Brambly Hedge China is net zo mooi als de boeken die het inspireerden

Inhoudsopgave:

Brambly Hedge China is net zo mooi als de boeken die het inspireerden
Brambly Hedge China is net zo mooi als de boeken die het inspireerden
Anonim
Brambly Hedge zomerbeker
Brambly Hedge zomerbeker

Brambly Hedge china is een fantasievolle designlijn van Royal Doulton die is gebaseerd op een serie charmante kinderboeken. Jill Barklem, de auteur van de Brambly Hedge-boeken, werkte nauw samen met de ontwerpers van Royal Doulton om deze schattige patronen te creëren. Brambly Hedge is verkrijgbaar in zowel porselein als beeldjes en is behoorlijk populair onder porseleinverzamelaars.

Over Brambly Hedge China

Voor het eerst geïntroduceerd in een serie kinderboeken gepubliceerd in 1980, beschrijft Brambly Hedge een gemeenschap van muizen die hun dagelijkse activiteiten uitvoeren en in huizen wonen met intrigerende adressen zoals:

  • Crabapple Cottage
  • Het oude eiken paleis
  • De Haagbeuk

Karakters als Poppy Eyebright en Primrose Woodmouse leiden hun eenvoudige leven in de veiligheid van Brambly Hedge en beleven soms grote avonturen. Deze verhalen en prachtige illustraties hebben zowel kinderen als volwassenen gecharmeerd sinds ze voor het eerst werden gepubliceerd in het begin van de jaren '80 en brengen de cottage-nostalgie van beroemde auteurs zoals de werken van Beatrix Potter terug.

Brambly Hedge China-serie en patronen

Brambly Hedge china is gemaakt in verschillende patronen. De patronen zijn niet meer leverbaar en worden nu beschouwd als verzamelobjecten. Veel van de meer populaire stukken zijn moeilijk te vinden.

Tea Time-collectie

Brambly Hedge theepot op ware grootte
Brambly Hedge theepot op ware grootte

De Brambly Hedge theepot uit de Tea Time-collectie heeft een afbeelding van de karakters van Brambly Hedge die samen thee drinken terwijl ze aan een lange tafel zitten. Er waren ook sandwichborden en andere stukken in dit patroon.

Vier seizoenen verzamelborden

Brambly Hedge theeborden
Brambly Hedge theeborden

Brambly Hedge Seasons verzamelborden zijn gemaakt in vier ontwerpen. Elk bord heeft een diameter van 20 cm en toont een ander seizoen van het Brambly Hedge-jaar, en er zijn theekopjes en schoteltjes die bij elk van de verzamelborden passen.

  • Herfst- In de herfst staan sleutelbloemen tussen de bramenstruiken.
  • Winter - De winter geeft een glimp van het huiselijk leven van meneer en mevrouw Apple terwijl ze taart eten bij een knapperend vuur.
  • Spring - De lente heeft een schattig tafereel, waarin Wilfred met zijn katapult speelt tussen de gele bloemen.
  • Summer - De zomer viert de verloving van Miss Poppy Eyebright en Mr. Dusty Dogwood.

Sea Story-collectie

De Sea Story-collectie is een set van vier nautisch geïnspireerde ontwerpen:

  • Ontmoeting op het zand
  • Dineren aan zee
  • De boot optuigen
  • Thuiswaarts

Primrose Adventure-serie

Brambly Hedge 'The Adventure' verzamelbord
Brambly Hedge 'The Adventure' verzamelbord

De Primrose Adventure-platenserie omvatte vier platen geproduceerd tussen 1991 en 1995:

  • Primrose-avontuur
  • Waar is Sleutelbloem
  • De zoekpartij
  • Eindelijk veilig

Interieurcollectie

Brambly Hedge Old Oak Palace bord
Brambly Hedge Old Oak Palace bord

De Interiors Collection toonde scènes uit de gezellige interieurs van een aantal van de mooiste onroerend goed in Brambly Hedge.

  • Storestump
  • Oud Eiken Paleis
  • De zuivelfabriek
  • Crabapple Cottage

Mevr. Apple's keuken

Van 1995 tot 1997 produceerde Royal Doulton een melamineset met de titel Mrs. Apple's Kitchen. Deze stukken uit het einde van de 20e eeuw leken op het porselein van hun vorige serviesserie, maar waren gemaakt van een betaalbaarder plasticachtig materiaal. Stukken uit deze serie zijn dus, hoewel mooi, op een veiling niet veel waard.

Hoe Brambly Hedge China te verzamelen

Er zijn natuurlijk nog veel meer series en patronen in de Brambly Hedge porseleincollectie. Het zou moeilijk zijn om elk stuk uit elke serie te verzamelen; daarom kiezen de meeste verzamelaars een serie waar ze van houden en verzamelen daar zoveel mogelijk authentieke stukken uit. Een andere manier om Brambly Hedge-verzamelobjecten te verzamelen is door een bepaald item uit elke serie te verzamelen. Bijvoorbeeld:

  • Gebaksbordjes uit elke serie waarvan er één is gemaakt
  • Theekopjes en schotels uit elke serie
  • Roomkannetjes uit elke serie

Enzovoort. Door dit te doen is het mogelijk om over de meeste illustraties te beschikken zonder dat u een plek hoeft te vinden om de vele honderden stukken tentoon te stellen die zijn gemaakt in de jaren dat Royal Doulton het porselein vervaardigde.

Brambly Hedge Collectibles Waardeschattingen

Op basis van de huidige marktverkopen kunnen deze porseleinen stukken tussen de €20 en €100 waard zijn, afhankelijk van of ze in nieuwstaat zijn of niet en tot welke serie de stukken behoren. De Seasons-serie is ongetwijfeld de meest voorkomende die verkrijgbaar is, met honderden mensen die hun eigen winter- of herfststukken verkopen aan klanten zoals jij. Gezien het feit dat deze stukken zo gebruikelijk zijn, hebben ze de kleinste waarde, wat neerkomt op individuele borden die verzamelaars ongeveer $ 20 kosten, zoals deze herfstkop en schotelset die voor iets meer dan $ 22 op eBay werd verkocht.

Er zijn stukken uit deze Royal Doulton-lijn die aanzienlijk hogere prijzen kunnen opleveren; De verschillende Brambly Hedge theepotten of theeserviezen met de bijbehorende theepotten worden bijvoorbeeld gemiddeld voor ongeveer $ 200 verkocht. Eén koper kocht op eBay een bijzonder goed onderhouden Tea Time-theepot voor iets meer dan $ 250. Op dezelfde manier zal het veilen van veel grotere sets van dit porselein hogere waarden opleveren. Eén koper kocht bijvoorbeeld onlangs een twaalfdelige set uit de Four Seasons-collectie voor iets minder dan $ 200.

Kijk door de heg van de verzamelaar

Wees dapper zoals alle boswezens van de Brambly Hedges en werp een kijkje door de heg van de verzamelaar naar deze heerlijk delicate stukken porselein. Met meerdere verschillende series en een cottage-esthetiek brengen deze borden, schotels, theekopjes en theepotten het theekransje uit je kindertijd tot leven.

Aanbevolen: