Accent hardhouten vloeren: soorten, indelingen en voordelen

Inhoudsopgave:

Accent hardhouten vloeren: soorten, indelingen en voordelen
Accent hardhouten vloeren: soorten, indelingen en voordelen
Anonim
Accenthouten vloer
Accenthouten vloer

Als u op zoek bent naar manieren om hardhouten vloeren in uw huis te accentueren, zult u wellicht aangenaam verrast zijn als u hoort dat er een verscheidenheid aan technieken beschikbaar is. Of u nu toon-op-toon accentueert met hout of tegels gebruikt, er is een hardhouten vloeraccent dat uw huis kan aanvullen.

Waarom accentuerende hardhouten vloeren

Hardhouten vloeren zijn een prachtige aanvulling op elk huis. Door eenvoudig hardhouten vloeren te leggen, kunt u elke ruimte onmiddellijk aankleden. Dus waarom accent? Er zijn een aantal redenen waarom het accentueren van uw vloeren gunstig kan zijn voor uw huis.

  • Voeg subtiele details en interesse toe aan de vloer.
  • Creëer een dramatische entree, foyer of gang.
  • Trek de aandacht naar een deel van de kamer.
  • Voeg kleur en leven toe aan de vloer.
  • Leid een bezoeker het huis binnen via strategisch geplaatste accenten.

Kies uw hardhouten vloer

Om precies het juiste accent voor uw hardhouten vloeren te selecteren, moet u beginnen met het selecteren van het type hardhout dat u gaat installeren. Houten vloeren zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, houtsoorten en plankafmetingen. Brede, gepolijste grenen vloerplanken krijgen een heel ander accent dan groene designbamboe of Braziliaanse kers.

Begin met het selecteren van de kleur en de houtsoort.

  • Een hout met veel karakter en nerf, zoals teak of Braziliaanse kers, krijgt een subtieler accent.
  • Een licht hardhout zoals esdoorn kan een donkerder, krachtiger accent hebben.
  • Als u op zoek bent naar een decoratieve vloer voor een hal, serre of familiekamer, let dan op de nerven en kleur van het hout.
Plint en houten vloer
Plint en houten vloer

Indeling hardhouten vloer

Beslis voordat u een accent aan een hardhouten vloer toevoegt, welke indeling u wilt gebruiken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, en de lay-out kan hand in hand gaan met het accent.

  • Als je de voorkeur geeft aan een eenvoudige lay-out, kan het accent als rand worden gelegd. Je kunt deze indeling herhalen door elke kamer te schetsen.
  • Als je de aandacht wilt vestigen op het midden van de kamer, kun je het hardhout eerst recht leggen met meerdere rijen rond de kamer en vervolgens de rand toevoegen. Om een unieke rand te creëren, verander je het patroon of de richting van je hardhout of leg je een tweede materiaal in.
  • Als je de vloer wilt gebruiken om jezelf de kamer in te trekken, overweeg dan om een reeks vormen te gebruiken die met elkaar verbonden zijn. U kunt het hardhout bijvoorbeeld in een vierkant patroon schikken en vervolgens een accent in het midden creëren. Ga door met het leggen van vierkanten hardhout en het middenaccent, de een na de ander, terwijl je een hal of foyer binnengaat om de aandacht dieper het huis in te trekken.
Klassiek oud houten parketontwerp
Klassiek oud houten parketontwerp

Hardhouten vloeraccenten

Er zijn verschillende soorten accenten beschikbaar. Om u te helpen bij het selecteren van een accentontwerp, kunt u enkele van de meer populaire keuzes overwegen.

  • Leg een tweede, donkerdere kleur hardhout in als rand rond de randen van elke kamer, bij het in- en uitgaan van de deuropeningen.
  • Leg een tweede, donkerdere kleur hardhout in als grens tussen twee patronen hardhout, zoals een rechte plank met een visgraatpatroon in het midden.
  • Gebruik een decoratieve rand van tegels en hout. Leg deze rand als overgang tussen twee materialen of als accent waar dan ook in uw hardhout.
  • Leg een stenen medaillon of waterstraalsteenaccenten in het midden van de vloer. Coördineer de kleuren van de steen in het accent om de muur- en meubelkleuren te benadrukken.
  • Leg delen van decoratief marmer in een veld met hardhout. Drie of vier delen van rijk marmer zoals Elazig Cherry of Sahara Gold, ongeveer 36 x 60 inch, omgeven door hardhout dat u door het huis leidt, kunnen een opvallende verschijning hebben.
  • Afwisselende houtkleuren in een molen-, schiet- of doospatroon door het midden van een kamer. Omring dit met een recht gelegd veld van één kleur.

Kosten van hardhoutaccenten

Accent hardhouten vloeren moeten op hetzelfde moment worden geïnstalleerd als de rest van de vloer wordt geplaatst. De installatiekosten mogen niet te veel hoger zijn dan die van de rest van de vloer, tenzij er ingewikkelde patronen worden gecreëerd.

De kosten van een accent kunnen variëren van een iets duurder of goedkoper hout voor toon-op-toon-looks, tot een paar duizend dollar voor een op maat gemaakt stenen medaillon. Zorg ervoor dat u voldoende tijd overhoudt voor het aanbrengen van het accent, aangezien het bij sommige medaillons en andere accenten tot twaalf weken kan duren voordat ze arriveren.

Je kunt verwachten dat je per plank of per lineaire voet beta alt. De gemiddelde kosten voor een drie voet lange en vijftien centimeter brede randplank kunnen tussen de $ 100 en $ 200 kosten, afhankelijk van het randontwerp. Als u per lineaire voet beta alt, kunt u verwachten dat u tussen de $ 36 en $ 500 per lineaire voet beta alt. De kosten voor elke prijs zijn afhankelijk van de complexiteit van de lay-out, de gebruikte houtsoorten en of u afgewerkt of onafgewerkt hout koopt.

Tegelrand
Tegelrand

Verkleed je hardhouten vloeren

Door ervoor te kiezen hardhouten vloeren in uw huis te accentueren, creëert u een extra niveau van detail, ontwerp en leven op uw vloer. Of je ontwerp nu subtiel of dramatisch is, een accent op een hardhouten vloer zal zeker iets toevoegen aan elke ruimte.

Aanbevolen: