Harry Potter-scène? Spelregels, basisprincipes & Tips voor de overwinning

Inhoudsopgave:

Harry Potter-scène? Spelregels, basisprincipes & Tips voor de overwinning
Harry Potter-scène? Spelregels, basisprincipes & Tips voor de overwinning
Anonim
Jongen gekleed in Harry Potter-stijl
Jongen gekleed in Harry Potter-stijl

Harry Potter-experts kunnen oppermachtig zijn in de decennia oude Harry Potter-scène It? spel. Maak je klaar om aan je familie en vrienden te bewijzen dat je altijd al een heks of tovenaar bent geweest door de uitdagingen met succes te voltooien en de Huisbeker te winnen.

Favoriete dvd-game van Millennials: Harry Potter Scene It?

Er was een periode in de jaren 2000 en begin 2010 waarin bordspellen een upgrade kregen; van traditionele spellen als Clue tot nieuwe spellen als Scene It?, overal werden bordspellen uitgegeven met dvd-tie-ins. Met slechts één druk op de knop op uw afstandsbediening kunt u uw tv gebruiken om een meeslepend element aan uw standaardgameplay toe te voegen. Hoewel dvd-spelers tegenwoordig steeds moeilijker te vinden zijn, kun je nog steeds je favoriete gameconsoles gebruiken (als ze een schijfstation hebben) om die kostbare momenten uit je kindertijd opnieuw te beleven voordat bedrijven als Apple en Microsoft je leven overnamen.

Specifiek: Harry Potter-scène? heeft hetzelfde uitgangspunt als de Scene It? game, maar het geeft een magische draai aan de inhoud en het ontwerp. Het wordt aanbevolen dat je met ten minste twee spelers speelt en dat de speeltijd kan variëren van 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de trivia-expertise van elk van de concurrenten. Bovendien kunt u het drievoudige cirkelvormige bord op een korter pad vouwen om een sneller spel te starten, of het volledig uitschuiven voor een zo lang mogelijk spel. Terwijl de aanbevolen leeftijdscategorie voor de Scene It? games acht jaar en ouder is, kan elke Harry Potter-filmfan met voldoende bekendheid met de categorieën van de game genieten van de uitdaging om goed te scoren op al hun O. WLS

Harry Potter Scène? Inhoud

Dit multi-platform bordspel is vrij eenvoudig op te zetten en te volgen, deels dankzij het feit dat er niet veel stukjes hoeven te worden samengesteld en gerangschikt. De eerste editie van dit spel wordt geleverd met:

  • 1 dvd
  • 1 speelbord
  • 1 6-zijdige dobbelsteen
  • 1 8-zijdige categoriedobbelsteen
  • 4 tokens
  • 30 huispuntenkaarten
  • 160 trivia-vragenkaarten

De beste manier om Harry Potter-scène in te stellen?

Omdat het een scène is? een dvd en een tv-scherm gebruikt, dan is er een specifieke manier om je spelbord in te stellen:

  1. Leg het speelbord neer voor een tv en dvd-speler. Het speelbord kan worden ingekort voor korte spellen of volledig worden verlengd voor lange spellen.
  2. Selecteer je pion en plaats deze op het startveld.
  3. Plaats de huispuntenkaarten in het daarvoor bestemde gebied op het bord.
  4. Zorg ervoor dat de dvd in de wachtrij staat en kies iemand als dvd-master die het spel tijdens het spelen bestuurt. Deze persoon kan ook bijhouden wanneer je je timer hebt ingesteld.

Harry Potter Scène? Basisregels

Harry Potter Scene It-bord
Harry Potter Scene It-bord

Elke speler (of elk team als er veel meer dan vier mensen spelen) selecteert een fiche en probeert dat fiche rond het ronde speelbord en in de cirkel van de winnaar te manoeuvreren door verschillende vragen correct te beantwoorden, waarvan sommige zullen op vraagkaarten en andere worden geschreven die op het tv-scherm worden gepresenteerd. In het spel worden twee dobbelstenen gebruikt; de nummerdobbelsteen wordt gebruikt om het aantal velden te bepalen dat een speler tijdens elke beurt kan verplaatsen, en de categoriedobbelsteen wordt gebruikt om het type uitdaging te bepalen dat hij moet voltooien.

Uitdagingscategorieën

Een deel van het plezier van het spelen van dit spel uit het begin van de jaren 2000 zit in de willekeur van de soorten uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te stoppen nadat je vier keer achter elkaar dezelfde vraagcategorie hebt gekregen, moet je blijven spelen en testen hoe sterk een tovenaar of heks je werkelijk bent. Als je met de dobbelsteen gooit, kun je zowel dvd- als vraagkaartuitdagingen krijgen, die elk hun eigen problemen met zich meebrengen. De uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen, zijn onder meer:

  • All Play- All Play is een dvd-uitdaging die overeenkomt met de witte driehoek op de categoriedobbelsteen. Iedereen kan meedoen aan deze digitale uitdaging en de dvd-master moet op play drukken op de All Play-kaart in het hoofdmenuscherm. De eerste persoon die als eerste het juiste antwoord roept, krijgt de punten.
  • My Play - My Play is de tweede dvd-uitdaging die overeenkomt met de rode driehoek op de categoriedobbelsteen. Deze uitdaging is vergelijkbaar met All Play, maar alleen de speler die heeft gegooid, mag proberen de prompt te beantwoorden.
  • Zweinsteinvragen - Als je een groene driehoek gooit, moet je een vraag beantwoorden op een vragenkaart die betrekking heeft op het leven op Zweinstein.
  • Wizarding World questions - Als je een oranje driehoek gooit, moet je een vraag van een vragenkaart over de magische wereld als geheel beantwoorden.
  • Dreuzelvragen - Als je een gele driehoek gooit, moet je een vraag beantwoorden op een kaart over de niet-magische wereld in de serie.
  • Huispunten - Als je een blauwe driehoek gooit, moet je een Huispuntenkaart trekken (te vinden op het spelbord) en de instructies volgen nadat je de kaart hardop.
  • Player's Choice - Het felbegeerde zilveren vakje op de categorieëndobbelsteen geeft de keuze van de speler aan, en als je erop terechtkomt, kun je de uitdaging kiezen die je wilt aanpakken.

Zorg ervoor dat je het bord in de gaten houdt terwijl je je een weg baant door het magische rijk; land op een poederveld en win je uitdaging, en je verdubbelt het aantal zetten dat je gooit tijdens je volgende beurt.

De manieren om het spel te winnen

Harry Potter-scène winnen? is een beetje lastiger dan alleen maar uitdagingen correct beantwoorden en naar het einde van je spelpad gaan, zoals je kunt zien aan de drieledige winnaarscirkel waarvan de onderste laag aangeeft dat je moet stoppen. Om het spel daadwerkelijk te winnen, moet je een van de twee uitdagingen voltooien:

Allemaal spelen om te winnen

De eerste kans die je hebt om te winnen is door de All Play to Win dvd-uitdaging te spelen. Zodra je daar belandt, klikt de dvd-master op het All Play to Win-pictogram en zal iedereen tegen elkaar strijden om eerst de vraag correct te beantwoorden. Als je succesvol bent, win je die ronde van het spel.

Final Cut

Als het je niet is gelukt om je concurrenten te verslaan in All Play to Win, hoef je je geen zorgen te maken: alle hoop is niet verloren. Je hoeft alleen maar door te gaan naar de laatste snede. In dit einde kiest de dvd-master de definitieve versie, waarbij je drie vragen met succes moet beantwoorden om te bewijzen dat je geen Dreuzel bent. Beste deel? Als je fa alt, word je niet uit het spel gezet. Wacht gewoon tot je volgende beurt om het opnieuw te proberen (zolang iemand anders niet achter je is geglipt en zelf de overwinning heeft gepakt).

Tips om uw concurrentie te domineren

Om de magie van de overwinning vast te leggen, kunnen spelers zich eenvoudig voorbereiden op een Scene It? uitdaging zonder toevlucht te nemen tot Zwadderich-achtige tactieken. Om het best mogelijke spel te spelen, heb je alleen maar een beetje 'swish and flick'-oefening nodig:

  • Bekijk de films opnieuw - Eerst en vooral kun je elke Harry Potter-film opnieuw bekijken, inclusief de verwijderde scènes en bonusmateriaal, om vertrouwd te raken met de belangrijkste scènes, lijnen en acties die u mogelijk worden gevraagd.
  • Maak je vertrouwd met de gameplay - Oefen het spel met de originele Scene It? om gewend te raken aan hoe het spel werkt en aan de soorten vragen die je kunt verwachten.
  • Oefen je trivia buiten het spel - Er zijn talloze Harry Potter trivia-avonden over de hele wereld die je kunt bijwonen (zowel fysiek als digitaal) om je op je gemak te voelen met snel spugen de informatie op.

Andere Harry Potter-scène? Edities die u kunt verzamelen

Gegeven hoe populair en nostalgisch Harry Potter voor zoveel mensen is, zou het geen verrassing moeten zijn dat er meer dan één editie van dit spel is uitgebracht. In feite zijn er eind jaren 2000 nog twee andere edities uitgebracht:

  • Harry Potter Scène it? 2ndEditie - Deze opvolger van het vaak gespeelde origineel werd uitgebracht in 2007 en bood nieuwe uitdagingen en clips waarin de films waren opgenomen die in de nasleep van de eerste game waren uitgebracht.
  • Harry Potter Scène? Cinematic Edition - Deze gigantische compilatiegame omvat alle acht films, inclusief beide Deathly Hallows, en maakt gebruik van Optreve-technologie om nieuwe vragen te beantwoorden.

Ga door met het opnieuw beleven van de magie samen

Het kan een uitdaging zijn voor gezinnen om bordspellen te vinden die kunnen concurreren met de aantrekkingskracht van hightech videogames, maar de Harry Potter Scene It? games bieden, zelfs met hun verouderde technologie, een unieke multimodale ervaring als geen ander die momenteel op de markt is. Dus, voor die avonden op 1 september waarop je nog steeds je Hogwarts-brief niet per post hebt ontvangen, verdrink je verdriet in boterbier en een paar rondjes Harry Potter Scene It?.

Aanbevolen: