Winchester-vuurwapenwaarden van antieke modellen

Inhoudsopgave:

Winchester-vuurwapenwaarden van antieke modellen
Winchester-vuurwapenwaarden van antieke modellen
Anonim

De wapens die de naam Winchester definieerden

Afbeelding
Afbeelding

De waarden van antieke Winchester-wapens kunnen moeilijk in te schatten zijn dankzij de honderden replica's ervan die door de jaren heen zijn uitgebracht en de steeds veranderende smaak van de vuurwapenmarkt. Er zijn echter een paar historische modellen uit de 19e en 20e eeuw die de tand des tijds blijven doorstaan dankzij hun erfenis, constructie en superieur vakmanschap.

Het Henry-geweer

Afbeelding
Afbeelding

Het Henry Rifle is de directe voorloper van de beroemde Winchester-gewerenlijn. Een heel mooi exemplaar hiervan uit 1865 wordt momenteel gewaardeerd op $ 47.500, aangezien het pistool volledig op elkaar is afgestemd en ongeveer 97% van het originele blauwe pigment in de loop bevat. Heel vaak maken onervaren mensen de oude wapens die in hun familie zijn achtergebleven op onjuiste wijze schoon en polijsten, waardoor de natuurlijke patina van het wapen wordt uitgewist en de waarde ervan onmiddellijk afneemt. Houd er rekening mee dat verzamelaars op zoek zijn naar monturen in een mooie, donkere, verouderde patinakleur, zoals deze hier.

Winchester Model 1866 Karabijn

Afbeelding
Afbeelding

Een karabijn is een kortere versie van een groot geweer, en is meestal gemakkelijk te herkennen aan de metalen band die rond het voorste stuk hout loopt. De Winchester-karabijnmodel 1866 is een verbetering ten opzichte van de Henry Rifle, en afhankelijk van het jaar van uitgave en de staat van elk model, kunnen ze voor ergens tussen de $ 10.000 en $ 30.000 worden verkocht. Dit model 1866 uit 1878 heeft bijvoorbeeld 97% van het originele blauw op de loop en heel weinig krimp van het hout, evenals een heerlijk gelijkmatige patina over het koperen frame. Zo'n exemplaar van hoge kwaliteit, zoals deze, die toepasselijk wordt vermeld voor $ 32.500, kan voor de bovenkant van het waardebereik van het model worden verkocht. Dankzij de variërende prijzen voor deze authentieke geweren zijn ze een uitstekende keuze voor iemand die er een aan zijn collectie wil toevoegen zonder een bundel uit te geven.

Deluxe Winchester-model 1873

Afbeelding
Afbeelding

Het luxe model van het Winchester 1873-geweer v alt op vanwege zijn uitstekende staat, met name de heldere en levendige originele 'kastkleuren'. Kastkleuren zijn een neveneffect van het proces waarbij warmte wordt toegepast om het metaal te harden en dit proces resulteert in een geharde afwerking die verschilt van de typische blauwe afwerking van Winchester. Deze kleuren zijn erg kwetsbaar en vervagen normaal gesproken, waardoor het effen zilverkleurige metaal eronder zichtbaar wordt. Het is vrij ongebruikelijk om kleuren na meer dan 100 jaar nog zo levendig en intact aan te treffen. Als gevolg hiervan kunnen deze wapens voor maximaal $ 50.000 worden verkocht. Dit antieke model, dat nog steeds de kastkleuren heeft, ongeveer 90% van het originele blauw, en ook originele accessoires, wordt bijvoorbeeld aangeboden voor $ 25.000.

Fabrieksgegraveerd Winchester

Afbeelding
Afbeelding

Dit antieke Winchester-geweer is een "take down" -versie die in twee delen uit elkaar v alt voor gemakkelijker transport. Het is allemaal origineel, zoals ongeveer 100 jaar geleden voltooid door de Winchester-fabriek. Het heeft een zeer mooie gravure, luxe hout in luxe stijl en het grootste deel van de originele blauwe afwerking. Het resultaat was dat een soortgelijk exemplaar in 2013 op Morphy's Auctions voor $ 29.900 werd verkocht. Als het om wapens van topkwaliteit gaat, maakt een klein verschil in staat een enorm verschil in prijs. Ook al heeft deze nog veel blauwe afwerking, als hij iets origineler blauw had, zou hij gemakkelijk voor het dubbele van de prijs verkocht kunnen worden.

Winchester Model 1892 geweer

Afbeelding
Afbeelding

Het Winchester 1892-modelgeweer is niet zoveel waard als sommige van de meer legendarische voorgangers van het bedrijf; Maar zelfs exemplaren van gemiddelde kwaliteit kunnen op een veiling voor een paar duizend dollar worden verkocht. Dit model 1892 uit 1896 is bijvoorbeeld een.38 kaliber geweer dat na al die jaren nog steeds volledig functioneert. Uitgerust met veel van de originele onderdelen en de typische blauwachtige tint, is dit speciale ordergeweer zeer gewild vanwege zijn achthoekige loop en staat het momenteel te koop voor $ 3.595. Ondanks dat het moeilijk is om een van de eerste 1892's op te sporen die ooit zijn uitgebracht, al deze vroege edities zouden nog steeds een heel mooi pronkstuk zijn voor een fractie van de kosten van een ouder Winchester-pistool.

Lange loop, model met nikkelafwerking

Afbeelding
Afbeelding

Het Winchester-geweer, model 1873, bekend als het 'Gun that Won the West', werd doorgaans geleverd met een loop van 24 inch, maar veel opties op speciale bestelling, zoals achthoekige lopen, waren af fabriek verkrijgbaar. verzoek om een opmerkelijke vergoeding. Dankzij de reputatie van het wapen is het onwaarschijnlijk dat je een van deze wapens uit de jaren 1870 zult vinden buiten een verzamelkoffer of een dure veiling. Je kunt echter nog steeds voorbeelden uit de 19e eeuw vinden voor een redelijke prijs, zoals dit 32-inch exemplaar van goede kwaliteit uit 1890, dat wordt aangeboden voor $ 8.500.

Lichtgewicht model 1886

Afbeelding
Afbeelding

Een loop van 26 inch was standaard op het repeteergeweer uit 1886 van de Winchester Company. Deze Winchesters uit het einde van de 19e eeuw behoren tot de heilige graal van de Amerikaanse vuurwapens, maar ze kunnen verrassend betaalbaar blijken te zijn. Neem bijvoorbeeld dit model uit 1886 dat in 1893 werd vervaardigd en dat slechts voor $ 3.995 wordt vermeld. De ongerestaureerde originele kolf en loop dragen bij aan de historische allure, terwijl de slijtage van de boring en de zichtbare slijtplekken door herhaald gebruik de prijs verlagen tot iets dat beter beheersbaar is voor gemiddelde verzamelaars.

Hollywood Prop Guns

Afbeelding
Afbeelding

Een ervaren verzamelaar zou elk Winchester-geweer met een vreemde verzameling karabijn- en geweeronderdelen onmiddellijk wantrouwen. Normaal gesproken zou je nooit een onderarm in karabijnstijl tegenkomen met een achthoekige geweerloop, en een dergelijke combinatie zou erop kunnen wijzen dat iemand aan een origineel wapen heeft gesleuteld; Dit wapen is echter feitelijk gemaakt van overgebleven onderdelen in de fabriek in Winchester, om een grote bestelling wapens van de Metro-Goldwyn Meyer Studios te vullen voor gebruik in enkele van de oude westerse films van de studio.

Zoals vaak het geval is met historisch geïnspireerde stukken, is het algehele uiterlijk van het wapen veel belangrijker dan de historische nauwkeurigheid ervan. Toch devalueert dat niet noodzakelijkerwijs het stukje westerse memorabilia meteen, hoewel deze propgeweren meestal niet in de buurt komen van de originele Winchester-geweerprijzen. Deze propgun-replica van het Henry-geweer uit Winchester, gemaakt in de jaren veertig, werd bijvoorbeeld op een veiling verkocht voor slechts $ 130.

Model 1892 15 inch Trapper-karabijn

Afbeelding
Afbeelding

Een standaard Winchester-karabijn wordt op zijn hoogst gewaardeerd op een paar honderd dollar, maar deze unieke karabijnen met een veel kortere loop van 15 inch dan normaal zijn op zijn minst een paar duizend waard. Dit model 1892-trapper uit het begin van de 20e eeuw werd bijvoorbeeld onlangs op een veiling verkocht voor $ 7.475. Deze karabijnen met korte loop staan bij verzamelaars bekend als 'trapper-karabijnen' en zijn zeer zeldzaam in goede staat. Vervolgens werden de meeste van deze wapens veelvuldig gebruikt, waardoor het dubbel zo moeilijk werd om voorbeelden van hoge kwaliteit uit de 19e eeuw te vinden. Het is ook belangrijk op te merken dat de korte loop origineel uit de fabriek is - niet te verwarren met een loop die later is omgehakt. Geweren met oorspronkelijk ingekorte lopen zijn veel meer waard dan wapens met lopen die na de productie zijn ingekort.

Repeating Arms Company Golden

Afbeelding
Afbeelding

Dit relatief goedkope repeteergeweer, vervaardigd door de Henry Repeating Arms Company, is een moderne replica van Winchesters originele Henry 1866 Model-geweer. Uitgerust met een kolf van Amerikaans notenhout en een achthoekige loop van 20 inch, is dit geweer een geweldige optie voor mensen die een krachtig wapen willen, maar ook hunkeren naar iets met een vleugje verleden. Gelukkig worden deze geweren gewaardeerd op ongeveer $ 500, waardoor ze zijn een geweldig startwapen voor nieuwe Winchester-verzamelaars.

Winchester-vuurwapens raken nooit uit de mode

Afbeelding
Afbeelding

Zoals al deze geweren gezamenlijk bewijzen, variëren de waarden van Winchester-vuurwapens sterk van factoren als het type geweer dat het is, de productiedatum, de hoeveelheid patina en blauwe kleur die er nog over is, enzovoort. Hoewel deze specifieke afbeeldingen afkomstig zijn van Merz Antique Firearms en met toestemming en met speciale dank worden gebruikt, kunt u altijd naar uw plaatselijke vuurwapenhandelaar gaan om te zien of ze iets vergelijkbaars met deze Winchesters op voorraad hebben. Hoewel deze speciale modellen van meer dan 100 jaar oud misschien meer kosten dan een bezoek aan je favoriete winkelier, zijn Winchesters eigen moderne versies van hun beroemde repeteergeweren in winkels over de hele wereld te vinden voor een fractie van de kosten van het originele antiek.

Aanbevolen: