Hoe u entrecote zonder been kookt

Inhoudsopgave:

Hoe u entrecote zonder been kookt
Hoe u entrecote zonder been kookt
Anonim
Londen braden
Londen braden

Een grote entrecote zonder been is groot genoeg om een gezin te voeden. Het nadeel is dat als het niet op de juiste manier wordt bereid, het een heel taai stuk vlees kan zijn. Gelukkig levert het op de juiste manier koken van entrecote een smaakvolle ma altijd op met vlees dat goed mals is.

Stap 1 - Seizoen

Het kruiden van uw entrecote zonder been geeft smaak aan uw vlees. Je kunt dit doen met ingewreven kruiden of een marinade. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, dringen marinades niet dieper in het vlees dan droge rubs. Beide voegen smaak toe aan het oppervlak. Voor het beste resultaat laat je het vlees ongeveer vier uur in de marinade of met de droge rub rusten.

Marinade

Je kunt een in de handel bereide marinade gebruiken of je eigen marinade maken. Als u er de voorkeur aan geeft uw eigen componenten te maken, voegt u de volgende componenten toe.

  • Een vloeibare basis -In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft dit geen zuur te zijn. Door rundvlees langdurig in zuur te marineren, kan het zuur het rundvlees gedeeltelijk koken en krijgt het een papperige textuur. Enkele goede vloeibare basissen voor je marinade zijn rode wijn en runderbouillon, of een combinatie van vloeistoffen, zoals een beetje citroensap, sojasaus of Worcestershiresaus.
  • Zout - Door zout of zoute ingrediënten aan uw marinade toe te voegen, trekt de smaak in uw vlees. Voeg een eetlepel sojasaus of een halve theelepel zeezout toe aan de marinade. Er is niet veel zout nodig om het vlees op smaak te brengen als het in vloeistof wordt verdeeld.
  • Andere smaakmakers en smaakstoffen - Dit kunnen smaken zijn zoals knoflook, peper, ui, sjalot, tijm, honing, bruine suiker, rozemarijn, dragon, Dijon-mosterd, vissaus, of wat dan ook goed voor je klinkt op dit moment.

Droog wrijven

Je kunt je vlees ook op smaak brengen met een droge rub. Je kunt rubs voor vlees kopen in de kruidenafdeling van je supermarkt of een eenvoudige droge rub mixen die een geweldige smaak toevoegt.

Stap 2 - Droog het vlees

Als je het vlees hebt gemarineerd, zal het behoorlijk vochtig zijn. Om het klaar te maken voor het koken, moet je de overtollige marinade wegvegen met keukenpapier. Laat het vlees na het deppen (wat niet nodig is als je een dry rub hebt gebruikt) 30 minuten op kamertemperatuur staan, zodat het enigszins op temperatuur komt. Dit bereidt het oppervlak van het vlees voor op het koken.

Stap 3 - Koken

Een heerlijke steak is knapperig van buiten en vochtig van binnen, dus je moet de juiste kookmethode kiezen om de malsheid en smaak te maximaliseren.

Gasgrill

Een van de beste methoden om dit soort biefstuk te bereiden is op de grill. Om de smaak te ontwikkelen, moet je een extreem hete grill gebruiken om het vlees dicht te schroeien, gevolgd door grillen op een gematigde temperatuur om het vlees te koken.

  1. Zet alle branders op de hoogste stand en verwarm voorverwarmen met gesloten deksel gedurende ongeveer 15 minuten.
  2. Zet één brander lager op medium.
  3. Plaats de biefstuk op de hete brander. Grill tot ze aan één kant goed bruin zijn gedurende ongeveer twee tot drie minuten. Voor de ontwikkeling van de korst is het belangrijk dat je het vlees tijdens het aanbraden niet beweegt.
  4. Draai de biefstuk om en gril hem aan de andere kant gedurende ongeveer twee tot drie minuten.
  5. Verplaats de biefstuk naar de koelere kant van de grill. Doe het deksel naar beneden en gril volgens het kookschema hieronder.

Houtskoolgrill

op houtskool gegrilde biefstuk
op houtskool gegrilde biefstuk

Houtskool voegt een rokerige smaak toe aan het vlees die je niet krijgt van een gasgrill. Om een houtskoolgrill te gebruiken:

  1. Bouw een vuur op twee niveaus waarbij de grill aan de ene kant dichter bij de houtskool staat (stapel de houtskool hoger) en verder weg aan de andere kant.
  2. Als de houtskool klaar is, gril je de biefstuk boven de hete kant van het vuur gedurende twee tot drie minuten per kant - tot de biefstuk aan beide kanten goed bruin is.
  3. Verplaats de biefstuk naar het koelere deel van de grill. Ga door met grillen volgens het kookschema hieronder.

Panfrituren

Je kunt de biefstuk van begin tot eind in de pan bakken als hij 2,5 cm dik of minder is, of in een oven van 350 graden Fahrenheit bakken als hij dikker is dan 2,5 cm. Kies een ovenvaste koekenpan met dikke bodem, zoals een gietijzeren koekenpan.

  1. Verhit een eetlepel of twee olie of boter in de koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de biefstuk toe en bak zonder te bewegen, drie minuten per kant.
  3. Als de biefstuk 2,5 cm of minder dik is, zet dan het vuur uit. Bedek de pan met aluminiumfolie en laat de biefstuk ongeveer zeven minuten rusten. De pan houdt voldoende warmte vast om de biefstuk verder te garen.
  4. Voor een dikkere biefstuk, breng je de pan over naar een voorverwarmde oven van 350 graden Fahrenheit en kook je hem gedurende 10 minuten, of totdat een direct afleesbare thermometer de gewenste temperatuur meet, aangegeven in de onderstaande kooktabel.

Braden

Om uw biefstuk te braden, verwarmt u de grill van uw oven op de hoogste stand met een braadpan in de voorverwarmende oven. Zet het ovenrek in de middelste stand.

  1. Plaats de biefstuk na ongeveer 10 minuten op de grillpan in de oven.
  2. Braad ongeveer vijf minuten per kant.

Braden

Je kunt je biefstuk ook in een voorverwarmde oven braden. Door een beetje vloeistof aan de pan toe te voegen, behoudt het vlees zijn vocht en malsheid. Om te braden:

  1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.
  2. Doe twee kopjes marinade in een ovenschaal en voeg de biefstuk toe.
  3. Bedek de ovenschaal met folie. Bak in de voorverwarmde oven gedurende twee tot drie uur, of tot ze gaar zijn.

Slowcooker

Een slowcooker is een eenvoudige manier om uw biefstuk te bereiden.

  1. Voeg groenten, zoals gesneden uien en wortels, toe aan de slowcooker.
  2. Voeg twee kopjes marinade of een andere vloeistof toe.
  3. Voeg de biefstuk toe. Dek af en kook op de laagste stand gedurende acht uur of op de hoogste stand gedurende vier uur.

Kookschema

De volgende tabel geeft geschatte kooktijden op een grill of in een middelhoge pan weer om de biefstuk de gewenste gaarheid te geven.

Steak kookschema

Kooktijd Temperatuur Tederheid
Zeldzaam 5 tot 6 minuten 120 graden Meest mals
Medium zeldzaam 6 tot 7 minuten 125 graden Tender
Gemiddeld 7 tot 8 minuten 130 graden Minst mals

Stap 4 - Laat het rusten

Als je de biefstuk te snel snijdt, zullen de sappen eruit lopen. Laat de biefstuk daarom, zodra deze gaar is, ongeveer 10 minuten onder folie op een snijplank rusten.

Stap 5 - Snijd de biefstuk

Voor maximale malsheid snijdt u de biefstuk heel dun tegen de draad in. Hierdoor worden de vezels van de biefstuk korter, waardoor deze minder taai wordt.

Eet op

Er zijn net zoveel manieren om een entrecote zonder been te bereiden als om hem op smaak te brengen. Voeg enkele van je favoriete ingrediënten en de gewenste kookmethode toe om je steak heerlijk en onvergetelijk te maken.

Heb je restjes? Probeer smakelijke recepten voor overgebleven biefstuk.

Aanbevolen: