Kindvriendelijke woordenboeken

Inhoudsopgave:

Kindvriendelijke woordenboeken
Kindvriendelijke woordenboeken
Anonim
Kinderen die woordenboek gebruiken
Kinderen die woordenboek gebruiken

Het gebruik van een kindvriendelijk woordenboek kan de woordenboekvaardigheden van uw kind helpen verbeteren en effectiever leren. Op de leeftijd afgestemde presentaties uit een naslagwerk voor kinderen maken leren toegankelijker en leuker.

Kindvriendelijke woordenboeken online

Kinderen hebben tegenwoordig de luxe van snelle hulpmiddelen voor huiswerk, zoals online woordenboeken. Zoek naar opties van herkenbare namen en onderwijsbedrijven om het beste kindvriendelijke woordenboek voor uw kind online te krijgen.

Little Explorers Afbeeldingenwoordenboek

Kinderen kunnen meer dan 2.500 geïllustreerde kinddefinities vinden in de Little Explorers Picture Dictionary van EnchantedLearning.com. Klik eenvoudig op een letter bovenaan de pagina om een overzicht te zien van de woorden die met die letter beginnen. Elk woord wordt gecombineerd met een afbeelding en een korte beschrijving. Veel van de woorden bevatten ook links naar activiteiten en uitgebreide uitleg. Er zijn zelfs verschillende versies van het afbeeldingenwoordenboek voor bijna 10 talen. Deze site is geweldig voor kleuters en lagere basisschoolkinderen, omdat hij gemakkelijk en vermakelijk te gebruiken is.

Britannica Kinderwoordenboek

Britannica's Kids Dictionary bevat eenvoudige pagina's zonder afleiding, ideaal voor kinderen op de basisschool. Oudere kinderen die de voorkeur geven aan een schoon en beknopt woordenboek zullen dit ook geweldig vinden. Er zijn geen advertenties die het scherm verdringen en het is tot in de perfectie georganiseerd. Het startscherm bevat een woordzoekbalk en het Woord van de dag, dat is alles. Wanneer u een woord typt, krijgt u de hoofddefinitie te zien. Er zijn ook optionele tabbladen aan de zijkant om artikelen, afbeeldingen, video's of websites te bekijken die verband houden met het gezochte woord.

Merriam-Webster Leerlingwoordenboek

Het Leerlingwoordenboek is een geweldige optie voor oudere kinderen die het gebruiken om huiswerk en projecten te maken. Merriam-Webster is een vertrouwde naam in de wereld van naslagwerken en de site is opgezet als een vereenvoudigde versie van een woordenboek voor volwassenen. Voor elk woord ziet u meerdere betekenissen met gebruiksvoorbeelden. Daarnaast zijn er leuke activiteiten zoals de quizzen, Woord van de Dag en de mogelijkheid om te zien welke woorden het meest worden gezocht.

Kinderwoordenboek-apps

Kinderen die tablets of telefoons als belangrijkste informatiebron gebruiken, kunnen gratis woordenboek-apps vinden die helpen bij huiswerk of curiosa behandelen. De meeste grote woordenboekbedrijven hebben een app die geschikt is voor kinderen, maar er zijn nog meer geweldige opties.

Kinderfotowoordenboek

De gratis Kids Picture Dictionary-app van EFlashApps is gemaakt voor kinderen van 3 tot 6 jaar en bevat meer dan 600 woorden en is beschikbaar op iTunes of voor Android. Elke letter van het alfabet wordt gecombineerd met gewone Engelse woorden voor kinderen. Elk woord heeft een passende afbeelding, een geschreven zinsvoorbeeld en een gesproken zinsvoorbeeld. Kinderen en ouders kunnen de zelfopnamefunctie gebruiken om te oefenen met het uitspreken van de woorden en zinnen. Hoewel het geen traditioneel woordenboek is, toont deze app definities via afbeeldingen en context.

WordWeb-woordenboek

De gratis WordWeb Dictionary-app werkt geweldig voor kinderen op de basisschool tot en met de tienerjaren en is ook te vinden in de GooglePlay Store. Het is zowel een woordenboek als een thesaurus, waardoor het dubbel nuttig is voor kinderen, en het is een offline app zonder advertenties om kinderen bij de les te houden. Met bijna 300.000 woorden en zinnen lijkt het op een eenvoudigere versie van een standaardwoordenboek. De intelligente woordinvoerfunctie suggereert andere mogelijke spellingen terwijl kinderen typen om spelfouten te helpen corrigeren.

Oudere kinderen die een tablet gebruiken
Oudere kinderen die een tablet gebruiken

Woordenboeken om te kopen voor kinderen

Met alle keuzes kan het beslissen wat je gaat kopen een beetje overweldigend zijn. Houd rekening met de behoeften van uw kind om de perfecte pasvorm voor uw gezin te vinden.

De essentiële gids

Dit is een serie vakspecifieke woordenboeken die deels een woordenboek, deels een verklarende woordenlijst en een deels naslagwerk zijn met alleen maar nuttige informatie. Het wiskundewoordenboek bevat bijvoorbeeld termen die zo eenvoudig zijn als optelling en quotiënt, maar onderzoekt ook statistieken en waarschijnlijkheid en geeft voorbeelden van probleemoplossende strategieën voor woordproblemen.

Oxford Picture Dictionary

Tweetalige woordenboeken komen steeds vaker voor in het standaard beeldwoordenboekgenre. De Oxford Picture Dictionary is onderverdeeld in thematische hoofdstukken zoals 'mijn huis' of 'mijn gemeenschap'. De foto's zijn boeiende scènes met veel om naar te kijken, en uiteraard is alles zowel in het Engels als in het Spaans gelabeld.

Merriam-Webster

Natuurlijk publiceren de mensen van Merriam-Webster een van de beste kinderwoordenboeken op de markt. Het Elementaire Woordenboek van Merriam-Webster is uitgebreid voor het leeftijdsniveau en vormt een goede brug tussen een standaardwoordenboek en een beeldwoordenboek voor jongere leerlingen.

Kindvriendelijke woordenboektypen

Als je aan een woordenboek denkt, denk je misschien aan een naslagwerk met woorden en hun definities. De wereld van kinderwoordenboeken gaat echter dieper dan dat.

  • Onderwerpspecifiek woordenboek - concentreert zich op slechts één onderwerp, zoals wetenschap of een wiskundewoordenboek met wiskundige termen en voorbeelden
  • Woordenboeken voor peuters en kleuters - bevatten veel afbeeldingen en eenvoudige, grote gedrukte woorden op duurzame pagina's
  • Studentwoordenboeken - verkorte versies van woordenboeken voor volwassenen
  • Onlinewoordenboeken - woordenboekzoekmachines die ook spelletjes en activiteiten aanbieden

Bronnen voor de kinderwoordenmaker

Woordenboeken voor volwassenen kunnen er overweldigend en saai uitzien. Help uw kind haar woordenschat op te bouwen en word een echte woordkunstenaar met een woordenboek dat is afgestemd op haar ontwikkelingsniveau. Als je kinderen geweldige, bij hun leeftijd passende hulpmiddelen biedt, kunnen ze geweldige dingen doen!

Aanbevolen: