Statistieken over zelfmoord onder tieners

Inhoudsopgave:

Statistieken over zelfmoord onder tieners
Statistieken over zelfmoord onder tieners
Anonim
Tiener zit alleen in een donkere kamer
Tiener zit alleen in een donkere kamer

Helaas zijn er veel statistieken over zelfmoord onder tieners. Jaar na jaar geloven te veel tieners dat zelfmoord hun enige optie is. Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om tieners, ouders, vrienden en familie te helpen omgaan met mogelijke zelfmoordgedachten bij tieners. Een beter begrip van de zelfmoordstatistieken onder tieners kan helpen dit ernstige probleem in perspectief te plaatsen en toekomstige tragedies te helpen voorkomen.

Teen Suicide Statistics

Hoewel het moeilijk kan zijn om de cijfers met betrekking tot zelfmoord onder tieners te onderzoeken, kunnen deze statistieken helpen benadrukken hoe groot het probleem is.

Zelfmoordpogingen

Volgens de American Foundation for Suicide Prevention zijn er 130 zelfmoorden per dag in de Verenigde Staten, waarmee het probleem op de tiende plaats staat van de grootste doodsoorzaak onder Amerikanen. Ruim 7 procent van de tieners tussen 15 en 18 jaar geeft toe dat ze het afgelopen jaar een zelfmoordpoging hebben gedaan. Hoewel het probleem in alle bevolkingsgroepen aanzienlijk blijft, is het een van de belangrijkste sterfgevallen onder adolescenten (tussen 15 en 24 jaar), waarbij jaarlijks 14,46 op de 100.000 mensen zelfmoord plegen.

Zelfmoord en geestelijke gezondheid

Volgens Teen Help is zelfmoord de derde belangrijkste doodsoorzaak onder tieners. Ongeveer 90 procent van degenen die zelfmoord plegen of proberen, ervaart symptomen van depressie, bipolaire stoornis en een mogelijke comorbide diagnose. Meer dan de helft van de tieners die drugs of alcohol gebruiken, heeft ook een andere diagnose van de geestelijke gezondheid, waardoor ze een nog groter risico lopen op zelfmoordgedachten en -pogingen. Tieners die hechtingsproblemen hebben, een enkele of meerdere traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt en weinig steun krijgen, lopen ook het risico zelfmoordgedachten te krijgen.

Genderspecifieke gegevens

Volgens Teen Help slagen vier keer zoveel mannen erin zelfmoord te plegen in vergelijking met hun vrouwelijke leeftijdsgenoten; Vrouwen hebben echter drie keer zoveel kans om zelfmoord te plegen. Dit komt omdat mannen vaker vuurwapens of dodelijke wapens gebruiken, dan vrouwen die geneigd zijn tot zelfvergiftiging.

Pesten en gewelddadige relaties

In een onderzoek werd onderzocht hoe pesten en gewelddadige relaties van invloed waren op het aantal zelfmoorden onder ongeveer 11.000 middelbare scholieren. Uit de resultaten bleek dat vrouwelijke slachtoffers van pesten op school hogere zelfmoordcijfers hadden vergeleken met hun mannelijke tegenhangers, maar dat mannelijke slachtoffers van seksueel geweld hogere zelfmoordcijfers hadden dan vrouwen. Fysiek datinggeweld had de sterkste correlatie met zelfmoordpogingen. Slachtoffers van pesten hebben twee tot negen keer meer kans om zelfmoord te plegen.

Vrouwelijke middelbare scholieren pesten klasgenoot
Vrouwelijke middelbare scholieren pesten klasgenoot

Waarschuwingssignalen

Teen Suicide Statistics schetst veel factoren die erop kunnen wijzen dat een tiener overweegt zelfmoord te plegen, zoals vaak praten over de dood, depressieve poëzie schrijven, abrupte gedragsveranderingen, roekeloos handelen, een verandering in het dieet, zichzelf isoleren of gebruik maken van drugs en alcohol als middel tot zelfmedicatie. Ze kunnen ook hun spullen weggeven en lijken in een emotionele opleving te verkeren vlak voordat ze zelfmoord plegen. Tieners die dit gedrag bij vrienden of familieleden zien, wordt geadviseerd zo snel mogelijk met een volwassene te praten.

Meisje alleen tijdens de lunch
Meisje alleen tijdens de lunch

Zelfmoord plannen en plegen

Volgens de CDC heeft 17 procent van de tieners zelfmoord als een optie in hun eigen leven beschouwd, waarbij 13,6 procent van de tieners een pad of plan bedenkt om de daad te plegen. Acht procent van de studenten heeft minstens één keer geprobeerd zelfmoord te plegen, wat resulteerde in 2.7 procent van de pogingen heeft achteraf medische hulp nodig vanwege ernstig letsel.

Zoek hulp

De hoeveelheid zelfmoordstatistieken onder tieners kan schokkend en moeilijk te verwerken zijn. Als u merkt dat u of een van uw vrienden aan zelfmoord denkt, zoek dan hulp. Er zijn ongelooflijke hulpmiddelen beschikbaar voor degenen die worstelen met ongemakkelijke symptomen en doordringende gedachten. Als u onmiddellijke hulp nodig heeft, neem dan contact op met de politie of bel een zelfmoordhotline die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is. Vergeet niet dat u niet de enige bent en de hoogst mogelijke zorg verdient.

Aanbevolen: