Hiphop-lijndansen

Inhoudsopgave:

Hiphop-lijndansen
Hiphop-lijndansen
Anonim
Hiphop-linedanser
Hiphop-linedanser

Dankzij virale video's en uitzonderlijk goed gecoördineerde muzieksterren volgen hiphoplinedansen een populariteitstrend die geen tekenen van vertraging vertoont.

Hiphop-lijndansen

Linedansen op hiphopmuziek zijn qua manier waarop ze worden uitgevoerd vergelijkbaar met de meer bekende countrylinedansen. Ze bevatten zeer eenvoudige danspasjes die snel in grote groepen geleerd en uitgevoerd kunnen worden. Wanneer een hiphopnummer met begeleidend dansje aanslaat bij het publiek, zie je vaak grote groepen fans de stappen dansen in een club of speciaal evenement. Hieronder staan slechts enkele van de hiphoplinedansen die je misschien tegenkomt en die de moeite waard zijn om te leren als je mee wilt doen.

De Mississippi Cha Cha-glijbaan

Ook bekend als STOMP 2007, moet je dit niet verwarren met de Cha Cha Slide, een geheel andere dans. De bewegingen naar de Mississippi Cha Cha Slide zijn eenvoudig. Begin door met je rechtervoet te stampen, gevolgd door een linkerstomp. Vervolgens "cha cha" aan uw rechterkant, en dan afwisselend richting "cha cha" aan uw linkerkant. Draai een kwartslag naar rechts, ga naar links, achteruit en spring!

Dat is alles wat je moet weten om deze dans uit te voeren. Het pakkende ritme van de muziek van Mixx Master Lee houdt dansers van alle leeftijden geïnteresseerd, en je zult de muziek overal tegenkomen, van schoolbijeenkomsten tot bruiloftsrecepties.

Soulja Boy (draai dat aan)

Toen het uitkwam in de zomer van 2007 was het razend populair. Veel mensen dansen nog steeds de Souja Boy (genoemd naar de rapper die het gelijknamige nummer vertolkte) in het hele land. Nogmaals, de bewegingen zijn vrij eenvoudig:

  1. Spring en land met je benen gekruist, spring dan opnieuw om de kruisling los te maken.
  2. Buig je rechtervoet omhoog en achter je linkerbeen, alsof je met je linkerhand schopt. Raak met uw hand uw voet aan en keer dan terug naar een stilstandpositie.
  3. Draai je heupen drie keer achter elkaar lichtjes met een lichte helling naar rechts. Bij de derde draai draai je je armen omhoog en stamp je met je rechtervoet terwijl je met je vingers knipt.
  4. Stamp opnieuw met je rechtervoet en kruis dan het rechterbeen over de linkerkant.
  5. Hef uw rechterknie op, raak deze aan met uw rechterhand en laat los.
  6. Duw af naar rechts en til dan je linkerbeen omhoog en je armen naar voren. Een goed visueel hulpmiddel is het imiteren van de positie waar Superman bekend om staat, precies op het moment dat hij opstijgt om te vliegen.
  7. Vervolgens hoor je de tekst "crank that soulja boy", wat jouw teken is om op één voet te springen en in één richting te reizen, terwijl je simuleert dat je een motorfiets met je handen aanzwengelt. Plaats ten slotte uw armen langs de zijkanten van uw hoofd en plaats uw vingers zo dat ze allemaal in één richting wijzen - waarbij u uw knieën heen en weer raakt.
  8. Herhaal.

Andere hiphopdansen

Dit zijn slechts twee van de populaire lijndansen die er zijn. Misschien heb je ook wel eens gehoord van:

  • Hiphop Police Line Dance
  • Dansclub Boogie
  • Hiphop Bunny Hop
  • Booty Call Line Dance
  • Cupido Shuffle
  • Down South Shuffle

Hoe te leren

Veel instructievideo's zijn gratis online als je jezelf een aantal van deze dansen wilt leren. Door tijd door te brengen met socialiseren in clubs, kun je ook leren wat je moet weten, terwijl je de stappen oppakt van het observeren van anderen en het opdoen van praktische ervaring. Ten slotte kun je naar een sociale dansstudio gaan, waar de jongere instructeurs zeker enkele dansen zullen kennen of ze snel genoeg kunnen doorgronden. Hoe je het ook wilt leren, deze lijndansen zijn leuk, geven veel energie en zorgen voor een goede ontspanning na een lange week.