Clue Jr. spelinstructies

Inhoudsopgave:

Clue Jr. spelinstructies
Clue Jr. spelinstructies
Anonim
Meisjes spelen een tafelspel in een bed
Meisjes spelen een tafelspel in een bed

Net als het originele Clue-bordspel laat Clue Junior spelers hun detectivevaardigheden ontwikkelen terwijl ze een leuk mysterie oplossen. Clue Junior bevat geen moorden, dus het is een geweldig gezinsvriendelijk bordspel. Het is een superleuk spel voor kinderen vanaf 5 jaar om met vrienden of familieleden te spelen.

Clue Jr.-speldoelstellingen

Ontworpen voor twee tot zes spelers van 5 jaar en ouder. Het spelen van Clue Junior duurt meestal 30 minuten tot een uur. Het doel van het spel is, afhankelijk van de versie, om een mysterie te ontrafelen, bijvoorbeeld wie een stuk speelgoed kapot heeft gemaakt of wie het laatste stuk taart heeft gepakt. Er zijn momenteel twee versies van Clue Junior: The Case of the Missing Cake en The Case of the Broken Toy. Ze kunnen worden gekocht voor ongeveer $ 15 per stuk.

Clue Junior spelinhoud en configuratie

Clue Junior bevat een spelbord, speelfiguren, meubelfiches, witte en gele onderleggers, detectivenotitieblokken, dobbelstenen, etiketvellen en instructies. Voordat je voor de eerste keer speelt, moet je de dobbelsteen en de basissen labelen. Plak de vierkante labels op de dobbelsteen (één per zijde), breng de gele labels aan op de gele basissen en plak de andere labels op de witte basissen. Eén kant van de dobbelsteen is blanco. Afhankelijk van de versie van het spel die je hebt, hebben sommige basissen mogelijk geen labels. Zodra dat is gebeurd:

  1. Plaats het speelbord op het oppervlak dat je gaat gebruiken om het spel te spelen.
  2. Zet specifieke basissen opzij, afhankelijk van de versie die je speelt.

    • Voor het geval van de ontbrekende taart legt u de witte basis zonder etiket en die met kruimels (met de voorkant naar beneden) opzij, evenals de twee gele basis zonder etiketten.
    • Voor de zaak van het kapotte speelgoed leg je de witte basis met de speelgoedkist erop (met de voorkant naar beneden) opzij. Leg geen van de gele opzij.
  3. Meng de overgebleven witte basissen en plaats er één in het midden van het speelbord. (Kijk er niet naar.)
  4. Verwissel de gele basissen die nog niet opzij zijn gezet en plaats er één in het midden van het speelbord. (Kijk er niet naar.)
  5. Plaats een karakterfiche in elke overgebleven basis, inclusief degene die in stap twee opzij zijn gelegd. Dit worden de spelpionnen.
  6. Plaats elke spelpion naast de bijbehorende afbeelding op het speelbord.

Clue Junior regels en instructies

Zodra de installatie is voltooid, is het tijd om het spel te gaan spelen. Volg deze instructies als je een van de huidige versies speelt.

  1. Neem een vel papier uit het notitieblok dat bij het spel is geleverd. Je zult het gebruiken om de aanwijzingen te noteren die je ontdekt terwijl je het spel speelt.
  2. Beslis wie als eerste gaat. Je kunt de dobbelsteen gooien om te zien wie als eerste mag, de jongste speler als eerste laten beginnen, of je kunt vasthouden aan het thema van de spelversie door de persoon die het laatst taart heeft gegeten of een stuk speelgoed heeft kapotgemaakt de eerste te laten zijn.
  3. Als het jouw beurt is, draai je de spinner en ga je verder op basis van wat er op de dobbelsteen staat.

    • Als de dobbelsteen op geel landt, kijk dan onder een gele pion voor een aanwijzing.
    • Als de dobbelsteen op wit v alt, kijk dan onder een gele pion voor een aanwijzing.
    • Als de dobbelsteen op een getal landt, zet je een pion het aangegeven aantal vakjes vooruit. Je kunt niet over een andere pion springen of op hetzelfde veld landen als een pion, en de verplaatsing kan ook niet eindigen op dezelfde plaats waar deze begon.

      • Als je op geel belandt, kijk dan onder het fiche dat overeenkomt met het meubelstuk in die kamer.
      • Als je op wit belandt, kijk dan onder de karakterpion die je hebt verplaatst als je de taartversie speelt. Als je de speelgoedversie speelt, kun je door op wit te landen onder elke gewenste pion kijken.
      • Als je op een ander type veld terechtkomt, krijg je deze keer geen aanwijzing te zien.
  4. Spelers moeten om de beurt blijven spelen totdat iemand klaar is om het mysterie op te lossen.
  5. Een speler kan op elk moment tijdens zijn beurt raden door iets te zeggen en te zeggen wat er volgens hem heeft plaatsgevonden om het mysterie op te lossen.

    • Voor The Case of the Missing Cake moet de speler aangeven wie volgens hem de cake heeft gegeten, hoe laat hij dat heeft gedaan en wat hij erbij heeft gedronken.
    • Voor de zaak van het kapotte speelgoed moeten ze specificeren welk speelgoed kapot was, hoe laat het kapot was en wie het heeft gedaan.
  6. De persoon die gokt, moet in het geheim naar de bases in het midden van het bord kijken en onder het personage dat hij beschuldigt kijken om erachter te komen of hij gelijk heeft.
  7. Als de speler het goed raadt, wint hij. Als ze ongelijk hebben, liggen ze uit het spel en blijven de andere spelers spelen.
  8. Het spel gaat door totdat iemand het mysterie oplost, of totdat er nog maar één speler over is.
Clue Junior Case van de ontbrekende taart
Clue Junior Case van de ontbrekende taart

Vorige Clue Junior-versies

In de loop der jaren hebben Hasbro en Parker Brothers verschillende versies van Clue Junior uitgebracht die niet langer verkrijgbaar zijn in de detailhandel, waaronder een reisversie om mee te nemen op vakantie of roadtrips. Beëindigde versies zijn soms te vinden op eBay of andere online veilingsites. Ze duiken soms ook op in kringloopwinkels, tweedehands speelgoedwinkels, tuinverkopen of landgoedverkopen. De prijzen variëren afhankelijk van de staat en zeldzaamheid van het spel, maar de prijs varieert over het algemeen van ongeveer $ 10 tot $ 50. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Geval van het vermiste huisdier:Het doel is om erachter te komen welk huisdier vermist is, waar het verborgen is en wie het huisdier heeft meegenomen. In tegenstelling tot andere Clue Junior-versies bevat het bord zeven luiken en twee velden die specifiek zijn voor deze versie: controleer de aanwijzing hier en controleer de aanwijzing waar dan ook. Deze ruimtes geven spelers een gratis pas om nieuwe aanwijzingen te leren.
  • Geval van het verborgen speelgoed: Spelers moeten oplossen welk huisdier welk speelgoed in het clubhuis heeft verborgen, door 'buurtplekken' te gebruiken in plaats van kamers. Als spelers hier landen, kunnen ze kijken welk speelgoed daar ligt. De dobbelsteen van dit spel heeft cijfers en afbeeldingen. Als een speler een getal gooit, gaat hij zoveel vakjes vooruit. Als ze een skateboard krijgen, kunnen ze overal op het bord bewegen. Als ze een vergrootglas krijgen, blijven ze staan, maar kunnen ze het stuk van een andere speler oppakken en de aanwijzing onderaan lezen.
  • Carnaval - Geval van de ontbrekende prijzen: Er zijn twee manieren om dit spel te spelen, afhankelijk van de leeftijd van het kind. In de eenvoudige versie moeten spelers uitzoeken wie de prijzen heeft gewonnen en wanneer ze zijn gewonnen. Wanneer een speler op een rit belandt, kan hij in het geheim naar de aanwijzing kijken die zich daar bevindt. In de versie voor iets oudere kinderen moeten spelers ook uitzoeken waar de prijzen waren voordat ze verloren gingen.
  • SpongeBob SquarePants-versie: Spelers helpen het populaire stripfiguur zijn gelei-visnet te vinden en uit te zoeken wie het net heeft gepakt en wanneer het is ingenomen. Dit spel is gebaseerd op de instructies voor de Case of the Missing Cake-versie.
  • Pirate Treasure Hunt: In deze versie is het doel van het spel om de verborgen schat te vinden. Spelers mogen uitzoeken welke piraat de schat heeft verborgen en waar. Tot de verdachten behoren Anne Bonny, Black Bart Blackbeard, Calico Jack en Captain Kidd.

Genieten van het Clue Junior-bordspel

Clue Jr. is een geweldig bordspel voor jonge kinderen om tijdens de spelletjesavond met leeftijdsgenoten of familieleden te spelen. Clue Junior is niet alleen leuk, maar kan jonge kinderen ook helpen deductieve redeneervaardigheden te ontwikkelen. Het helpt ook om ze voor te bereiden op het reguliere Clue-bordspel wanneer ze er klaar voor zijn (meestal rond de leeftijd van acht), en op andere populaire strategische bordspellen wanneer ze oud genoeg zijn om te spelen.

Aanbevolen: