Antieke buffetten voegen verfijnde charme toe aan elke kamer

Inhoudsopgave:

Antieke buffetten voegen verfijnde charme toe aan elke kamer
Antieke buffetten voegen verfijnde charme toe aan elke kamer
Anonim
Antieke buffettafel
Antieke buffettafel

Als er één ding is waar het antieke buffet om bekend staat, dan is het goed gecamoufleerd. Dit nuttige en resolute type meubel bootst allerlei andere historische stukken na die je misschien ergens in een opslagruimte of schuur hebt verstopt. Deze eenvoudige Scandinavische uitvinding is echter net zo nuttig als honderden jaren geleden.

De historische Zwitsers hielden ervan om te feesten

Er was eens een tijd dat iemand je uitgebreide dinerbeleg een smorgasbord noemde. Hoewel je potluck misschien niet dezelfde Zwitserse gerechten serveert als op het originele smorgasbord, was het buffet en de vrolijke communie allemaal hetzelfde. In feite zijn uit deze smorgasbords de buffetmeubels ontstaan.

Originele Zwitserse buffetten dateren vermoedelijk uit minstens de 16deeeuw, en waren eenvoudige houten kasten of tafels die in de eetruimtes van mensen werden geplaatst als een plek om schalen voor neer te leggen de smorgasbords van het huishouden. De Fransen namen deze praktijk over en al snel werd ook op de Britse eilanden een soortgelijk type opslag- en serveerapparaat ontwikkeld. Helaas kan deze transregionale ontwikkeling het voor leken lastig maken om een echt buffet te identificeren.

Verschillen tussen een antiek buffet, dressoir en dressoir

Mahonie gefineerd dressoir in Empire-stijl met grijs marmeren blad
Mahonie gefineerd dressoir in Empire-stijl met grijs marmeren blad

Al deze serveer- en opbergmeubels lijken sterk op elkaar, en ze werden allemaal rond dezelfde tijd populair. Omdat zowel goedbedoelende antiquairs als verzamelaars deze meubeltermen door elkaar gebruiken, is het een lastige opgave om te weten welk stuk je in je collectie hebt. Ondanks de overeenkomsten tussen deze stukken, zijn er een paar onderscheidende kenmerken die je kunnen helpen ze uit elkaar te houden.

  • Buffet- Een houten stuk dat alleen in het eetgedeelte stond, het heeft vaak lange poten en kasten om beddengoed en serviesgoed op te bergen en heeft een plat tafelblad dat is gemaakt om serveer gerechten op.
  • Sideboard - Deze houten kasten zijn zeer vergelijkbaar met het buffet, reiken vaak tot de vloer en zijn voorzien van hokjes waarin de stukken worden tentoongesteld die erin worden opgeslagen.
  • Credenza - Deze unieke Amerikaanse term is soms bijna identiek aan het buffet en het dressoir en beschrijft kasten die zijn gemaakt om buffetma altijden te serveren; hoewel ze soms een verfijnder en minutieus uiterlijk kunnen hebben dan hun neven en nichten, dressoirs en buffetten.

Antieke buffetontwerpstijlen en materialen

Emiliaans notenhouten dressoir
Emiliaans notenhouten dressoir

Antieke buffetten zijn gemaakt van een grote verscheidenheid aan hout en metalen hardware, variërend van zaken als eiken, walnoot en mahonie. Ze zijn meestal gemaakt met eenvoudige, vierkante of rechthoekige vormen en kunnen ontwerpelementen bevatten zoals verguldsel, inlegwerk of houtsnijwerk. Op dezelfde manier hebben buffetten uit de 19e eeuw de neiging af te wijken van de pure functionaliteit van die van 200 jaar geleden, en kunnen ze zaken bevatten als hoofdeinden met spiegels of extra kasten. Oudere buffetten waren meestal ongeverfd om de kleur en afwerking van het natuurlijke hout te benadrukken en konden in breedte variëren van twee kasten tot drie of vier kasten, afhankelijk van de behoeften van de eigenaar.

De moeilijkheden bij het verzamelen van antieke buffetten

De moderne buffetmarkt is weliswaar klein en vol met wegversperringen. Het vinden van echte Zwitserse of vroege Franse buffetten is bijna onmogelijk zonder een speciaalzaak te kennen of een connectie te hebben met een verzamelaar die bereid is er zelf afstand van te doen. Het feit dat antieke buffetten vaak als dressoir of dressoir op de markt worden gebracht, en omgekeerd, voegt nog een complicatie toe aan dit proces. Als u er dus zeker van wilt zijn dat uw stuk zeker een buffet is en niet een ander type serveerkast, kunt u contact opnemen met een taxateur om u meer informatie te geven over een stuk dat u al heeft of waarin u geïnteresseerd bent.

Antieke buffetten op de markt

Aangezien buffetten door elkaar worden verkocht met dressoirs en dressoirs, is de enige manier om een idee te krijgen van de huidige markt het kijken naar antieke serveermeubels als geheel. Over het algemeen kunnen antieke buffetten van de hoogste kwaliteit en dergelijke voor ergens tussen de $ 3.000 en $ 10.000+ worden verkocht, afhankelijk van hun herkomst, kwaliteit, oorsprong, tijdsperiode en de materialen die zijn gebruikt om ze te maken. Omgekeerd kunnen degenen met merkbare schade of onbetwiste afkomst voor slechts $ 50 verkopen, zoals dit Jacobijnse buffet op eBay deed, afhankelijk van de interesse van het publiek.

Het meest waardevolle type buffet bestaat uit:

  • Geen vlekken, scheuren of kromtrekken
  • Duur bos
  • Een Europese herkomst
  • Decoratieve elementen zoals houtsnijwerk, verguld werk, enzovoort

Dit zijn enkele van de antieke buffetten die onlangs zijn verkocht of op de markt zijn aangeboden:

  • Antiek Louis XV eiken dressoir - Verkocht voor $ 3.000
  • 19theeuws Lodewijk XV-buffet - Vermeld voor $ 4.599,83
  • 19th eeuws Lodewijk XIII gesneden eikenhouten buffet - Vermeld voor $ 5.800

Moderne manieren om buffetten in uw huis te integreren

Als je dit meubelstuk van je overgrootmoeder hebt weggegooid, is de kans groot dat je geen idee hebt wat je ermee moet doen. Het voelt waarschijnlijk een beetje beledigend voor haar geheugen om het stof te laten verzamelen, maar als je niet elk weekend grote feesten organiseert, kan het lijken alsof het niet echt een plaats heeft in je moderne levensstijl. Het zijn echter manieren waarop je een antiek buffet in je huidige ontwerp kunt verweven, zodat het niet zo misplaatst aanvoelt.

  • Gebruik het voor opslag - Je hoeft het buffet niet te gebruiken voor buffetten als je dat niet wilt. Je kunt er gameconsoles, schoenen, strandlakens en allerlei andere dingen in opbergen.
  • Trek de deuren eraf voor een plantenparadijs - Als je het niet erg vindt om je meubelstuk wat op te ruwen, kun je altijd de kastdeuren verwijderen en de planken laten staan weergave. Voeg een paar van je kamerplantbaby's binnen en bovenop toe en je hebt een nieuw bloemenreservaat.
  • Voeg een hardtop toe voor extra werkbladruimte - Als u weinig ruimte in de keuken heeft, kunt u een hardtop zoals marmer of graniet aan uw buffet toevoegen, zodat u U hoeft niet langer al uw apparaten op te bergen voordat u de ingrediënten voor elke ma altijd afsnijdt.

Elke dag is een soort buffetdag

Of je nu ouder bent van vijf kinderen of in een appartement woont vol hongerige vrienden, er is altijd een goede reden om een potluck-achtige spread samen te stellen. Roep uw menselijke voorouders aan en kleed uw ma altijd passend aan met een antiek buffet. Binnenkort zal dit superhandige en stijlvolle meubelstuk veranderen in je nieuwe favoriete plekje in je eetkamer.

Aanbevolen: