20 kampeerma altijdideeën voor één pot voor een snel resultaat

Inhoudsopgave:

20 kampeerma altijdideeën voor één pot voor een snel resultaat
20 kampeerma altijdideeën voor één pot voor een snel resultaat
Anonim
Man zit op een boomstam en kijkt naar de kookpot op het kampvuur
Man zit op een boomstam en kijkt naar de kookpot op het kampvuur

Het enige dat leuker is dan samenkomen rond een kampvuur om een ma altijd te delen met je vrienden en familie, is om de ma altijd daadwerkelijk daar op de camping te bereiden, in slechts één pot. Gelukkig zijn er veel geweldige ma altijdideeën die je buiten kunt bereiden met één enkel kookgerei! Alle 20 onderstaande campingma altijden met één pan kunnen worden bereid in een Nederlandse oven of gietijzeren koekenpan boven een kampvuur of op een grill. Je kunt ze ook in een gewone pot op een kampeerfornuis maken.

Geladen nacho's

Kampvuurnacho's koken op de grill
Kampvuurnacho's koken op de grill

Nacho's zijn een snelle, leuke ma altijd om van te genieten aan het eind van een drukke dag vol avonturen in de buitenlucht. Als je eten gaat klaarmaken voor je reis, vul dan een kleine bewaardoos met een mix van je favoriete nacho-toppings, zoals in blokjes gesneden tomaten, in blokjes gesneden uien, gesneden groene uien en/of olijven.

Om nacho's op de camping te maken, spuit je gewoon je gietijzeren pot of pan in met anti-aanbakspray en verwarm je deze boven de grill of het kampvuur. Voeg tortillachips toe en bedek met gebakken bonen (optioneel) en cheddarkaas. Zodra de kaas gesmolten is, ha alt u de container van het vuur en voegt u de voorgemengde toppings toe. Voeg jalapenos toe aan een sectie als sommige kampeerders de voorkeur geven aan superpikante nacho's. Giet de salsa erover en geniet ervan!

Ierse nacho's

Geroosterde aardappelen met spek en gesmolten kaas in een gietijzeren koekepan
Geroosterde aardappelen met spek en gesmolten kaas in een gietijzeren koekepan

Nacho's hoeven niet noodzakelijkerwijs te beginnen met tortillachips. Voor een beetje Ierse flair kun je een kampvuurma altijd maken die begint met een basis van in blokjes gesneden of in dunne plakjes gesneden aardappelen. Snijd aardappelen in de gewenste vorm en grootte terwijl je olie in je pot of pan verwarmt boven het vuur of op de grill.

Roerbak de in blokjes gesneden uien en paprika's in de olie tot ze verwelken, en voeg dan de aardappelen toe. Bestrooi met zout en peper en kook tot ze zacht zijn (ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de lengte). Beleg vervolgens met spekjes of deli corned beef (in stukjes gesneden), gesneden groene uien en andere toppings die je maar wilt. Strooi er rijkelijk geraspte cheddar overheen. Zodra de kaas is gesmolten, haal je de pan van het vuur en geniet je ervan.

Kip en vulling

Maïsbroodvulling in een koekenpan
Maïsbroodvulling in een koekenpan

Met een blikje of twee geraspte kip en een pakje in de winkel gekochte vullingmix kun je in een mum van tijd een heerlijk feestmaal klaarmaken op de camping. Open gewoon een blikje kip, laat het uitlekken en doe het in je pot. Voeg vervolgens, volgens de instructies op de verpakking van de vulling, de juiste hoeveelheid water of kippenbouillon uit blik toe (beide zijn prima) en laat de vloeistof opwarmen tot bijna aan de kook. Haal van het vuur, roer het vulmengsel erdoor en wacht een paar minuten totdat alle vloeistof is opgenomen. Binnen een mum van tijd heb je een smakelijke eenpansma altijd klaar om van te genieten.

Stoofpot van rundvlees en aardappelen

Langzaam kokende stoofpot op houtvuur
Langzaam kokende stoofpot op houtvuur

Rundstoofpot is een geweldige eenpansma altijd om van te genieten tijdens het kamperen. Op de een of andere manier lijkt het buiten in een Nederlandse oven nog lekkerder te smaken dan binnen op een fornuis. Gebruik je favoriete recept voor rundvleesstoofpot en breng een paar wijzigingen aan om het koken in de open lucht te vereenvoudigen.

Als je bijvoorbeeld geen bloem wilt inpakken, maak je stoofpot dan dikker door een blikje champignonroomsoep toe te voegen en de vloeistof iets te verminderen. Als uw recept bier of runderbouillon vereist, kunt u in plaats daarvan water gebruiken. Meng de kruiden die je van plan bent te gebruiken voor je op reis gaat, zodat je de inhoud van een zakje of bakje gewoon in de pot kunt gooien. Plan om uw stoofpot minimaal twee uur te laten sudderen, zodat de aardappelen goed kunnen koken. Als ze zacht zijn en het vlees mals is, is de stoofpot klaar.

Groentesoep

Soep met kool, tomaten, champignons in rustieke tafel
Soep met kool, tomaten, champignons in rustieke tafel

Het is ook heel gemakkelijk om groentesoep boven een kampvuur te bereiden. Gebruik gewoon je favoriete groentesoeprecept, aangepast voor koken boven open vuur.

De soep zal bijvoorbeeld sneller koken als je bevroren of ingeblikte gemengde groenten gebruikt in plaats van verse groenten in stukken te snijden. Overweeg om een blikje tomaten en extra water te gebruiken in plaats van groentebouillon als je niet meerdere ingeblikte goederen mee wilt sjouwen. Op deze manier krijg je een twee-in-één combinatie van groenten (de tomaten) en gearomatiseerde bouillon (het blikjessap gecombineerd met water). Laat je soep minimaal een half uur sudderen; het kan zijn dat je het langer moet koken als je verse groenten gebruikt.

Rundvlees- en groentesoep

Rundvlees- en groentesoep buiten
Rundvlees- en groentesoep buiten

Als je het idee van groentesoep leuk vindt, maar er ook wat vlees aan wilt toevoegen, kies dan voor een vlezige versie. U kunt een recept voor rundvlees- en groentesoep gebruiken, of gewoon een stap toevoegen aan het begin van het bereiden van groentesoep. Begin gewoon met het koken van kleine blokjes rundvlees in uw braadpan voordat u iets anders doet, en ga dan verder met een eenvoudig groentesoeprecept. Of gebruik in plaats daarvan hamburgervlees om rundersoep te maken.

Je krijgt een smaakvolle soep waar alle vleeseters in je groep zeker dol op zullen zijn. De soep smaakt het lekkerst als het vlees heel mals is, dus laat het een paar uur sudderen.

Camping Chili

Camping chili
Camping chili

Voor gerechten zoals chili waarvoor gemalen vlees nodig is, kun je het in de pan boven het kampvuur koken of verkruimelen en thuis koken voordat je op reis gaat en het invriezen. Bewaar het gewoon in uw koeler totdat u klaar bent om het in een recept te gebruiken.

Om chili te maken, doe je rundergehakt of gemalen kalkoen in een Nederlandse oven; koken als je het niet voor je reis hebt gekookt. Voeg kruiden toe uit je favoriete chili-recept (die je vóór de reis hebt gecombineerd en in een zakje hebt gedaan) of een voorverpakte chili-mix. Voeg de juiste hoeveelheden water, tomaten uit blik en chili- of pintobonen toe (afhankelijk van het recept of de verpakking). Chili smaakt meestal het lekkerst als het minstens een half uur laat sudderen, hoewel iets langer koken een nog betere smaak kan opleveren.

Vegetarische Chili

Kom vegetarische chili
Kom vegetarische chili

Chili hoeft geen vlees te bevatten om lekker te zijn. Het is helemaal niet moeilijk om op een camping vegetarische chili te bereiden. Je kunt het vlees eenvoudig weglaten uit elk chili-recept of -mix, of kiezen voor een vegetarisch chili-recept dat speciaal is ontworpen om zonder vlees te worden bereid.

De meeste vegetarische chiligerechten bestaan eenvoudigweg uit tomaten en bonen, gecombineerd met vloeistof en een verscheidenheid aan kruiden en wat groenten. U kunt de noodzaak om groenten en kruiden in te pakken tot een minimum beperken door een pot Picante-saus of salsa te gebruiken, waarbij u ervoor zorgt dat u een gelijkwaardige hoeveelheid vloeistof aftrekt. Maïs en zwarte bonen zijn vooral lekker in vegetarische chili.

Witte Kip Chili

Lepel Witte Kip Chili
Lepel Witte Kip Chili

Kip-chili is een andere goede optie om te overwegen. Gebruik je favoriete recept voor witte kip-chili, maar maak een paar aanpassingen voor op de camping.

Overweeg bijvoorbeeld om voorgekookte kip uit blik te gebruiken in plaats van verse kip te koken. Bij de meeste kip-chili-recepten is room of melk nodig om het een rijke consistentie te geven. Zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het goed koelen van verse zuivelproducten, kunt u in plaats daarvan ingeblikte geëvaporeerde melk gebruiken. U kunt een gelijkwaardige hoeveelheid verdampte melk vervangen door slagroom. Als uw recept melk vereist, gebruik dan de helft van de hoeveelheid geëvaporeerde melk gecombineerd met een gelijkwaardige hoeveelheid water.

Tex Mex Geraspte Kipkoekepan

Geraspte Kip Koekenpan
Geraspte Kip Koekenpan

Koop genoeg kip uit blik om ook op uw camping een smakelijk Tex-Mex kipkoekendiner te bereiden. Spuit uw pan of koekenpan eenvoudig in met anti-aanbakspray of bestrijk hem lichtjes met olie.

Verwarm boven een grill of kampvuur; voeg de in blokjes gesneden uien en paprika toe en bak een paar minuten. Voeg de uitgelekte kip uit blik toe (in welke hoeveelheid je ook nodig hebt om je groep te voeden) en roer. Voeg vervolgens uitgelekte maïs uit blik en zwarte bonen toe. Roer vervolgens de salsa erdoor tot alles goed bedekt is, maar niet te vloeibaar, en verwarm door. Bestrijk met geraspte kaas. Als de kaas gesmolten is, haal je hem van het vuur en geniet je ervan. Indien gewenst kun je wat voorgekookte rijst erdoor roeren voordat je de salsa toevoegt.

Kiptortillasoep

Kiptortillasoep
Kiptortillasoep

Tortillasoep met kip is een ander geweldig kipgerecht om van te genieten tijdens het kamperen. Gebruik je favoriete kiptortillasoeprecept, maar pas het zo aan dat het kampeervriendelijk is door rauwe kip uit blik te vervangen door kip uit blik en een paar andere aanpassingen te maken om het bereidings- en kookproces te vereenvoudigen.

Als je recept verse of bevroren maïs vereist, is het een stuk eenvoudiger om maïs uit blik te gebruiken terwijl je aan het kamperen bent. Als je niet alle kruiden wilt gebruiken, roer dan gewoon een pot salsa erdoor en pas de vloeistof dienovereenkomstig aan. Beleg met tortillareepjes uit de winkel of zet gewoon een zak tortillachips klaar tijdens de ma altijd.

Tacosoep

Kaasachtige rundvlees-tacosoep
Kaasachtige rundvlees-tacosoep

Tacosoep is een ander geweldig eenpansma altijdidee waar je tijdens het kamperen van kunt genieten. Als je klaar bent om tacosoep te maken, begin dan met rundergehakt of kalkoen, voorgekookt vlees dat bevroren is of rauw gehakt dat je moet koken.

Zodra het vlees gaar is, voeg je vijf of zes blikjes uitgelekte bonen toe. Je kunt elke combinatie van pinto-, marine-, garbanzo-, Great Northern-, zwarte- of bruine bonen gebruiken. Je kunt ook chilibonen gebruiken, maar laat ze niet uitlekken (de saus is lekker). Voeg een blik tomaten met groene chilipepers en een pakje tacokruidenmix toe (of gebruik zelfgemaakte tacokruiden). Roer indien gewenst een blikje uitgelekte volkoren maïs erdoor. Voeg voldoende water toe om een soepachtige consistentie te verkrijgen. Laat minimaal een half uur sudderen. Topporties met kaas.

Cheeseburger Macaroni

Cheesy Hamburger en Macaroni-diner
Cheesy Hamburger en Macaroni-diner

Hamburger Helper-achtige mixen zijn je vriend als je op zoek bent naar snelle kampeerma altijden uit één pot. Je kunt ook je eigen pasta en ingrediënten gebruiken voor een kant-en-klare versie, maar als je die route volgt, moet je de noedels uitlekken en meer voorbereidend werk doen.

Met een in de winkel gekochte mix hoef je alleen maar rundergehakt of kalkoen te koken (of voorgekookt, bevroren verkruimeld vlees te gebruiken), water toe te voegen en het kruidenpakket erdoor te roeren. Zodra het water bijna kookt, hoef je alleen maar de noedels toe te voegen en het mengsel te laten koken. Wacht de tijd die op de doos staat aangegeven en je hebt binnen een paar minuten een snelle, warme ma altijd klaar. Natuurlijk hoef je niet bij de cheeseburgervariant te blijven; kies voor elke smaak die jij en je reispartners lekker vinden.

Ontbijt Scramble

Ontbijt klauteren
Ontbijt klauteren

Het is gemakkelijk om roerei in een pot of pan op een camping te koken. Roerei kan op zichzelf een volledige ma altijd zijn, maar je kunt ook de smaak (en voeding) ervan een boost geven door er groenten en/of vlees aan toe te voegen, zodat je een scramble voor het ontbijt kunt creëren.

Overweeg om uien, paprika's en/of champignons in gesmolten boter of hete olie te bakken voordat je de eieren in de pan doet, en roer ze dan allemaal door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg voor het serveren wat voorgekookte plakjes spek (of stukjes spek) toe en bestrooi met een beetje kaas. Als je graag melk aan je eieren toevoegt, maar geen melk mee wilt nemen op een kampeertrip, kun je in plaats daarvan geëvaporeerde melk uit blik gebruiken (verdund met 50 procent water).

Ontbijtkoekepan met ham en eieren

Omelet gemaakt van ham en groente in een gietijzeren pan
Omelet gemaakt van ham en groente in een gietijzeren pan

Scrambled is niet de enige optie voor het koken van eieren op een camping. Dit recept voor ontbijtschotel met ham en eieren heeft slechts een paar eenvoudige aanpassingen nodig om het campingvriendelijk te maken. Je kunt overgebleven ham uit de vriezer gebruiken of ham uit blik of in plakjes kopen in de supermarkt.

Je kunt ook voorgekookt spek of worst gebruiken in plaats van (of als aanvulling op) de ham en alle gewenste groenten toevoegen. Vervang de slagroom door de verdampte melk (in dezelfde hoeveelheid). In plaats van in de oven te bakken, kun je natuurlijk op de grill of boven het kampvuur koken. De kooktijd varieert afhankelijk van of je de eieren zacht of hard wilt hebben, dus houd goed in de gaten tijdens het koken.

Witte bonen en ham

Kom marinebonensoep gegarneerd met verse groene peterselie en stukjes ham
Kom marinebonensoep gegarneerd met verse groene peterselie en stukjes ham

Als je ham koopt om te gebruiken voor een ontbijtkoekepan, koop dan genoeg om ook een heerlijke ma altijd van witte bonen en ham te bereiden. Je kunt je favoriete ham- en bonensoeprecept gebruiken, of de supergemakkelijke route kiezen door simpelweg stukjes ham te combineren met witte bonen uit blik, zoals marinebonen of grote noordelijke bonen, in je pot, en door te verwarmen.

Je kunt zelfs wat wortelen uit blik toevoegen als je wilt. Als je wilt dat het een soepachtige consistentie heeft, voeg dan gewoon water of bouillon toe en laat het minimaal een half uur sudderen. Beide opties zijn prima, maar als je het werk tot een minimum wilt beperken, gebruik dan alle conserven voor het koken op de camping en bewaar het volledige recept voor als je weer thuis bent.

Worst en kool

Gebakken kool met rookworst in pan
Gebakken kool met rookworst in pan

Koop je favoriete variëteit aan dikke worsten, zoals runderrookworst of kielbasa. Voor het snelste koken snijdt u het verticaal om elke lengte doormidden te snijden en snijdt u vervolgens horizontaal in stukken van ongeveer 5 cm lang. Verwarm je pan, voeg de worst toe en kook goed.

Zodra de worst gaar is, voeg je het equivalent van een middelgrote koolkop toe, in plakjes gesneden. Koop een verse kool om in plakjes te snijden of gooi deze in een pakje koolslamix dat je in de supermarkt hebt gekocht. Voor een nog eenvoudigere (maar andere versie) gebruik je zuurkool in plaats van verse kool. Breng op smaak met peper en zout en meng vervolgens goed. Kook tot de kool zacht is en roer regelmatig.

Worst en aardappelen

Worst- en aardappelschotel
Worst- en aardappelschotel

Je kunt stukjes worst ook combineren met aardappelen tot een smakelijke eenpansma altijd op je camping. Snijd gewoon uw favoriete dikke worsten in stukjes en kook ze in een pan. Ze zullen sneller koken als je de schakels eerst verticaal doorsnijdt. Terwijl ze koken, voeg je wat in blokjes gesneden ui en paprika toe voor extra smaak.

Zodra de worst gaar is, voeg je plakjes of stukjes aardappel toe, breng op smaak met zout en peper en roer. Kook tot de aardappelen zacht zijn en roer regelmatig. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Als de aardappelen eenmaal gaar zijn, kun je eventueel geraspte kaas erover strooien en laten smelten voordat je ze serveert.

Bonen en rijst

Rijst en bonen
Rijst en bonen

Zolang je op je camping water kunt koken, kun je een partij bonen en rijst klaarmaken. Je kunt elke soort rijst gebruiken die je lekker vindt, maar de snelste optie is om gedehydrateerde instantrijst te gebruiken (zoals Minute Rice). Kook je rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, zorg ervoor dat je zout en andere kruiden toevoegt die je lekker vindt.

Als de rijst gaar is, roer je er een blikje (of meer, afhankelijk van de groepsgrootte) uitgelekte bonen door en laat je het doorwarmen. Dit gerecht is vooral lekker met zwarte bonen, maar het smaakt ook heerlijk met bonen, chilibonen of zelfs erwten met zwarte ogen. Met minimale inspanning heb je in een handomdraai een supereenvoudig bonen-rijstgerecht.

Franken en bonen

Worst en Bonen
Worst en Bonen

Franks and Beans, ook wel beanie weenies genoemd, is een van de gemakkelijkste eenpansma altijden die je kunt maken als je aan het kamperen bent. Om dit eenvoudige, vullende gerecht te bereiden, heb je alleen een paar blikjes varkensvlees en bonen en een pakje hotdogs nodig. Plaats beide items in een gietijzeren pot of pan en plaats deze op de grill, het kampeerfornuis of op een rooster of statief boven een open kampvuur. Kook tot het warm is en serveer. Niets is eenvoudiger dan dat.

Je kunt het gerecht je eigen unieke flair geven door er een paar van je favoriete smaakmakers door te roeren. Overweeg het toevoegen van barbecuesaus, mosterd, piment en/of ahornsiroop voor een smaakboost.

Kant-en-klare kampeerma altijden uit één pot

Niet alle eenpansma altijden hoeven gebaseerd te zijn op recepten die je helemaal zelf maakt. Veel recepten voor backpacken met één pot maken bijvoorbeeld gebruik van rijst- of pastamixen die je in de winkel koopt. Supermarkten hebben een verscheidenheid aan voorverpakte kant-en-klaarma altijden die u gemakkelijk kunt gebruiken om snelle en gemakkelijke eenpansma altijden te maken die u op de grill of boven een kampvuur kunt laten sudderen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Kip en dumplings
  • Corned beef
  • Soep
  • Rundstoofpot
  • Ravioli

Benodigdheden voor koken op de camping met één pot

Als je van plan bent om tijdens je volgende kampeertrip eenpanscampingma altijden te bereiden, zorg er dan voor dat je de benodigde kookbenodigdheden en uitrusting meeneemt. Items die nodig zijn om van dit soort buitenkoken te genieten zijn onder meer:

  • Gietijzeren braadpan, pot of grote koekenpan
  • Propaan- of dual-fuel kampeerkachel
  • Slowcooker of elektrische brander (als je op een verbeterde camping gaat staan of met de camper reist)
  • Grote lepel om te roeren en te serveren
  • Spatel of tang
  • Handmatige blikopener
  • Hotpad of ovenwant
  • Borden en/of schalen
  • Gebruiksvoorwerpen
  • Vloeibaar afwasmiddel
  • Spons

Geniet van heerlijke diners in de buitenlucht

Met een beetje planning vooraf hoef je je niet te beperken tot eenvoudige sandwiches en eenvoudige snacks als je gaat kamperen. Deze eenpanscampingsrecepten en ma altijdideeën zijn een geweldige manier om buiten te koken zonder voortdurend de grill te hoeven onderhouden. Ze zijn smakelijk, vullen verrukkingen waar iedereen zeker van zal genieten. Voor een nog specialer tintje kun je als finishing touch een van deze heerlijke campingdessertrecepten serveren.

Aanbevolen: