Statistieken over roken onder tieners

Inhoudsopgave:

Statistieken over roken onder tieners
Statistieken over roken onder tieners
Anonim
middelbare scholieren die een sigaret roken
middelbare scholieren die een sigaret roken

Tieners zullen hoogstwaarschijnlijk op een bepaald moment in hun leven te maken krijgen met groepsdruk om een sigaret te proberen. Wat kunnen ouders doen om ervoor te zorgen dat hun tiener de druk om te roken weerstaat? Als hun tiener al rookt, hoe kunnen ouders de tiener dan laten stoppen? Ouders kunnen zich wapenen met kennis en intelligente gesprekken voeren met hun tiener voordat ze onder druk worden gezet om hun eerste sigaret te proberen. Als een tiener besluit te gaan roken, kunnen ouders met tieners praten, waarbij ze statistieken en feiten gebruiken om hen te overtuigen om te stoppen.

Tieners beginnen op jonge leeftijd met roken

Het is nooit te vroeg om met kinderen over roken te praten. Volgens The American Lung Association zouden ouders al vanaf 5 of 6 jaar een gesprek moeten hebben over de risico's van roken. Uit een door The Campaign For Tobacco Free Kids aangehaald onderzoek blijkt dat 95 procent van alle volwassen rokers begint met roken voordat ze 21 jaar oud worden.

Gegevens uit NIDA's Monitoring the Future Study illustreren wanneer kinderen beginnen te experimenteren met sigaretten.

  • 9 procent van de tieners had hun eerste sigaret in groep 8.
  • 2,2 procent van de leerlingen van groep 8 rookte binnen een maand na het onderzoek.
  • 6,4 procent van de leerlingen van groep 8 gebruikt rookloze tabaksproducten.

Een ander onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie onder tieners van 13 tot 15 jaar oud over het aantal rokers luidt:

  • 9 procent van de mannen rookt sigaretten.
  • 4 procent van de vrouwen rookt sigaretten.

Statistieken over roken onder tieners over tarieven op de middelbare school

Soms kunnen de middelbare schooljaren nieuwe uitdagingen met zich meebrengen voor tieners en gaan ze sigaretten roken om stress te verlichten, hen te helpen gewicht te verliezen of hun imago te veranderen. Veel tieners overschatten het aantal mensen dat rookt. Onder kinderen van 12 tot 15 jaar overschatten niet-rokers het roken met 50 procent, terwijl rokers in dezelfde leeftijdsgroep het roken met 130 procent overschatten. Ouders die de feiten kennen over hoeveel kinderen daadwerkelijk roken, kunnen die feiten gebruiken om het argument te ondersteunen om niet te beginnen met roken.

Uit de Monitoring the Future Study (2018)-statistieken van de middelbare scholen van NIDA blijkt:

  • 16 procent van de leerlingen van groep 10 heeft tijdens zijn leven gerookt.
  • 1,8 procent van de leerlingen van het 10e leerjaar rookt dagelijks.
  • .7 procent van de leerlingen van het 10e leerjaar rookt 1/2 pakje + per dag.
  • 4,2 procent van de leerlingen van het 10e leerjaar rookte binnen een maand na het onderzoek.
  • 23,8 procent van de leerlingen van groep 12 heeft tijdens hun leven gerookt.
  • 7,6 procent van de 12e klassers rookte binnen een maand na het onderzoek.
  • 1,5 procent van de 12e klassers rookt 1/2 pakje + per dag.

Rokenstatistieken over waarom tieners roken

Volgens de American Cancer Society beginnen tieners om twee belangrijke redenen met roken. Ten eerste omdat vrienden en/of ouders roken, en ten tweede omdat ze het ‘cool’ vinden om te roken. Volgens de Mayo Clinic roken veel tieners om de volgende redenen:

  • Ze willen rebels zijn.
  • Tieners proberen hun gewicht onder controle te houden. Het is bekend dat roken de eetlust vermindert en stress-eten vervangt.
  • Tieners roken als ze hun imago willen veranderen of er 'cool' uit willen zien. Ze voelen zich veiliger en onafhankelijker als ze roken en denken dat ze volwassener overkomen.

De Centers for Disease Control noemen het gebruik van tabak door ouders, voogden, vrienden of broers en zussen als de belangrijkste reden waarom tieners beginnen met roken, evenals in de media. Bovendien hebben tieners doorgaans niet de vooruitziende blik ontwikkeld om de gevaarlijke gevolgen van roken te begrijpen. Soms is roken voor tieners een manier om meer controle over hun leven te krijgen en een manier om ermee om te gaan als ze geen steun van hun ouders hebben of meer betrokkenheid van hun ouders bij hun leven wensen. Er is een uitgebreide lijst van alle factoren die verband houden met tabaksgebruik onder jongeren op hun website.

Invloed van de media op rookstatistieken onder tieners

Tieners zijn gemakkelijke doelwitten voor de tabaksindustrie. Ze zijn van nature op een beïnvloedbare leeftijd en worden gemakkelijker beïnvloed door de media. De American Academy of Pediatrics heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat jonge adolescenten zeer gevoelig zijn voor reclameboodschappen uit de tabaksindustrie. Zeven op de tien middelbare scholieren en middelbare scholieren hebben een tabaksgerelateerde advertentie gezien.

Een ander onderzoek rapporteerde ook hoe reclame het aantal rokers onder tieners beïnvloedt:

  • Het online bekijken van advertenties voor e-sigaretten hield verband met het denken dat ze minder schadelijk en verslavend zijn dan ze in werkelijkheid zijn, en met een grotere intentie voor uiteindelijk gebruik in de toekomst.
  • Het zien van e-sigaretten in winkels hield verband met een hoger percentage tieners die ze uiteindelijk rookten met een lage perceptie van de werkelijke schadelijkheid ervan.

Roken en gezondheid van tieners

Arts luistert naar het hart van een tienerpatiënt
Arts luistert naar het hart van een tienerpatiënt

De gezondheidsrisico's van roken zijn groot. Niet alleen kan roken iemands leven tien jaar korter maken, maar het is ook bewezen dat roken de oorzaak is van een breed scala aan ziekten en andere gezondheidsproblemen, waaronder kanker, hartziekten en longziekten. In feite houdt 90 procent van alle sterfgevallen als gevolg van langdurige longziekten rechtstreeks verband met roken.

Volgens recente statistieken proberen elke dag 2.500 kinderen hun eerste sigaret. Daarvan zullen er ongeveer 400 een dagelijkse gewoonte van roken vormen. De helft van die tieners zal uiteindelijk sterven door roken. De Wereldgezondheidsorganisatie rapporteert:

  • Tienerrokers drinken vaker alcohol en proberen andere illegale middelen dan niet-rokers.
  • Rokers roken vaker marihuana.
  • Roken wordt ook in verband gebracht met veel ander risicovol gedrag, zoals vechten en onbeschermde seks.

Stoppen met roken

Volgens rapporten zullen mensen die op jongere leeftijd beginnen met roken een ernstiger verslaving aan nicotine ontwikkelen dan degenen die op latere leeftijd beginnen. Adolescenten die minstens 100 sigaretten hebben gerookt, geven aan dat ze graag willen stoppen, maar dat niet kunnen.

Het slechte nieuws is dat stoppen met roken een van de moeilijkste dingen is die een mens kan doen. Het maakt niet uit hoe lang iemand rookt. Een onderzoek uitgevoerd door Suzanne Colby en C. Bidwell aan de Brown University ontdekte dat tieners die slechts een korte periode hadden gerookt, net zoveel moeite hadden met stoppen en dezelfde psychologische effecten ervoeren als tieners die al jaren rookten.

Om te illustreren hoe moeilijk het is om te stoppen: uit de National He alth Interview Survey van de Centers for Disease Control blijkt dat 68% van de rokers graag zou willen stoppen met roken, 55% van de rokers heeft het afgelopen jaar geprobeerd te stoppen Dat lukte niet, en slechts 7,4% van de rokers kon het afgelopen jaar met succes stoppen met roken.

Maar hier is het goede nieuws: ook al is het moeilijk om te stoppen, de voordelen van stoppen beginnen vrijwel onmiddellijk.

Het National Cancer Institute biedt de volgende voordelen van stoppen:

  • Lagere bloeddruk.
  • Verlaagd koolmonoxidegeh alte in het bloed.
  • Een sterker reuk- en smaakvermogen.
  • Een verminderd risico op het ontwikkelen van kanker.
  • Een 2/3 verminderde kans op vroegtijdig overlijden.

Waar kunt u hulp krijgen bij het roken van tieners

Met tieners over roken praten kan een uitdaging zijn, maar het is een noodzakelijk gesprek dat elke ouder met zijn kinderen zou moeten voeren. Dit zijn slechts enkele statistieken en onderzoeken die u kunt gebruiken om uw tiener te informeren over de gevaren van roken en de negatieve invloed die sigaretten op zijn of haar leven zullen hebben. Tenslotte, als je een tiener kent die hulp nodig heeft bij het stoppen, zeg hem dan dat hij 1800-QUIT NOW (784-8669) moet bellen, en ga voor aanvullende informatie over roken naar de CDC-website.

Aanbevolen: