Outburst: spelregels, overzicht & variaties

Inhoudsopgave:

Outburst: spelregels, overzicht & variaties
Outburst: spelregels, overzicht & variaties
Anonim
Outburst spelen met vrienden
Outburst spelen met vrienden

Maak je klaar voor een luide, energieke, lach je gezicht uit door de Outburst te spelen! spel. Aangeboden door Hasbro, Uitbarsting! zorgt voor de ultieme feestervaring door middel van eenvoudige regels en eenvoudige installatie. Krijg een snel overzicht van hoe je de originele Outburst kunt spelen! spel en andere leuke versies.

Uitbarsting! Spelregels

Als je van feesten houdt en intens competitieve vrienden hebt die scherp kunnen nadenken, dan is Outburst! zal een hit zijn tijdens uw volgende bijeenkomst. Uitbarsting! heeft als ondertitel "Het spel van verbale explosies!" voor een goede reden. Het doel is om spelers zoveel mogelijk van de 10 items te laten raden die op de spelkaarten staan en die betrekking hebben op specifieke onderwerpen. Als op uw kaart bijvoorbeeld staat: 'Delen van het lichaam die in paren voorkomen', krijgt u 60 seconden de tijd om zoveel mogelijk antwoorden te roepen, ongeacht hoe humoristisch of belachelijk ze ook zijn. De daaropvolgende verbale waanzin is een rel, en hoe meer spelers je hebt, hoe grappiger de uitwisselingen. Je feestgangers zullen de hele nacht in de problemen zitten.

Ceremoniemeester

Uitbarsting! is een leuk bordspel, maar onder volwassenen kan het snel uit de hand lopen. Daarom raadt Hasbro aan dat je een Ceremoniemeester (M. C.) voor je spel kiest, zodat mensen zich op het doel richten en niet te wild worden. De M. C. moet een eerlijk persoon zijn die ervoor zorgt dat het spel leuk is, maar niet uit de hand loopt.

Uitbarsting! is een oneerlijk spel. Veel onderwerpen kunnen correct zijn, maar u zoekt alleen naar die 10 antwoorden. Het is de verantwoordelijkheid van de MC om de spelers te informeren dat alleen de 10 antwoorden op de kaart worden geaccepteerd.

Het spel spelen

Nu de regels achter de rug zijn, is het tijd om het spel op te zetten. Het mooie van Outburst! is de eenvoud van spelen. Volgens de officiële Outburst! spelinstructies, je gaat aan de slag door:

  1. Haal alle speelstukken uit de doos.
  2. Verdeel alle spelers in twee gelijke groepen.
  3. Elk team krijgt de helft van de passerende fiches en een scorepin.
  4. Elk team plaatst bij de start zijn pin op de scorekaart.
  5. Zet de kaartviewer in de startpositie. (Je kunt dit doen door alle knoppen uit het midden te schuiven.)
  6. Elk team gooit met de dobbelstenen. Het team met de hoogste worp gaat als eerste.
  7. De M. C. leest het onderwerp voor het spelende team.
  8. Ze kunnen ervoor kiezen om te spelen of te passen.
  9. Om te passen gebruiken ze de passerende chip.
  10. Als ze spelen, wordt de kaart door het andere team in de kijker gelegd.
  11. Het andere team gooit de dobbelsteen om het aantal doelantwoorden te bepalen.
  12. De tegenstander leest het onderwerp en de timer wordt omgedraaid.
  13. Teamgenoten beginnen antwoorden te roepen en alle juiste antwoorden worden naar de kijker gedraaid.
  14. Een persoon die de scorer wordt genoemd, zegt "ja" voor correcte antwoorden en "nee" voor onjuiste antwoorden.
  15. Nadat de timer is afgelopen, geeft de scorer één punt voor elk juist antwoord.
  16. Bonuspunten worden toegekend voor het verkrijgen van het juiste doelantwoord.
  17. Het pinnetje wordt verplaatst naar de gegeven juiste antwoorden.
  18. Het volgende team gaat.

De uitbarsting voorbij! Onderwerp

Als jouw team ervoor kiest om het onderwerp niet te spelen, moet je het doorgeven. Je hebt drie fiches die je kunt gebruiken om het onderwerp door te geven. Het enige wat u hoeft te doen is zeggen: "we zijn geslaagd", en uw chip geven. De M. C. zal een vervangend onderwerp gebruiken dat je moet spelen en het andere onderwerp opzij leggen voor het andere team. Het andere team speelt de doorgegeven kaart tijdens de volgende beurt.

Een paar uitbarstingsonderwerpen

Elke kaart heeft een kop gevolgd door een lijst met 10 items die onder het gegeven onderwerp vallen. Een voorbeeld is een onderwerpkaart met de tekst: '10 salade-ingrediënten'. Andere onderwerpen zijn onder meer:

  • 10 jargontermen voor geld
  • 10 filmstudio's
  • 10 auto's waar rijke mensen in rijden
  • 10 Dieren van de kattenfamilie
  • 10 Robert Redford Films

Hoe je een uitbarsting kunt winnen

Zodra de timer afloopt, wordt de score berekend door het optellen van zoveel punten als succesvolle gissingen, plus een bonus die wordt bepaald door een worp met dobbelstenen. Het eerste team dat 60 punten beha alt, wint. Je kunt er ook voor kiezen om met een andere score te spelen die is vastgesteld tijdens het begin van het spel als je op zoek bent naar een korter spel.

Wat zit er in de doos?

Het originele spel bevat het volgende:

  • 400 onderwerpkaarten (dubbelzijdig voor 800 onderwerpen)
  • Zes paschips
  • Twee scorepinnen
  • Kaartviewer
  • Twee zwarte dobbelstenen
  • Eén groene dobbelsteen
  • Droog uitwisbare marker
  • Timer
  • Houten scorebaan
  • Instructies

Andere versies van Outburst! spelen

Andere uitbarsting! versies behouden de integriteit van het doel en de regels van het spel, maar bevatten verschillende onderwerpen en enkele toegevoegde bonussen.

Uitbarsting! II

Deze versie van Outburst biedt nieuwe onderwerpen om te spelen, maar behoudt dezelfde instructies. Het heeft 800 onderwerpen met veel opties.

Uitbarsting! Remix

Uitbarsting! Remix verschilt van de originele Outburst! in die zin dat het nieuwe onderwerpen heeft, plus een extra "remix" -element, waarbij het onderwerp verborgen blijft voordat teams beslissen of ze spelen of passen. De onderwerpkaarten bevatten een kop, die een aanwijzing geeft, maar het eigenlijke onderwerp niet onthult.

15e jubileumeditie

Deze 15e jubileumeditie heeft onderwerpen en antwoorden bijgewerkt. Het heeft nieuwe regels voor Reverseburst en Challenge Burst.

Outburst Bijbeleditie

Daag uw kennis van de Bijbel uit via Outburst Bible Edition. De game heeft 225 onderwerpen waar spelers van kunnen genieten.

Uitbarsting PC

Een computerversie van Outburst kan met één persoon worden gespeeld. De pc-versie bevat een geanimeerde omroeper en nep-commercials die verschijnen tussen categorieën die bizarre producten aanbieden. De vragen komen rechtstreeks uit de originele versie; Voor de videoversie zijn echter alleen de eerste drie letters nodig om een volledig antwoord correct te laten zijn. De onderwerpen variëren van de eenvoudige 'films met vliegtuigen' tot het eigenzinnige 'voedsel dat darmgas veroorzaakt'.

Geniet van de uitbarsting! Spel samen

Uitbarsting! is de beste bordspellen voor een grote groep. Het kan de hele nacht doorgaan met een veelheid aan kaarten en onderwerpen. Nu is het tijd om het plezier te laten beginnen.

Aanbevolen: