Cha Cha-dansinstructies

Inhoudsopgave:

Cha Cha-dansinstructies
Cha Cha-dansinstructies
Anonim
Cha Cha-dansinstructies
Cha Cha-dansinstructies

Omdat de cha cha al tientallen jaren een favoriete stijldansvorm is, is de cha cha-dansinstructie in de loop der jaren geperfectioneerd tot het punt waarop bijna iedereen het kan leren. Sterker nog: in het tijdperk van digitale media is het vinden van meerdere instructiebronnen eenvoudiger dan ooit.

De basisstap van de Cha-cha

De Cha-cha is een leuke, speelse dans, een snel geven-en-nemen- en "achtervolgings" -thema tussen de partners. De muziek bij de cha-cha volgt meestal een "langzaam-langzaam-snel-snel-snel" soort beat, maar niet altijd. De dans is bijna altijd snel, en de vorm is niet rigide - de heupen rollen terwijl de dansers samen bewegen, en terwijl de dans begint in het formele "dansframe" (leid de rechterhand op de middenrug van de volger, volg de linkerhand). op de bovenarm van de lead, en ze houden allebei losjes hun andere handen vast) er zijn veel punten waar die positie tijdelijk wordt "gebroken".

De basisstappen voor cha cha-dans zijn echter als volgt (vanuit het perspectief van de hoofdrolspeler; de volgende stappen zullen deze stappen weerspiegelen):

  1. De leiding stapt naar voren met de linkervoet en laat het lichaamsgewicht door de heupen naar voren schommelen.
  2. Het gewicht van Lead verschuift terug naar de rechtervoet, waardoor de heupen opnieuw op tijd rollen.
  3. De leider stapt met de linkervoet naar links en beweegt deze slechts ongeveer vijftien centimeter.
  4. De rechtervoet volgt en komt langs de linkervoet in een bijna willekeurige stap.
  5. De leider doet nog een zijstap naar links met de linkervoet, identiek aan stap drie.
  6. De leiding schommelt weer naar achteren en stapt met de rechtervoet iets naar links.
  7. Omdat de linkervoet op zijn plaats bleef, rolt het lood hun gewicht er weer naartoe (opnieuw met de heupbeweging).
  8. Lead doet de schuifelende stap naar voren en naar rechts, dit keer met de rechtervoet, opnieuw ongeveer vijftien centimeter.
  9. De linkervoet van de leider komt naast de rechterkant.
  10. Ga nog een keer naar rechts, verplaats het gewicht en de leiding is klaar om weer met stap één te beginnen.

Omdat de twee rockende stappen en de shuffle-stappen de langzaam-langzame, snel-snel-snelle beat van de cha cha-muziek nabootsen, is de telling vaak "Een-twee-cha-cha-cha." Technisch gezien begint de dans echter met de rots achterstevoren bij de leiding, wat betekent dat de dans zou beginnen op de "twee" tel, niet op de "één".

Er zijn ook talloze variaties, versieringen en versieringen op de cha cha, die je allemaal leert naarmate je vordert in je cha cha-danstraining. Er is bijvoorbeeld de "achtervolging" (of "chassé") waarbij de leider de stap naar voren gebruikt om te draaien, zodat zowel de leider als de volger in dezelfde richting wijzen, en de schuifelende stap een achtervolging wordt die afwisselend is als elke persoon draait. Een andere zeer eenvoudige variatie is om het frame naar links of rechts te openen door de handen aan die kant los te laten tijdens het "een-twee" gedeelte van de basis, waarbij de partners hun lichaam naar buiten draaien alsof ze de handen naast elkaar vasthouden..

Andere bronnen van Cha Cha-dansinstructies

Zoals hierboven vermeld, zijn er in de wereld van internet, YouTube en dvd's naast de traditionele dansstudio nog veel meer plaatsen waar je cha cha-dansinstructies kunt krijgen. Meestal krijg je daar echter de beste instructie, omdat deze wordt afgestemd op je eigen leersnelheid en dansvermogen, en je direct feedback krijgt.

Sommige websites bieden basisinformatie, vergelijkbaar met de bovenstaande stappen, soms met diagrammen. Als je echter video's van cha cha-dansles wilt vinden, is YouTube een van de beste plaatsen. Van amateurs die laten zien hoe ze leerden tot professionele dansinstructeurs die hun expertise doneerden: er zijn veel video's, waaronder professionele ballroomconcurrenten die de 'ultieme' cha cha-bewegingen laten zien.

Op welke manier je ook leert, onthoud het primaire doel van de cha cha: plezier!