Gids voor de Superstar Baseball-bordspellen: door de jaren heen

Inhoudsopgave:

Gids voor de Superstar Baseball-bordspellen: door de jaren heen
Gids voor de Superstar Baseball-bordspellen: door de jaren heen
Anonim
Honkbalspeler die op het punt staat de bal te slaan
Honkbalspeler die op het punt staat de bal te slaan

Er zijn door de jaren heen veel versies van de Superstar Baseball-bordspellen geweest. Het volgende is een kort overzicht van het tijdverdrijf, een stukje geschiedenis achter de creatie van de meest populaire versies van dit spel, en waar je ze vandaag de dag kunt vinden.

Alles over Superstar Baseball

De Superstar Baseball-bordspellen werden voor het eerst uitgebracht in 1971 als Sports Illustrated Baseball, maar zijn sindsdien aanzienlijk veranderd. De versie uit 1973 werd uitgebracht als All-Time All-Star Baseball. Het omvatte elk van de oorspronkelijke American League- en National League-teams, met de vijfentwintig beste spelers in de geschiedenis van elk team. De versie uit 1974 werd uitgebracht als Superstar Baseball en was simpelweg de All-Time All-Star-editie, aangepast om een individueel kaartformaat te bieden.

Speloverzicht

Dit is een honkbalspel op basisniveau en een goede manier om jongeren te laten beginnen met tafelhonkbal. Het is zeker voor degenen die graag met sportstatistieken spelen en met dobbelstenen gooien. Het is een uitstekende manier om jonge sportliefhebbers geïnteresseerd te maken in wiskunde, omdat ze het niet kunnen laten om het tijdens het spelen te gebruiken.

Er zijn 96 werper- en slagmankaarten voor de beste spelers aller tijden, gekozen door Sports Illustrated. Hoewel onrealistisch, kun je in deze tafelversie van Amerika's tijdverdrijf geweldige hitters als Babe Ruth en Lou Gehrig opnemen tegen werpers als Cy Young en Sandy Koufax.

Dit is ook redelijk snel om te spelen en daarom vriendelijk voor jongeren. Een volledige 9-innings duurt slechts ongeveer twintig minuten. Een bijkomend voordeel is dat één speler deze activiteit kan spelen.

Geschiedenis van het spel

Superstar Baseball werd oorspronkelijk geproduceerd door Sports Illustrated en het moederbedrijf Time. Toen Sports Illustrated hun gamesdivisie verkocht, werd het eigendom overgedragen aan de Avalon Hill Game Company. Avalon Hill sponsorde een jaarlijkse conventie die bekend staat als AvalonCon, waar ze onder meer een Superstar Baseball-toernooi zouden houden.

Door de jaren heen, toen er nieuwe versies werden uitgebracht en enkele wijzigingen werden aangebracht in de presentatie van statistieken, blijft de All-Time All-Star-versie een favoriet bij fans.

1971 Versie

De versie uit 1971 had grote driebladige kaarten van 11 x 17 inch. Op de voorkant van de tabel van elk team stonden de namen van de spelers, rugnummers en basisstatistieken voor het seizoen 1970, inclusief de homeruns, gemiddelden en RBI's van de slagmensen. Overwinningen, verliezen en ERA's waren inbegrepen voor werpers. Zodra je de kaart had geopend, vond je de slaghitlijsten voor linkshandigen en rechtshandigen en beoordelingen voor bunters. Aan de binnenkant was een derde slagkaart voor werpers opgenomen, terwijl de werpkaarten zich op de achterkant van de driebladige bevonden. Een ander paneel van de driebladige toonde een honkbalveldindeling en bevatte aantekeningen over het specifieke team. Deze grote driebladige lay-out was niet een favoriet van spelers.

1972 Versie

In de versie uit 1972 werden de kaarten gewijzigd in een dubbelzijdige pagina van 8 ½" x11". De ene kant bevatte slagkaarten en hun dobbelsteencombinaties, terwijl de achterkant de pitching- en werpers-slagkaarten bevatte. Dit is het voorkeursdiagramformaat voor de meeste spelers van dit spel.

1973 Versie

De versie uit 1973, genaamd Sports Illustrated All-Time All-Star Baseball, ging verder met het hitparadeformaat uit 1972, maar bevatte alleen de oorspronkelijke zestien National League- en American League-teams. Deze meest populaire versie van het spel werd verkocht in een manilla-envelop en kostte consumenten $ 5,95. Het kan zijn dat het tegenwoordig aanzienlijk meer kost.

Honkbalspeler glijdt tijdens een honkbalwedstrijd
Honkbalspeler glijdt tijdens een honkbalwedstrijd

Superstar Baseball Klassieke bordspelinstructies

Het spelen van het originele Superstar Baseball-spel lijkt veel op de manier waarop honkbal op het veld wordt gespeeld. Maar voor het bordspel moet je je scoreformulieren, speelbord, grafieken, dobbelstenen en kaarten gereed hebben voordat je gooit.

  1. Elke speler is de manager van een honkb alteam of meerdere honkb alteams. Volgens de instructies kunnen ze spelers opstellen en spelers ruilen in zowel AL- als NL All-Star-teams.
  2. Om een spel te spelen, bepa alt u wie er in uw team zit en wie op elke positie op het veld zal spelen. Onthoud dat spelers alleen die posities kunnen spelen die vermeld staan op de speelkaarten die bij het spel horen.
  3. Maak je startopstelling.
  4. Tel met behulp van de kaarten het totaal van de startopstelling bij elkaar op. Wanneer de werper dit nummer gooit, ontstaat er automatisch een grounder.
  5. Voeg uw gegevens toe aan het scoreblad.
  6. De dobbelstenen worden gegooid om de acties van de werper te bepalen. Vergelijk het resultaat van de werper om te bepalen of het een slag, vlieg, grond, vrije loop of wilde worp is.
  7. De dobbelstenen worden vervolgens gegooid om de actie van de slagman te bepalen.
  8. Als de speler het honk bereikt, gebruikt hij de runrating en een worp met de dobbelstenen om te bepalen wat er gebeurt.
  9. Je gebruikt de beoordeling van de vanger om te bepalen of stelen mogelijk is.
  10. Je gebruikt het gooien van de dobbelstenen en de statistieken op de spelkaarten en grafieken om verder te komen in het spel.
  11. Gebruik de scorekaart om de outs bij te houden en de score bij te houden.
  12. Het spel gaat door totdat alle 9 innings zijn gespeeld.

Naarmate het spel vordert, kunnen spelers de opstelling veranderen, hulpwerpers inzetten, enz., om het spel vooruit te helpen.

Waar vind je Superstar Baseball

De meest populaire versie van het spel is volgens liefhebbers Sports Illustrated All-Time All-Star Baseball. Hoewel geen van deze spellen meer in productie is, kun je gemakkelijk eerdere versies vinden, inclusief de All-Time All-Star-versie, die verkrijgbaar zijn op online veilingsites zoals eBay, in winkels voor sportkaartverzamelaars of via honkbalgaminggroepen. Veel speelplezier!

Aanbevolen: