Donatiebriefsjablonen

Inhoudsopgave:

Donatiebriefsjablonen
Donatiebriefsjablonen
Anonim
Doneer knop
Doneer knop

Als u zich bezighoudt met fondsenwerving voor een non-profitorganisatie, moet u vaak brieven sturen naar potentiële donateurs. Brieven zijn essentieel voor het opbouwen van relaties met donateurs en om degenen die uw goede doel in het verleden genereus hebben gesteund eraan te herinneren opnieuw te overwegen om te doneren. Gebruik deze voorbeelddonatiebrieven ter inspiratie! Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van de sjablonen, bekijk dan deze handige tips.

Sjabloon voor basisdonatiebrieven

Organisaties sturen jaarlijks beroepsbrieven. Oproepen worden vaak gebruikt om grote sommen geld binnen te halen om de programma's van een organisatie te ondersteunen en nieuwe inspanningen uit te breiden. In een basisdonatiebrief wordt de organisatie beschreven, wat het doel van de campagne is en worden details gegeven over waarom donaties nodig zijn. Een basissjabloon voor een donatiebrief kan worden gebruikt voor de jaarlijkse oproep van een organisatie en kan worden aangepast met specifieke informatie over uw goede doel.

Speciale situatie inzamelingsverzoek

Soms kan een organisatie een donatieverzoek versturen voor een bijzondere situatie. Deze creatieve donatieverzoekbrief is bedoeld om de aandacht te trekken van potentiële donateurs die mogelijk geïnteresseerd zijn in het verstrekken van financiering voor een bijzondere situatie. In dit geval is het om het jubileum van een organisatie te vieren, maar de brief kan voor verschillende situaties worden aangepast. Wanneer u een brief van dit type schrijft, gebruik dan een unieke benadering of invalshoek om tot actie aan te zetten.

Programmaspecifiek verzoek

Soms moet je donoren vragen geld te geven om een specifiek programma te helpen financieren. Als dat het soort fondsenwervende project is waar u aan werkt, overweeg dan om dit programmaspecifieke sjabloon voor donatieverzoeken te bewerken om prospects ervan te overtuigen hun geld in de zak te steken om de kosten van het programma te dekken.

Voorbeeldpromotiebrief voor speciale evenementen

Als u zich concentreert op het verkopen van kaartjes voor een inzamelingsactie voor een speciaal evenement, zult u merken dat sommige donateurs eerder reageren op een traditionele brief dan op een e-mailbericht of uitnodigingskaart. Gebruik dit speciale evenementpromotiesjabloon ter inspiratie als dat het type brief is dat u moet maken.

Sjabloon voor donatie-aanvraag veilingitem

Het organiseren van een speciaal evenement is een geweldige manier voor een organisatie om grote bedragen binnen te halen. Veel organisaties nemen een live of stille veiling op als onderdeel van de activiteiten van het evenement. Een brief is vaak het eerste bericht dat particulieren en bedrijven ontvangen dat het evenement zal plaatsvinden. In een brief wordt vermeld welk type donaties aan veilingitems nodig zijn, evenals details over het komende evenement. Gebruik het bijgevoegde sjabloon voor een donatiebrief voor veilingitems om donaties aan te vragen voor gebruik in de veiling.

Voorbeeld van een donatiebrief van de kerk

Om jaarlijks geld in te zamelen, vragen veel kerken hun leden om steun. Deze kerkinzamelingsbrief kan worden gebruikt voor de jaarlijkse campagne van een kerk. Het beoogde publiek voor deze brief zijn leden van de kerk. Soortgelijke brieven kunnen ook naar leden worden gestuurd om financiering te vragen voor specifieke programma's of initiatieven.

Jaarlijkse fondsenwervingscampagne

Natuurlijk zijn niet alle jaarlijkse fondsenwervingscampagnes bedoeld voor kerken. Als u voor een ander soort non-profitorganisatie werkt en via een brief contact wilt opnemen met potentiële donateurs, overweeg dan om deze voorbeeldjaarfondsbrief te gebruiken als uitgangspunt voor het maken van een aangepaste versie die specifiek is voor de organisatie die u vertegenwoordigt. Het is ook mogelijk dat een van deze hoofdlettercampagnebrieven geschikter is voor uw situatie.

Brief voor fondsenwerving voor scholen

Brieven worden vaak gestuurd naar ouders van kinderen die op een bepaalde school studeren. Omdat scholen het hele jaar door verschillende inzamelingsacties houden, worden ouders vaak gecontacteerd voor ondersteuning. Deze voorbeeldbrief voor fondsenwerving voor de school kan naar ouders worden gestuurd in de hoop dat zij hun steun zullen betuigen door een financiële donatie te doen, vrijwilligerswerk te doen of een item te doneren dat kan worden gebruikt als onderdeel van een inzamelingsactie.

Vrijwilligerstijdverzoek

Handen met donatiebrieven
Handen met donatiebrieven

Organisaties moeten vaak vrijwilligers werven om hen te helpen als ze een tekort aan personeel hebben of een specifieke behoefte hebben, en veel mensen geven er de voorkeur aan om hun tijd of diensten te doneren in plaats van geld. Dit sjabloon voor het aanvragen van tijdsdonatie voor vrijwilligers kan worden gebruikt bij het zoeken naar vrijwilligers om uw organisatie te helpen met verschillende projecten en taken.

E-maildonatiesjabloon

Als u op een informele manier contact wilt opnemen met een potentiële donateur, gebruik dan dit sjabloon voor e-maildonatieverzoeken ter inspiratie. Deze sjabloon is perfect om te sturen naar degenen die eerder hebben ingestemd met het steunen van uw goede doel of die bekend zijn met uw inspanningen.

Voorbeeld van een uitnodigingsbrief voor een donatie voor de feestdagen

Sommige liefdadigheidsorganisaties hebben specifieke donatieverzoeken tijdens de feestdagen. Als uw groep bijvoorbeeld vakantiema altijden heeft bereid voor behoeftige personen of familie, moet u mogelijk een brief schrijven waarin u om geld vraagt om voedsel te kopen voor de vakantiema altijden die uw organisatie gaat serveren of bezorgen. Of misschien heb je een brief nodig waarin je om vakantiegerelateerde financiële steun vraagt voor andere soorten programma's.

Tips voor het formaat van donatiebrieven

Donatiebrieven zijn essentieel voor elke organisatie die geld wil inzamelen, dus iedereen die bij fondsenwerving werkt, moet weten hoe ze een brief moeten schrijven waarin om donaties of sponsoring wordt gevraagd. Of u nu een brief schrijft aan een individu of een bedrijf, het is belangrijk om in dit soort verzoeken alle noodzakelijke details op te nemen. De beste fondsenwervende brieven volgen het juiste zakelijke briefformaat en bevatten de volgende elementen:

  • Het logo, de naam, het postadres, het telefoonnummer en de website van uw organisatie
  • Persoonlijke aanhef (Als u de naam van de potentiële donor kent, gebruik deze dan. Zo niet, gebruik dan zoiets als Beste vriend van XYZ.)
  • De reden waarom u om geld vraagt
  • Een directe, duidelijke aanvraag om een donatie.
  • Laat zien hoe dankbaar je zult zijn om hun donatie te ontvangen
  • Erken eerdere donaties van de ontvanger
  • Een oproep tot actie
  • Contactgegevens

Speciale accenten

Je wilt ervoor zorgen dat je brief opv alt en opgemerkt wordt. Omdat veel organisaties oproepen versturen, is het belangrijk om de jouwe gemakkelijk leesbaar en aantrekkelijk te maken. Je wilt niet dat jouw spullen in de prullenbak belanden of op een stapel op iemands bureau. Enkele speciale details waarmee u rekening moet houden zijn:

  • Een persoonlijk tintje aan de brief toevoegen is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat deze opv alt. Je kunt het persoonlijker maken door het met de hand te laten ondertekenen. Je kunt ook een handgeschreven notitie onderaan de brief plaatsen.
  • Donatiebrieven moeten op het briefhoofd van uw organisatie worden afgedrukt en in een envelop worden geplaatst waarop het retouradres van de organisatie duidelijk op de voorkant staat.
  • Een vervolgtelefoongesprek kan nog een persoonlijk tintje toevoegen en potentiële donateurs eraan herinneren dat hun bijdragen hard nodig zijn en zeer gewaardeerd worden.
  • Eindelijk, zorg voor een systeem om donaties bij te houden. Dit zal je helpen bij het genereren van bedankbrieven en maakt het eenvoudig om de volgende ronde van uitnodigingsbrieven voor te bereiden.

Pas voorbeeldbrieven aan uw situatie aan

De kwaliteit van een brief met een donatieverzoek kan helpen bepalen of een potentiële donor geïnteresseerd is in een donatie aan uw organisatie. Gebruik de bijgevoegde sjablonen van voorbeeldbrieven waarin u om donaties vraagt om verschillende soorten bijdragen aan uw non-profitorganisatie te werven. Pas elke sjabloon aan de behoeften van uw organisatie aan. Of u nu om sponsoring of andere soorten donaties van bedrijven of particulieren vraagt, zorg ervoor dat u elke donatie die u ontvangt altijd opvolgt met een bedankbrief of zelfs een telefoontje.