspolissen van huiseigenaren, bankleningen en autoverzekeringen.

Selecteer een bankier

Kies vervolgens één speler als bankier. Zodra je hebt bepaald wie de bankier zal zijn voor de duur van het spel, moeten ze het geld organiseren en vervolgens elke persoon $ 10.000 geven. Nu kiest elke speler een van de auto's en een pin om op de bestuurdersstoel te plaatsen..

Wie gaat eerst?

Beslis wie als eerste mag beginnen door aan het wiel te draaien. De speler met het hoogste getal op het wiel 1-10 mag als eerste beginnen, waarna iedereen met de klok mee beweegt. Als er een gelijkspel is, draaien de spelers met het hoogste nummer opnieuw.

Wat u moet doen tijdens uw eerste beurt

In je allereerste beurt moet je beslissen of je een carrière wilt beginnen of naar de universiteit wilt gaan:

Carrière

Als je een carrière wilt beginnen, zet je je auto op het carrièrevak en laat een andere speler het carrièredek vasthouden en spreiden, zodat jij er een kunt kiezen. Op sommige kaarten staat diploma vereist; Als je een van deze kiest, moet je de kaart terugleggen en opnieuw kiezen. Nadat je je carrière hebt behaald, laat je de speler de salariskaarten uitspreiden en er één uitkiezen. Je hebt nu een carrière en een salaris en moet aan het wiel draaien zoals je dat in elke andere beurt zou doen.

College

Als je naar de universiteit wilt gaan, plaats je je auto op het veld College en laat je de bank je $ 40.000 lenen voor collegegeld. Draai en verplaats je stuk zoals je dat in elke andere beurt zou doen. Na een paar beurten kom je uiteindelijk op het veld 'Job Search' terecht. Stop hier, of je nu nog zetten over hebt of niet. Laat een speler het carrièredek uitspreiden. Kies drie willekeurige kaarten, bekijk ze en kies een van die kaarten als je carrière. Doe nu hetzelfde met de Salariskaart: kies er drie om uit te kiezen en selecteer er één om te houden.

Normaal spel na de eerste beurt

Bij elke opeenvolgende beurt draai je aan het wiel en ga je het aangegeven aantal velden vooruit. Als dat veld al door een andere speler is ingenomen, ga dan naar het veld vlak voor die speler. Lees de ruimte en volg de instructies. Zorg ervoor dat u stopt bij een ruimte met een rood stopbord ernaast. Zodra je taken of aanwijzingen hebt voltooid, eindigt je beurt en gaat het spel over naar de volgende speler.

Spel van het levensbord
Spel van het levensbord

Koop aandelen, verzekeringen en leningen als je wilt

Aan het begin van elke reguliere beurt kun je er ook voor kiezen om aandelen of verzekeringen te kopen en leningen af te sluiten bij de bank. Zodra je aan het wiel hebt gedraaid om aan de beurt te komen, heb je niet langer de mogelijkheid om deze items te kopen.

  • Autoverzekering- Als u een autoverzekering wilt afsluiten, beta alt u de bankier $ 10.000 aan het begin van uw ronde en neemt u een van de paarse polisbladen.
  • Huiseigenaarsverzekering - Zodra u een huis bezit, kunt u aan het begin van uw ronde een huiseigenaarsverzekering afsluiten voor het bedrag dat op de kaart van uw specifieke huis staat. Betaal dat bedrag aan de bankier en neem dan een van de groene polisstrookjes.
  • Aandelen - Als u een aandeel wilt kopen, kunt u dit aan het begin van een van uw rondes doen door de bankier $ 50.000 te betalen en een aandeel te selecteren kaart uit de stapel. Nu u deze aandelen bezit, heeft u recht op €10.000 van de bank, elke keer dat een speler het nummer draait dat overeenkomt met uw aandelenkaart.
  • Leningen - U kunt bankleningen kopen bij de bank, beginnend met $ 20.000 en hoger. Zorg ervoor dat u deze leningen en de bijbehorende rente van $ 5.000 afbeta alt voordat u met pensioen gaat, anders krijgt u schulden die uw eindscore verlagen.

Speciale tegelkleuren om op te letten

Terwijl je het spel speelt, zul je ook verschillende kleuren tegels tegenkomen, en elke tegelkleur heeft een andere betekenis.

  • Groene tegels - Deze tegels zijn uw betaaldagen. Wanneer u een van deze (vergelijkbaar met Monopoly) passeert of belandt, ontvangt u eenvoudigweg uw salaris van de bank.
  • Blauwe tegels - Met deze tegels kun je de instructies op het veld volgen als je dat wilt.
  • Oranje tegels - Als je op deze velden landt, heb je geen andere keuze dan de aanwijzingen op het veld te volgen.
  • Rode tegels - Deze velden betekenen dat je op het veld moet stoppen, zelfs als je nog zetten over hebt. Volg de instructies op het veld en draai opnieuw. Elke rode ruimte heeft unieke instructies omdat deze betrekking hebben op het zoeken naar een baan, trouwen en het kopen van een huis.

Andere velden waarop je terechtkomt

Op het hele speelbord bevinden zich andere spelruimtes waarvoor je specifieke acties moet ondernemen.

  • Levenstegelvakken - Als je op een levenstegelvak terechtkomt, neem je één LEVENSTEGEL van de stapel, tenzij er geen meer over is, wat betekent dat je er één van een andere neemt speler.
  • Carrièrevakken - Carrièrevakken komen overeen met de carrièrekaarten, dus als een andere speler op dit vak belandt en iemand deze kaart heeft, beta alt de eerste speler de tweede speler. Als je de carrièrekaart bezit, betaal je niets. Als niemand deze kaart heeft, beta alt de speler die erop terechtkomt de bank.
  • Koop een huis-ruimtes - Voor het koop-een-huis-veld moet u stoppen en een huis kopen. Trek een kaart van de stapel Huisaktes en betaal voor het huis dat je hebt gekozen. U moet het volledige bedrag betalen, ook als u daarvoor een lening bij de bank moet afsluiten.
  • Trouwen/Krijg kinderen - Voor andere ruimtes moet je trouwen of kinderen aan je gezin toevoegen. Wanneer je hierop terechtkomt, voeg je pinnen toe aan je voertuig volgens de instructies. Je mag op deze velden ook een LEVENstegel nemen.

Pensioen en het spel winnen

Als je het einde van het spel hebt bereikt, moet je kiezen of je met pensioen gaat bij Millionaire Estates of Countryside Acres. Als je met pensioen gaat bij Millionaire Estates, heb je de kans om vier extra LIFE-tegels te ontvangen als je de rijkste persoon bent die daar met pensioen gaat. Aan het einde van het spel betalen alle spelers hun leningen terug en tellen hun LEVENStegels en geld op. De speler met het meeste geld wint het spel.

Speel volgens de regels

Soms loopt het leven niet zoals je wilt, en dat geldt ook voor het Spel van het Leven. Zelfs als je niet het gewenste salaris krijgt of als je een auto vol kinderen hebt, moet je je aan de regels blijven houden. Hoewel het leuk is om je niet altijd aan de regels te houden, lopen de dingen, net als in het echte leven, niet altijd zoals je had gehoopt als je je een weg probeert te banen naar succes in het spel. Dus als je winst in gedachten hebt, zorg er dan voor dat je elke stap volgt, want ze brengen je steeds dichter bij het domineren van je concurrentie.

Aanbevolen: