Gebarentaalactiviteiten en werkbladen

Inhoudsopgave:

Gebarentaalactiviteiten en werkbladen
Gebarentaalactiviteiten en werkbladen
Anonim
Babymeisje dat gebarentaal gebruikt
Babymeisje dat gebarentaal gebruikt

Je hoeft geen professional te zijn om je baby gebarentaal te leren; er zijn veel online bronnen die gebarentaal voor elke ouder toegankelijk maken. Maak de lessen leuk en spannend voor uw kleintje met deze ontwikkelingsgerichte activiteiten en gratis, afdrukbare werkbladen.

Waar is de kleur?

Een van de basisconcepten die elke baby leert, zijn primaire en secundaire kleuren. Dit afdrukbare werkblad combineert het bord voor elke kleur met de kleur zelf, zodat ouders het concept kunnen onderwijzen. De afbeeldingen tonen een jonge jongen en richtingspijlen om een realistisch voorbeeld van elk woord in gebarentaal te tonen. Download en print de hand-out door op de afbeelding te klikken. Gebruik deze handleiding als u problemen ondervindt. Vervolgens kunnen jij en je baby op deze eenvoudige pagina oefenen met het aanwijzen van een kleur voor en na het vormen van het juiste teken voor die kleur. Naarmate uw baby meer vertrouwd raakt met de kleuren, kunt u haar vragen de juiste aan te wijzen nadat u het teken heeft gemaakt.

ASL Kleuractiviteit voor baby
ASL Kleuractiviteit voor baby

Cijferspellen

Oudere baby's en peuters die cijfers beginnen te leren, kunnen dit leuke werkblad gebruiken om de woorden "meer" en "klaar" onder de knie te krijgen, samen met de cijfers één tot en met tien. De eenvoudige illustraties laten zien hoe je elk woord kunt gebaren en de lyrische gezangen maken het leren leuk. Dit werkblad bevat twee getallengezangen: 'Meer en klaar' en 'Hoeveel?' die kan worden gebruikt om getallen te oefenen of bij elke telactiviteit. Download en print het document door op de afbeelding te klikken. Volg de aanwijzingen voor elke activiteit om uw kind te helpen tellen en de begrippen 'meer en klaar' onder de knie te krijgen.

ASL-nummerspelletjes werkblad
ASL-nummerspelletjes werkblad

Borden rond het huis

Kinderen houden ervan om ontdekkingen te doen en op avontuur te gaan, dus deze speurtocht is leuk voor baby's, peuters en zelfs kleuters. Door afbeeldingen te combineren met geschreven woorden en gebaren kunnen kleintjes complexere taalvaardigheden onder de knie krijgen en wordt het leren van gebarentaal versterkt.

Wat je nodig hebt

  • Afgedrukte afbeeldingen van de woorden die u onderwijst, met het woord indien mogelijk onder de afbeelding geschreven
  • Afgedrukte afbeeldingen van de tekens voor de woorden die u onderwijst
  • Tape

Stappen naar succes

  1. Kies ongeveer vijf woorden voor concrete voorwerpen die u wilt onderwijzen of versterken. Voorbeelden hiervan zijn melk, koekjes, ontbijtgranen, slabbetje, boek, bad en tandenborstel.
  2. Print of teken een afbeelding van elk gekozen woord, zorg ervoor dat het woord onder de afbeelding wordt geschreven. Als je voor melk hebt gekozen, wil je een afbeelding van een melkpak met het woord 'melk' eronder geschreven.
  3. Print een afbeelding van het teken voor elk woord. Bevestig het bordje aan uw afbeelding naast of onder de afbeelding en het woord. Voor het melkvoorbeeld plakt u een afbeelding van de handbewegingen voor 'melk' op uw papier uit stap twee.
  4. Hang elke foto aan het juiste item in je huis. Als je meerdere van dat item hebt, hang dan een bordje aan elk item.
  5. Voor jongere baby's: begeleid ze door het huis en vraag ze te letten op de signalen dat je hebt opgehangen. Als ze een bord niet opmerken, wijs je erop. Vertel uw baby het woord, wijs naar het voorwerp en laat hem het teken voor het woord zien terwijl u het uitspreekt. Vraag hem wat het voorwerp is en vertel het je met haar handen. Voor oudere baby's: geef ze aanwijzingen en laat ze je meenemen op een speurtocht door het huis.

Lestip: Zorg ervoor dat u bekend bent met de tekens die u gebruikt voordat u ze weergeeft. Houd er rekening mee dat je de woorden op een zinvolle plek wilt ophangen, zodat je baby de tekens kan begrijpen met behulp van contextuele aanwijzingen. Als u bijvoorbeeld het bordje 'melk' toevoegt, hangt u de afbeelding aan een kan melk in plaats van aan de koelkastdeur.

Vul de container

jongen die blokken in de wagen stopt
jongen die blokken in de wagen stopt

Oefen het gebarentaal 'meer' en 'alles gedaan' om inzicht te krijgen in wat elk woord betekent in deze eenvoudige wetenschappelijke activiteit. Met behulp van huishoudelijke voorwerpen leert u uw kind deze belangrijke signalen en helpt u hem tegelijkertijd de vreugde van de wetenschap te ontdekken. Bekijk dit handige gebarentaalschema om te zien hoe je de gebaren voor elk van deze woorden kunt maken.

Wat je nodig hebt

  • Twee of drie containers in verschillende maten en vormen
  • Voldoende kleinere items om elke container te vol te maken, zoals badspeelgoed, middelgrote ballen, sokken opgevouwen in balvormen of blokken

Stappen naar succes

  1. Zet een bakje omringd door alle kleinere spullen voor je kind.
  2. Zeg haar dat ze één item tegelijk aan de container moet toevoegen totdat deze vol is. Ze moet 'meer' ondertekenen om meer items aan de container toe te voegen, of 'helemaal klaar' om te stoppen met het toevoegen van items aan de container.
  3. Laat uw kind één voorwerp per keer in de container plaatsen en vertel u vervolgens of zij denkt dat er meer in passen of gebruik geen gebarentaal. Als ze denkt dat er meer passen, tekent ze 'meer' en stopt er nog een item in.
  4. Als ze tekent dat alles klaar is, stopt ze met het toevoegen van items en leg jij uit of de container vol is of niet.
  5. Zodra de container vol is, gooit u de inhoud op een andere plek weg, zodat deze niet vermengd raakt met de restjes, en telt u hoeveel items er in de container passen. Houd het juiste aantal vingers omhoog terwijl je telt en moedig je kleintje aan hetzelfde te doen.

Lestip: Geef kinderen de kans om dit wetenschapsconcept voor en na het gebarentaalspel te verkennen, zodat ze zich tijdens het spel meer op de taak kunnen concentreren.

Schaduwtekeningen

Help oudere baby's handbediening te leren en de handspieren te versterken om te gebruiken bij het gebaren met deze eenvoudige kunstactiviteit. Laat de foto's zien als je klaar bent voor een unieke kijk op klassieke handafdrukkunst en handwerk.

Wat je nodig hebt

  • Leeg vel papier
  • Potlood
  • Kleurpotloden
  • Bureaulamp of bron van natuurlijk licht

Stappen naar succes

  1. Plaats het papier op een vlakke ondergrond en plaats je baby met het licht op de juiste plek om een schaduw van zijn hand op het papier te creëren.
  2. Kies een bord waarbij geen handbewegingen nodig zijn, alleen vingerbewegingen, en demonstreer dit. Vraag je baby om het bordje te kopiëren en vast te houden terwijl je de schaduw van zijn hand volgt.
  3. Trek de schaduw van zijn hand over op het papier.
  4. Herhaal indien mogelijk met andere tekens op hetzelfde vel papier. Je kunt het papier in verschillende richtingen draaien om ruimte te maken voor meer schaduwen.
  5. Vraag je kleine man om de afbeelding in te kleuren.

Lestip: Probeer de activiteit indien mogelijk buiten met krijt of water op de oprit of het trottoir om het spannender te maken.

Spreken met je handen

Gebarentaal leuk maken is van fundamenteel belang om je kleintje een handig hulpmiddel te geven. Baby's leren vooral door te spelen, dus spelletjes en activiteiten zijn echt leerzame lessen.

Aanbevolen: