Levenscycli van de bruine kruisspin

Inhoudsopgave:

Levenscycli van de bruine kruisspin
Levenscycli van de bruine kruisspin
Anonim
bruine spin
bruine spin

De levenscycli van de bruine kruisspin zijn typerend voor de meeste spinnen. De term bruine kruisspin kan verwijzen naar een van de vele spinnen die in tuinen in de Verenigde Staten voorkomen. Bruine spinnen kunnen webspinners of jagers zijn, maar met uitzondering van de bruine kluizenaarsspin die in het zuidwesten van de Verenigde Staten voorkomt, zijn ze onschadelijk voor mensen. In de tuin vangen ze echter veel insecten die planten kunnen schaden. Spinnen bieden een groot voordeel voor de moestuin.

Soorten bruine spinnen

Zonder een foto van de exacte spin te zien, kan elk van een aantal spinnen een bruine kruisspin worden genoemd. Bruine spinnen die in de tuin worden aangetroffen, kunnen webwevers of jagers zijn.

Web wevende bruine spinnen

Web weven bruine spinnen kunnen typische doolhofachtige webben weven die tussen planten worden gespannen of ingewikkelde trechters creëren. Zoals alle spinnen jagen bruine webwevende spinnen op insecten. Ze vangen ze in hun web, wikkelen ze in en eten ze op.

Wolf of jachtbruine spinnen

Tuinders komen vaak de wolfsspin tegen, een grote bruine spin die voorkomt in de gemiddelde tuin in de gematigde Verenigde Staten. Deze angstaanjagend uitziende spinnen zijn vrij ongevaarlijk, al lijkt het wel alsof ze je aanvallen als je ze tussen rotsen of planten in de tuin verstoort. Ze zijn groot, harig en springen of springen op een prooi.

Levenscycli van de bruine kruisspin

Bijna alle bruine kruisspinnen doorlopen een vergelijkbare levenscyclus. De levenscycli van de bruine kruisspin volgen een cyclisch patroon.

  • Fall: De meeste kruisspinnen vinden een partner, paren en leggen hun eieren in de herfst. Ze leggen hun eieren tussen gevallen bladeren, onder boomstammen of boomtakken of tussen tuinplanten. Eierzakjes kunnen wit of grijs gekleurd zijn en zijn vastgezet met zijden draden.
  • Winter: Eierzakjes blijven inactief. Als ze door hongerige dieren worden gevonden, kunnen ze worden opgegeten of verstoord.
  • Lente: De eierzakjes die de winter overleven, beginnen uit te komen. Jonge spinnen worden spinnetjes genoemd. Sommigen komen in de winter of zelfs in de herfst uit en zoeken beschutting tegen het koude weer. Wanneer de spinnetjes uitkomen, kruipen of zweven ze naar een nieuwe locatie met behulp van spinzijden parachutes. Ze zetten het huishouden op een geschikte locatie op, spinnen webjes, vangen voedsel en groeien op tot volwassenheid.
  • Zomer: Spinnen smullen van insecten die in hun web zijn gevangen of die tijdens de jacht zijn gevangen. Nadat ze volwassen zijn geworden, zoeken mannetjes vrouwtjes en paren. Het vrouwtje zoekt een plek om haar eieren te leggen en de cyclus is voltooid.

Wolfspinnen en andere jachtspinnen kunnen een iets andere levenscyclus hebben. Moeders van wolfspinnen dragen bijvoorbeeld hun eierzakjes op hun rug. De eierzakjes kunnen zo groot zijn als parels of knikkers en variëren in kleur van wit tot een prachtige turquoise kleur. De moeder gebruikt spinnenzijde om de zak op haar rug te bevestigen. Wanneer de wolfspinnetjes uitkomen, klimmen ze op de rug van de moeder en liften met haar mee totdat ze eraf vallen of volwassen genoeg zijn om zelfstandig te jagen. Het is niet ongebruikelijk om op het platteland een grote bruine wolfspin, zo groot als een tarantula, over straat te zien rennen met een krioelende massa babyspinnen die zich aan haar rug vastklampen.

Meer informatie

Met zoveel soorten spinnen wil je misschien specifieke informatie over de levenscycli van de bruine kruisspin die je in je achtertuin hebt. De eerste stap is het identificeren van het exacte type spin dat je hebt. Maak er een foto van of neem een goede insectenidentificatiegids mee naar de tuin om deze met foto's te vergelijken. Kijk vervolgens naar enkele van de volgende websites van universiteiten en Cooperative Extension voor meer informatie, of breng de foto's ter identificatie naar uw plaatselijke Cooperative Extension-kantoor. Wat je ook doet, dood de spin niet. Bruine kruisspinnen zijn onschadelijk en kunnen gedurende het groeiseizoen veel zogenaamde slechte insecten eten, waardoor het aantal plagen dat schadelijk kan zijn voor uw tuinplanten wordt verminderd.

Voor meer informatie over spinnen en hun levenscycli of voor foto's waarmee je de bruine kruisspin in je achtertuin kunt identificeren, zie:

  • Encyclopedia of Life-informatie en details over de levenscyclus van de kruisspin.
  • Artikel van de Universiteit van Wisconsin over kruisspinnen.

Aanbevolen: